Yaylada Mahsur Kalan 7 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Yaylada Mahsur Kalan 7 Kişi Kurtarıldı

Görüntü dökümü: 1- Ciplerle mahsur kalanlara ulaşma çalışması2- Bölgeye ulaşılması ve mahsur kalanlardan Uğur Yılmaz'ın açıklamaları3- DUSOF Başkanı Mehmet Albayrak'ın açıklamaları Yaylada mahsur kalan 7 kişi kurtarıldı- Düzce'de gezmek için gittikleri yaylada kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan 7 kişiye, 8 saat sonra ulaşıldı Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, araçlarıyla yaylaya gezmeye giden ve ani bastıran tipi ve kar yağışı yüzünden mahsur kalan 7 kişi, 8 saat sonra kurtarıldı.

03.12.2015 03:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü dökümü: 1- Ciplerle mahsur kalanlara ulaşma çalışması2- Bölgeye ulaşılması ve mahsur kalanlardan Uğur Yılmaz'ın açıklamaları3- DUSOF Başkanı Mehmet Albayrak'ın açıklamaları Yaylada mahsur kalan 7 kişi kurtarıldı- Düzce'de gezmek için gittikleri yaylada kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan 7 kişiye, 8 saat sonra ulaşıldı Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, araçlarıyla yaylaya gezmeye giden ve ani bastıran tipi ve kar yağışı yüzünden mahsur kalan 7 kişi, 8 saat sonra kurtarıldı.İlçeye bağlı Kardüz Yaylası'na gitmek için öğleden sonra iki ciple yola çıkan İsa Somuncu, Halil Tütüncü, Hasan Sivil, Anıl Kahveci ile Uğur, Yaşar ve Samet Yıldız, bölgede oluşan yoğun kar yağışı ve tipi sonrası mahsur kaldı.Araçları kara saplanan ve bulundukları yerde hareket edemeyen 7 kişi olayı jandarma ekiplerine bildirdi. Ekipler, bölgeye ulaşmak çok zor olduğu için İl AFAD, UMKE, Düzce Safari Off Road Kulübü (DUSOF), Düzce Arama Kurtarma Ekibi'nden (DAKE) yardım istedi. AFAD ve UMKE koordinatörlüğünde Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığında toplanan ekipler, DUSOF'a ait 8 arazi aracıyla yola çıktı. Yaklaşık 3 saat süren zorlu yolculuğun ardından bin 600 rakımlı yaylaya ulaşan ekipler, bir vatandaşın traktörünün de yardımıyla mahsur kalan 7 kişinin araçlarına ulaştı. Mahsur kalan vatandaşlardan Uğur Yıldız, AA muhabirine, yaklaşık 8 saat boyunca mahsur kaldıkları ve araç içinde beklediklerini belirterek, "Arabanın altı yere oturdu ve tekerler havada kaldı. Bulunduğumuz yerde 7-8 saattir mahsuruz. Jandarmayı aradık, köy muhtarına ulaştık, yardım istedik. Traktör geldi onun yardımıyla saplandığımız yerden çıktık" dedi.DUSOF Başkanı Mehmet Albayrak ise bölgeye 8 arazi aracı ile çıktıklarını ve yaklaşık 3 saat sürdüğünü anlatarak, "Olay yerine hareket ettiğimizde arkadaşlarımızla irtibat kurduk. Uzun süren bir yolculuk oldu fakat arkadaşlarımızı kurtardık. Biz iki araç var diye yola çıkmıştık fakat onlara yardım için çıkan bir araç da yolda kalmış. Ona çabuk ulaştık. O araca mahsur kaldı diyemeyiz fakat iki araçta bulunan 7 kişi çok şükür kurtarıldı" diye konuştu.Araçlar güvenli bir şekilde İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi.

Yaylada Mahsur Kalan 7 Kişi Kurtarıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaylada Mahsur Kalan 7 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Valisi Süleyman Elban, 23 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'na davet etti
    11:59 İzmir Valisi Süleyman Elban, 23 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'na davet etti

    İzmir Valisi Süleyman Elban, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkuyla kutlanacağı Cumhuriyet Meydanı'na tüm İzmirli hemşehrilerini davet etti.

  • İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı
    11:59 İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı

    Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in devam eden saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 34.000'i aştığını duyurdu. İsrail ordusunun son 24 saat içinde 42 Filistinliyi öldürdüğü ve 63 Filistinliyi yaraladığı belirtilerek, İsrail saldırılarının başlamasından bu yana toplam ölü sayısının 34.012'ye, yaralı sayısının ise 76.833'e ulaştığı kaydedildi. Ağır bombardımanın yanı sıra kurtarma ekiplerinin yetersizliği nedeniyle enkaz altında halen ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi. İsrail ordusu ise, geçtiğimiz hafta 100'den fazla noktayı temizleyip imha ettiklerini ve 40'tan fazla 'teröristi' yüz yüze çatışmalarda ve hava saldırılarında etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

  • Giresun'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Birisi Tutuklandı
    11:58 Giresun'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Birisi Tutuklandı

    Giresun'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda çeşitli miktarlarda sentetik uyuşturucu ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan G.H. ve S.O.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden S.O.Y. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, G.H. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çatalzeytin'de selin ardından sergi: Denize sürüklenen eşyalar öğrenciler tarafından sergilendi
    11:57 Çatalzeytin'de selin ardından sergi: Denize sürüklenen eşyalar öğrenciler tarafından sergilendi

    Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde geçmiş yıllarda meydana gelen sellerin ardından denize sürüklenen ve sahilden toplanan eşyalar, öğrencilerin eliyle sergiye dönüştürüldü.

  • Aydın-Denizli Karayolu'nda Yağış Sonrası Tır Kazası
    11:56 Aydın-Denizli Karayolu'nda Yağış Sonrası Tır Kazası

    Aydın-Denizli Karayolu üzerinde etkili olan yağış sonrası kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyeti kaybolan bir tır, yolu kapatırken, tır şoförü yaralandı. Kaza sonucunda tırın yolu tamamen kapatmasıyla bir süre trafiğe kapanan yol, tırın kaldırılmasının ardından yeniden açıldı. Yaralı şoförün hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Muğla'da antik kentlerde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    11:54 Muğla'da antik kentlerde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan antik kentlerde Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Odeon Travel, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi ve profesyonel rehber eşliğinde gerçekleştirilen gezide, Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, katılımcılara bilgi verdi. Stratonikeia'da yılın 12 ayı devam eden kazı çalışmalarında önemli eserler bulunduğunu belirten Söğüt, Lagina Hekate Kutsal Alanı'nda yapılan çalışmalarda gün yüzüne çıkarılan yapıların yeniden ayağa kaldırıldığını dile getirdi. Programa 130 öğrenci ve akademisyenler katıldı.

  • Şırnak'ta meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı
    11:54 Şırnak'ta meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı

    Şırnak'ın Kayaboyun köyünde meydana gelen trafik kazasında, ismi öğrenilemeyen 3 teknik servis elemanı yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Şırnak ve Cizre'deki hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Denizli'de Zehir Taciri Tutuklandı
    11:53 Denizli'de Zehir Taciri Tutuklandı

    Denizli'de evinde yapılan aramada uyuşturucu serası ortaya çıkan zehir taciri tutuklandı. Polis ekipleri, şüphelinin evinde yapılan aramada çok sayıda uyuşturucu madde ve imalatında kullanılan malzemeler ele geçirdi.


Advertisement