Yaşlı Kadının Bağırsağından Taşlaşmış Yiyecek Kalıntısı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yaşlı Kadının Bağırsağından Taşlaşmış Yiyecek Kalıntısı Çıktı

Yaşlı Kadının Bağırsağından Taşlaşmış Yiyecek Kalıntısı Çıktı

Kayseri'de Reyhan Düşünceli isimli yaşlı kadının ince bağırsağından 5 santimetre büyüklüğünde taşlaşmış yiyecek kalıntısı çıktı.

03.03.2015 14:37  Güncelleme: 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de 78 yaşındaki Reyhan Düşünceli'nin ince bağırsağından, özel bir hastanede yapılan ameliyatla 5 santimetre büyüklüğünde taşlaşmış yiyecek kalıntısı (bezuar) çıkarıldı.

"TAŞ VAR"

Reyhan Düşünceli'nin hastanelerine bir süre önce karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetleri ile başvurduğunu belirten Op. Dr. Mahmut Şenel, yapılan tetkiklerde hastanın ince bağırsağının tıkalı ve safra kesesinde de taş bulunduğunun belirlendiğini söyledi.

5 SANTİMETRE BÜYÜKLÜĞÜNDE TAŞLAŞMIŞ YİYECEK

Ameliyata alınan hastanın ince bağırsağından 5 santimetre büyüklüğünde taşlaşmış yiyecek kalıntısı ile safra kesesinden ise 4 santimetre büyüklüğünde taş çıkarıldığını kaydeden Op. Dr. Şenel, hastanın sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

"DİŞ SAĞLIĞI BOZUK HASTALARDA GÖRÜLÜYOR"

Op. Dr. Şenel, özellikle ağız ve diş sağlığı bozuk yaşlı hastalarda rastlanan bu durumun, yemeklerin iyi çiğnenmeden miğdeye gönderilmesinden kaynaklandığını belirterek, yaşlıların yemeklerini iyi çiğneyerek yutmaları ve ağızlarına mutlaka diş yaptırmalarını önerdi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaşlı Kadının Bağırsağından Taşlaşmış Yiyecek Kalıntısı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Bal-Kes: Ulen salak doğrusu miğde seni okutan hocanın 0 12 Yanıtla
  • .: Yaw mide ne zaman miğde oldu bari siz yapmayın yaa gerekli yerlere şikayetimi bildireceğim en kısa zamanda kelimeleri doğru yazalım lütfen 6 1 Yanıtla

Advertisement