Yaşı Küçük Kızla Evlendi Diye Cezavine Girdi, Eşi ve 2 Çocuğu Ortada Kaldı - Son Dakika
Güncel

Yaşı Küçük Kızla Evlendi Diye Cezavine Girdi, Eşi ve 2 Çocuğu Ortada Kaldı

Yaşı Küçük Kızla Evlendi Diye Cezavine Girdi, Eşi ve 2 Çocuğu Ortada Kaldı

Niğde'de 8 yıl önce 15 yaşında olan Dilek Yıkılmaz ile dini nikahla evlenen ve daha sonra da resmi nikah yapan ve bu sürede 2 çocukları olan 30 yaşındaki Emrah Ağrılı, 'Nitelikli cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 11 yıl hapis cezasına çarptırılıp cezaevine konuldu.

31.03.2015 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de 8 yıl önce 15 yaşında olan Dilek Yıkılmaz ile  dini nikahla evlenen ve daha sonra da resmi nikah yapan ve bu sürede 2 çocukları olan 30 yaşındaki Emrah Ağrılı, 'Nitelikli cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 11 yıl hapis cezasına çarptırılıp cezaevine konuldu. Dilek Ağrılı, eşiyle severek evlendiklerini belirterek, "Eşim suçsuz yere hapiste yatıyor. Benim ve çocuklarımın tek destekleri eşimdi. O yanımızda olmayınca biz zor duruma düştük" dedi.

Niğde merkeze bağlı Dündarlı Beldesi'nde oturan hurdacılık yapan Emrah Ağrılı, anneannesiyle birlikte yaşayan ve o dönem 15 yaşında olan Dilek Yıkılmaz ile 7 Nisan 2007'de düzenlenen düğünle dini nikahla evlendi. Bu birliktelikten hamile kalan Dilek Yıkılmaz, 2008'de Niğde Devlet Hastanesi'ne doğum yaparak bir erkek bebek dünyaya getirdi. Yıkılmaz'ın yaşının küçük olduğunu fark eden doktorlar, jandarmaya haber verdi. Bunun üzerine başlatılan soruşturma sonunda Emrah Ağrılı hakkında Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

CEZAEVİNE GİRDİ

İlk çocukları doğumdan 3 ay sonra ölen çift, dava devam ederken 2010 yılında resmi nikah yaptı. Ahmet ve Kuddüsi adında 2 çocukları daha olan Emrah Ağrılı, açılan davanın yargılaması sonucu 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay'ın, yerel mahkemenin verdiği kararı onamasının ardından Emrah Ağrılı teslim oldu ve 18 Mart'ta cezaevine konuldu.

'EŞİM TAHLİYE EDİLSİN'

Şimdi 23 yaşında olan ve eşinin tutuklanmasıyla birlikte çocukları 6 yaşındaki Kuddüsi ve 5 yaşındaki Ahmet ile yaşamaya başlayan Dilek Ağrılı, eşi cezaevine girdikten sonra bunalıma girdiğini ve düzenli olarak psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. Tedavi gördüğü için de çocuklarıyla gerektiği gibi ilgilenemediğini belirten Ağrılı şunları söyledi:

"Eşimin tek suçu benimle küçük yaşta evlenmesi ama ben ve eşim birbirimizi sevdik. Eşimle mutlu bir evliliğimiz var ve 2 evladım var. Eşim cezaevine girdikten sonra benim ve çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Hastaneden çıkıp çocuklarımla ilgilenemiyorum. Çocuklarım bana babalarını soruyorlar ama ben onlara ne cevap vereceğimi bilemiyorum. Eşimin tekrar çocuklarının yanında olması için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'ndan ve tüm bakanlarımızdan yardım istiyorum. Ben maddi ve yardım istemiyorum, eşimin çocuklarının yanında olmasını istiyorum. Eşim suçsuz yere hapiste yatıyor. Benim ve çocuklarımın tek destekleri eşimdi. Eşim yanımızda olmayınca biz zor duruma düştük."

Çiftin çocukları Ahmet ve Kuddüsi de, "Babamızı çok özledik. Babamızı istiyoruz" dedi.

EVLİLİK YAŞI 12'YE KADAR DÜŞÜYOR

Niğde Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, kentteki erken yaşta evliliklerin değerlendirilmesi ve kadına karşı şiddetin önlenmesi için 2013 yılında 'Güçlü Kadınlar' adıyla bir çalışma yaptı. Çalışma kapsamında yapılan araştırmada Niğde genelinde evlilik yaşının 15'e kadar düştüğü ortaya çıktı. Aynı çalışmada Orhanlı, Edikli, Değirmenli ve Dündarlı Beldeleri'nde evlilik yaşının 12'ye kadar düştüğü belirlendi. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın Ocak 2014'te yayınlanan 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi' çalışmasında ise erken yaşta anneliğe de yer verilmiş ve Niğde, 19 yaş altı doğurganlıkta Türkiye birincisi çıkmıştı. - Niğde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaşı Küçük Kızla Evlendi Diye Cezavine Girdi, Eşi ve 2 Çocuğu Ortada Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mesut koçkesen: Babil kralı hamurabi kanunları ötesinde karar arsıza kuzu mazluma aslan olan ülkelerde normal olduğunu düşünüyorum, . 3 0 Yanıtla
  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.


Advertisement