Yaşatır'ın Güneydeki Durağı Antalya - Son Dakika
Güncel

Yaşatır'ın Güneydeki Durağı Antalya

Yaşatır\'ın Güneydeki Durağı Antalya

Genç yaşta yakalandığı kanser hastalığı ile hayatı değişen ve bu hastalıkla mücadele eden herkese umut ışığı olan Dida Kaymaz, başkanı olduğu Kansersiz Yaşam Derneği’nin YaşaTIR’ı ile Anadolu gezisini sürdürüyor.

27.11.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç yaşta yakalandığı kanser hastalığı ile hayatı değişen ve bu hastalıkla mücadele eden herkese umut ışığı olan Dida Kaymaz, başkanı olduğu Kansersiz Yaşam Derneği'nin YaşaTIR'ı ile Anadolu gezisini sürdürüyor. 26 yaşındayken 180 gün ömür biçilen, ardından hayatının 180 derece değiştiğini ifade eden Dida Kaymaz, kendisi gibi "Kansere İnat, Yaşasın Hayat" demek isteyenlerle Antalya'da buluşmaya hazırlanıyor.

Cigna Finans ve Kansersiz Yaşam Derneği işbirliği ile hayata geçirilen, 2014 yılının en iyi projesi ödülüne sahip 'YaşaTır', Anadolu turuna devam ediyor. Sağlıklı insanların hayatlarını daha sağlıklı sürdürebilmeleri, kanserli hastaların ise yaşam kalitelerini artırabilmeleri için Türkiye'nin çeşitli illerini gezerek seminerler düzenleyen Kansersiz Yaşam Derneği'nin 'YaşaTır'ı 29 Kasım'da Konyaaltı Belediyesi önünde konuşlanacak.

Kent Konseyi ve Memorial Hastanesi'nin katkılarıyla, özel hazırlanmış mobil TIR'da, Dida Kaymaz ve Dr. Mustafa Özdoğan, 'hayat kurtaracak' bilgileri bu kez Antalyalılar ile paylaşacak. Saat 12.00'de Memorial Hastanesi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayşegül Karlı, 'Kanser Nedir? Kanserden Korunabilir miyiz?' konulu semineriyle katılımcılara bilgi verecek. Memorial Hastanesi Diyetisyeni Refik Sezgin, Jineonkoloji Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Karaca, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tolgay Akın, Nur Bilen Yavuzer ve Nilgün Bodur'un da sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme ve iyi yaşam üzerine sohbetleriyle katılacağı etkinlikler 1 gün süreyle Antalya'da devam edecek.

22 Kasım'da Anadolu turuna başlayan 'YaşaTIR'; Bursa, Eskişehir, Ankara ve Adana'da yüzlerce kişiye ulaştı. İlk yolculuğunda 6 şehirde mola vermeyi planlayan Kansersiz Yaşam Derneği'nin seminer tırı, Antalya'dan sonra 1 Aralık'ta İzmir'de yüzlere kişiye umut ışığı tutacak.

36 KİLOYA DÜŞTÜ, HAFIZASINI KAYBETTİ, KANSERİN DÜŞMANI OLDU

Kanseri, tedavi sürecini, yaşadığı sorunları, hastalığından ondan aldıklarını ve ona kazandırdıklarını 180 adını verdiği kitabında okuyucularla paylaşan Kaymaz, "Acının değil, umudun; hastalığın değil iyileşmenin kitabı '180'. Ölümle burun buruna gelen insanların yaşama bakışı daha farklı ve cesur olur. Ben çıktığım, cesaret gösterdiğim serüveni anlattım" dedi. 18 ay yatağa bağlı yaşadığını, altı ay hafızasını kaybettiğini, 36 kiloya düştüğünü ve dört ay tekerlekli sandalyeyle yaşadığını ama buna rağmen yılmayıp kansere savaş açtığını dile getiren Dida Kaymaz, kendisi gibi umuda ihtiyacı olanlara ulaşmak istediğini vurguladı.

Kanser hastalığı konusunda toplumu bilinçlendirmek, kanser hastası kişilere ve ailelere destek vermek için kurulan Kansersiz Yaşam Derneği 2010 yılından bugüne kadar 193 bin kişinin hayatına dokunmayı başardı.

Kansersiz Yaşam Derneği'nin 'YaşaTIR'ı, Cigna Finans'ın katkılarıyla, sağlıklı insanların hastalıktan korunmaları konusunda farkındalıklarını arttırmak, kansere neden olan yaşam koşulları hakkında toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaşatır'ın Güneydeki Durağı Antalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement