Yatağan'da Özelleştirme Karşıtı Eylem - Son Dakika
Güncel

Yatağan'da Özelleştirme Karşıtı Eylem

Yatağan\'da Özelleştirme Karşıtı Eylem

Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmeleri işçileri, Güney Ege Linyitleri İşletme girişinde vardiya değişiminde eylem yaptı Kömür ocağı girişindeki işletme kapısının önüne iş makineleri ve lastiklerle barikat kuran işçiler araçların giriş ve çıkışına izin vermedi.

20.08.2014 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmeleri'nin özelleştirilmesi üzerine, santral ve maden işçileri işletme girişini kapattı.

Yatağan Termik Santrali ve Güney Ege Linyitleri İşletmesi bünyesinde çalışan Tes-İş ve Maden-İş sendikalarına üye işçiler, kömür işletmesi ve santralin özelleştirmesine tepki göstererek iş yerlerinin önünde toplandı.

Güney Ege Linyitleri işletme girişini kapatan işçiler, kapıların önünde iş makineleriyle de barikat kuruldu.

Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, burada yaptığı açıklamada, 16 Ağustos itibariyle Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun Yatağan Termik Santrali ve maden ocaklarının ihalesini onayladığını hatırlattı.

İhalenin kamu vicdanını yaraladığını iddia eden Girgin, "Uzun yıllardan bu yana özelleştirmeye karşı halkımızla birlikte mücadele yürütmekteyiz. Özellikle 11 aydan bu yana meşru zeminden, barışçıl eylemlerden ayrılmayarak demokratik hakkımızı sonuna kadar kullanarak her yolu denedik, her eylemi yaptık ve haklı davamız Türkiye kamuoyunda da yerini almıştır" dedi.

Aylardır işçilerle haklı ve onurlu bir kavga yürüttüklerini ifade eden Girgin, "Dışarıdan bakıldığında özelleştirmeye karşı mücadele eden işçiler olarak algılanıyoruz. Ancak biz aynı zamanda hak, hukuk, demokrasi kavgası vermekteyiz. Bize reva görülen şiddete ve zorbalığa karşı her zaman barışçıl eylemlerden yana olduk. Ancak geldiğimiz noktada cumhuriyetin kalesi olarak, vatanın bir parçası olarak gördüğümüz, 76 milyon insanın alınteri, çocuklarımızın da hakkı olan kurumlar olarak gördüğümüz santral ve madenlerimiz peşkeş çekilmektedir" diye konuştu.

Santraldeki giriş ve çıkışların işçilerin elinde olacağını vurgulayan Girgin, santral önlerinde nöbet tutan işçileri çoğaltacaklarını, alıcı firmaları işletmelere sokmayacaklarını dile getirdi.

İşçiler, yapılan açıklamanın ardından bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yatağan'da Özelleştirme Karşıtı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Göztepe, Giresunspor'u mağlup ederse Süper Lig'e yükselecek
    11:16 Göztepe, Giresunspor'u mağlup ederse Süper Lig'e yükselecek

    Göztepe, Trendyol 1. Lig'de ikinci sıradan Süper Lig'e yükselme şansını elde etmek için Giresunspor'u mağlup etmesi ve matematiksel hesapların oluşması durumunu bekliyor. Göztepe, en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 8'e çıkardı ve Süper Lig hayaline bir adım daha yaklaştı. Eğer rakipleri puan kaybederse Göztepe, Kocaelispor maçını kazanarak ligi ikinci sırada bitirip Süper Lig'e yükselecek.

  • Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Çiftçilere Acil Destek Çağrısında Bulundu
    11:15 Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Çiftçilere Acil Destek Çağrısında Bulundu

    Yerli ve Milli Parti (YMP) Genel Başkanı Teoman Mutlu, Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği süt fiyatlarının çiftçileri mağdur ettiğini belirterek, hükümetin ve ilgili kurumların çiftçilere ve hayvancılığa sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Mutlu, çiğ süt fiyatlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu ve çiftçilerin zor durumda bırakıldığını belirterek, hızlı ve etkili politika değişiklikleri yapılması gerektiğini söyledi.

  • Otomobilin tamponunda ve alt muhafaza korumasında 2 kilo 200 gram esrar çıktı
    11:15 Otomobilin tamponunda ve alt muhafaza korumasında 2 kilo 200 gram esrar çıktı

    Adana'da narkotik ekipleri, takibe aldıkları bir otomobilde yapılan aramada arka tampon ve alt muhafaza korumasında 2 kilo 200 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

  • Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan Şeffaflık ve Adalet İlkeleriyle Yeni Döneme Başladı
    11:15 Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan Şeffaflık ve Adalet İlkeleriyle Yeni Döneme Başladı

    Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, şeffaflık, adalet ve katılımcılık ilkeleri doğrultusunda hareket edeceklerini belirterek yeni döneme başladıklarını açıkladı. Meclis toplantısında komisyonların dağılımı da belirlendi.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat'ın içme suyu sorununu çözdü
    11:14 Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat'ın içme suyu sorununu çözdü

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat'ın Yukarıışıklar Mahallesi'nin yıllardır devam eden içme suyu sorununu yeni hat ve depolar yaparak çözdü.

  • Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi
    11:12 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Mart ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini (Tarım-ÜFE) açıkladı. Buna göre, Tarım-ÜFE yıllık yüzde 61,87, aylık yüzde 5,57 arttı. Tarım-ÜFE'de 2024 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,57, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 17,51, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,87 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 59,98 artış gerçekleşti. Sektörlerde tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,84, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 3,52 artış olurken; balık ve diğer balıkçılık ürünleri, su ürünleri ve balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 1,18 azalış gerçekleşti. Ana gruplarda tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 3,27, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 7,60 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 7,12 artış gerçekleşti. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup 170,17 ile yağlı meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup 13,54 ile koyun ve keçi, canlı; bunların işlenmemiş süt ve yapağıları oldu.


Advertisement