Yaşar Kemal, Abdullah Öcalan'a Küfretmiş - Son Dakika
Güncel

Yaşar Kemal, Abdullah Öcalan'a Küfretmiş

Yaşar Kemal, Abdullah Öcalan\'a Küfretmiş

Usta yazarın, kendisi için "Önemsenecek sanatçı değil" diyen Öcalan'la telefonda konuşurken Kürtçe küfrettiği ortaya çıktı.

05.03.2015 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen hafta kaybettiğimiz ünlü yazar Yaşar Kemal'e Nobel Ödülü verilmesine Kürt gazeteci Mahmut Baksi'nin engel olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Yaşar Kemal, kendisi için "Önemsenecek sanatçı değil" diyen Öcalan'a da küfretmiş.

"GAMMAZLADILAR"

Yaşar Kemal'in manevi oğlu olarak anılan Ahmet Güneştekin, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Türk edebiyatının çınarıyla ilgili, "Yaşar Kemal Nobel ödülüne aday olduğunda, bazı Kürtler ve Türkler, Nobel Ödül Komitesi'nden etkili bir üyeye gidip, 'Yaşar Kemal'e ödülü vermeyin, çünkü Türk devletinin adamıdır. Devletle anlaşma yaptı' deyip gammazladılar. Bu sözler üzerine ödül ona verilmemiş. Bunları bana o dönemki Nobel Genel Sekreteri Olof Tandberg söyledi" dedi.

"HİÇ AFFETMEDİ"

Güneştekin'in bu çıkışı sonrası konuyla ilgili bir açıklamada Muhsin Kızılkaya ve Eyüp Burç'tan geldi. Yaşar Kemal'e Nobel verilmesine Mahmut Baksi'nin engel olduğunu savunan Kızılkaya, "Baksi birçok yerde 'Yaşar Kemal'e Nobel verilmesini ben engelledim' diyordu. Nobel komitesi o dönem Yaşar Kemal'in politik tavrında sıkıntı gördü. Yaşar Kemal bu yüzden, Mahmut Baksi'yi hiç affetmedi. Mahmut Baksi yaşamının son döneminde Yaşar Kemal'e yakın olan Kürt yazar Mehmet Uzun'dan kendisiyle helalleşmek istediği için aracılık yapmasını istedi. Uzun, 'Yaşar Abi, Mahmut Baksi elini öpmek istiyor' dedi, ama Yaşar Abi affetmedi. Her edebiyatçının rüyası sanatını böyle bir ödülle taçlandırmaktır." şeklinde konuştu.

YAŞAR KEMAL ÖCALAN'A NEDEN KÜFRETTİ

Usta yazarla ilgili bir detay daha ortaya çıktı. Yaşar Kemal'in kendisi için "Çok önemsenecek sanatçı değil" diyen Öcalan'a küfür ettiğini öne süren Burç, yaşanan olayı şöyle anlattı: "Öcalan bir röportajda ' Ahmed Arif, Yılmaz Güney ve Yaşar Kemal çok önemsenecek sanatçılar değildir' demişti. Yaşar Abi de buna çok içerlemişti. Sonra bir kez Yaşar Kaya'nın aracılığıyla Öcalan'la telefonda görüştüler. Yaşar Kemal, Öcalan'a telefonda 'Benim hakkımda niye böyle şeyler söylüyorsun' demiş, ve o meşhur Kürtçe küfürlerinden birini etmiş. Öcalan da 'Yaşar Abi senin küfrün benim başım gözüm üstüne' diye cevap vermiş."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yaşar Kemal, Abdullah Öcalan'a Küfretmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • Ka akıl : Yaşar Kemal ve Apo arkadaştırlar arkadaşlar Arasında küfürleşme olur bu kimseyi ilgilendirmez ayrıca haber olacak bişey değil provakatörlük yapmayın 42 11 Yanıtla
  • Peşmerge Merve: APO ÖNDERİMİZDİR DİYORUZ. . PEYGAMBERİMİZDİR DEMİYORUM. . SİZ ÖNCE KENDİNİZİ DÜZELTİN. . ERDOĞANA HOŞGELDİN ALLAH'IN HABERİNİ OKUYUN KİMİN LİDERİNİ PEYGAMBER İLAN ETTİĞİNİ CÜMLE ALEM BİLİYOR. . ÖNDERLİK BAŞKA, PEYGAMBERLİK BAŞKADIR. . İÇİMİZDEN BİRİNİ PEYGAMBER OLARAK SEÇEN ALLAH'TIR. . ÖNDERLERİ DE HALK SEÇİYOR. . APTAL DEĞİLSENİZ ANLARSINIZ. . 30 8 Yanıtla
  • MEHMET: Apo denen bebek katilini asacaklarına daha icazet alıyorlar geber apo 16 20 Yanıtla
  • TÜRKKÜRTKARDEŞ: BU APONUN İLK YAKALANIŞINDAKİ SORGUSUNU SEYRETTİM TAM BİR SAAT DEVLETE HİZMET EDECEM DİYE İT GİBİ YALVARDI AÇIN İZLEYİN KAHRAMANINIZI. 21 12 Yanıtla
  • kayserili: o da bişey mi biz hergün küfür ediyoruz Apoya. . . . küfür ettikçe rahatıyorum 20 12 Yanıtla
  • KIZILTEPELİ: Ulan sanki türkiyede herkes namaz kılıyorda yaşar kemale laf atıyorsunuz. Devlet bahçeli kılıçdaroğlu tüm milletvekilleri sanki hepsi namaz kılıyor. 24 5 Yanıtla
  • hdhbddh: APOYA KUFUR IYI GIDER 16 12 Yanıtla
  • uzak kent silopi: apo kurtlerın liderıdır diyenlere..... ben kürt oğlu kurdüm.apo kimkı benim liderim olsun apo pkk lilerın lideridir bu böyle biline benim liderimde rehberimde Hz muhammed s.a.v dır başka secenek tartışılamaz bile....... 16 10 Yanıtla
  • Mühendis : Ister kabul edin ister kabul etmeyin öcalan Kürtler'in lideri bu böyle kabul etcez..kimse bişi yapamaz.. 16 9 Yanıtla
  • Diyar2121: At yalanı seveyim inananı 18 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı
    17:03 Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı

    Bahçesaray ilçesinde çetin geçen kış boyunca ahırlarda beslenen küçükbaş hayvanlar, havanın ısınmasıyla birlikte meralara çıkarıldı. Besiciler, doğanın canlanmasıyla yeşeren meralara götürdükleri hayvanlarını gün boyunca otlattıktan sonra tekrar ahırlara getiriyor. Uzun süre sonra hayvanlarını otlaklara çıkarmanın ve yem masraflarından kurtulmanın sevincini yaşayan besiciler, bu durumdan memnuniyet duyuyor.

  • İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi Açıldı
    16:59 İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi Açıldı

    İzmir'de, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen '1923'den Günümüze Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi'nde, Mehmetçik'in Cumhuriyet'in ilk yıllarından bugüne kadarki 114 fotoğrafı sergilendi. Sergiyi gezen vatandaşlar, fotoğrafları inceleyerek gurur duyduklarını ifade etti. Sergi, 22 Nisan Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

  • Siirt'te uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
    16:59 Siirt'te uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı

    Siirt'in Baykan ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 266 gram metamfetamin ve 270 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 1 şüpheli tutuklandı.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu
    16:58 Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Serbest Bölge'de hayata geçirilen projeler hakkında bölgede faaliyet gösteren firmalara sunum yaptı. Palancıoğlu, Serbest Bölge'nin daha cazip hale gelmesi için yatırımlara devam edeceklerini, doğalgaz, yağmur suyu hattı, içme suyu hattı, kanalizasyon, atık su arıtma tesisinin büyümesi gibi çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Serbest Bölge'nin tüm yollarını açtıklarını, kilitli parke yol yapımının devam ettiğini ve birçok bitmiş veya üretime geçmek üzere olan firmanın bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, yeşil serbest bölge olma hedeflerine de değinen Palancıoğlu, Kayseri Ticaret ve Sanayi odalarının başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve sanayicilere teşekkür etti.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları Eskişehir'de protesto edildi
    16:57 İsrail'in Gazze'ye saldırıları Eskişehir'de protesto edildi

    Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

  • Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin kayyum döneminden kalan borçları açıklandı
    16:57 Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin kayyum döneminden kalan borçları açıklandı

    Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin kayyum yönetiminden kalan borçlarının 1 milyar 123 milyon 645 bin 200 lira 31 kuruş olduğu açıklandı.

  • Salihli Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Var
    16:57 Salihli Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Var

    Manisa'nın Salihli ilçesi Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, belediyenin 108 milyon TL borcu olduğunu belirterek, borçla ilgili incelemelerin devam ettiğini ve usulsüzlüklerin ortaya çıkarılacağını söyledi.

  • Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Bilecik'te Başladı
    16:54 Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Bilecik'te Başladı

    Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Bilecik'te başladı. Yarışlar öncesi magazin startı etkinliği düzenlendi.


Advertisement