Diyarbakır Sokaklarında 'Katil Sılho' Sloganları - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Sokaklarında 'Katil Sılho' Sloganları

Diyarbakır'da 6-7 Ekim Kobani olaylarında öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları için düzenlenen anma programına katılan yüzlerce kişi hep biz ağzıdan "Katil Sılho" sloganı attı.

07.10.2015 17:34  Güncelleme: 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 6-7 Ekim Kobani olaylarında yaşamak için sığındıkları apartmanda feci bir şekilde öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları için düzenlenen anma programına yüzlerce kişi katıldı. Programda, Börü ve arkadaşlarının öldürüldüğü apartmanın girişine karanfiller atıldı.

YASİN BÖRÜ VE ARKADAŞLARI UNUTULMADI

Şehitler Kervanı Platformu'nca, 6-7 Ekim Kobani olaylarına, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kurban eti dağıttıkları sırada bir grubun saldırısına uğrayan ve sığındıkları apartmanda grup tarafından yakalanarak, feci şekilde öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları için anma programı düzenlendi. Börü ve arkadaşlarının öldürüldüğü apartmanın önünde düzenlenen programa, AK Parti MKYK üyesi ve Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Hüda-Par İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, bazı sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ile olayda öldürülen Yasin Börü, Rihat Güneş, Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak'ın yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"KAHROLSUN PKK" SLOGANI ATILDI

Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürüldüğü binanın önünde toplanan binlerce kişi, Diyarbakır sokaklarını "Kahrolsun PKK" sloganlarıyla inledi.

DEMİRTAŞ'A "KATİL SILHO" SLOGANI

Öfkeli grup, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da "Katil Sılho" sloganıyla andı.

Kuran-ı Kerim'in okunması ile başlayan programda Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Kürtçe konuşma yaptı. Ardından ilahiler okundu. Program, Börü ve arkadaşlarının öldürüldüğü apartmanın girişine karanfiller atılmasının ardından sona erdi.

Programın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, "Buraya gelenlerden Allah razı olsun. Bu vahşeti yapanlar ve yapanları kınıyorum. Biz bu vahşeti istemiyoruz. Bölgede barış istiyoruz. Millete zulüm edenlere Allah fırsat vermesin. Medya bunları ele almalıdır. Bunların yargılanmalarını istiyorum. O gün bu semtte o tabakları çalan ve zılgıtları çekenleri kınıyorum. Öbür dünyada Allah huzuruna nasıl hesap verecekler. 5 Ekim'de Ankara'da mahkememiz oldu. 25 Kasım'a ertelediler. Bu dava adil bir şekilde yargılanmalıdır" dedi.

Diyarbakır Sokaklarında \'Katil Sılho\' Sloganları
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Sokaklarında 'Katil Sılho' Sloganları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (60)

  • Artvinli: Demirtaş a dil uzatacağınıza katil AKP işit destekçisi rte nı lanetlyin kınayın.inadına HDP inadına Demirtaş oylar HDP ye 18 79 Yanıtla diyarbakırlı: lanet olsun sanada silhoyada 12 3
  • welat: akp nin koyunları hüdaparlı lar bunlar. satılık kurdler. 17 52 Yanıtla 1999: Satılık PKK liler 4 2
  • Tütk: Yasin börü sehittir. Kalbimizde yasiyor. Kahrolsu hdp 44 21 Yanıtla
  • yasin: Peygamberler diyari Diyarbakir, lutfen kalk ayaga ve at sirtinndaki dinsiz imansiz teror orgutunu. yasinlerinize sahip cikin. 59 5 Yanıtla
  • rusya rusya : selo kurban olun 20 43 Yanıtla
  • Egeli 64: O partili bu partılı o görüşlü veya bu görüşlü hiç farketmez pkk terör örgütü ve PKK ya destek veren destekleyen terörist tir ve bunu bir parti yapiyorsa yani destekliyorsa pkk li ve pkk partisi dir kim de lanetliyor sa helal olsun 56 6 Yanıtla
  • tarafsız: bir avuç işitli onlar asıl kürt bunu yapmaz dua etsinler ki linç edilmediler yaşasın demokratik demirtaş 12 39 Yanıtla selami: kime gücünüz yetti de yaşamasına izin verdiniz, suriyede milleti göç ettirmediniz mi, sonra da yok dua etsinle, yok şöyle yok böyle, ulan 30 yıldır pkk develet çatışıyor 50 bin insan gitti. 100 bin de gitse hüdaparlılar pkk için göç etmez. özürlü. 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement