Yaşamını Yitiren 14 Yaşındaki Çocuğun Organları Bağışlandı - Son Dakika
Yerel

Yaşamını Yitiren 14 Yaşındaki Çocuğun Organları Bağışlandı

Burdur'da özel bir işletmeye ait yüzme havuzunda geçirdiği boğulma tehlikesinin ardından kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki Muammer Künar'ın organları, ailesi tarafından bağışlandı.

08.09.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da özel bir işletmeye ait yüzme havuzunda geçirdiği boğulma tehlikesinin ardından kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki Muammer Künar'ın organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Bu yıl Burdur Anadolu Lisesi'ni kazanan Muammer Künar (14), önceki gün arkadaşlarıyla özel bir işletmeye ait olimpik yüzme havuzuna gitti.

Havuzda yüzerken bir anda suda kaybolan Künar, çevredekilerin yardımıyla sudan çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Künar, daha sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Yapılan müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen Künar'ın organları, baba Salih ve anne Sebahat Künar tarafından bağışlandı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla Künar'ın karaciğerinin bir bölümü dört yaşındaki Resul Filiz'e, diğer bölümü ise 31 yaşındaki İpek Yılmaz'a başarıyla nakledildi.

Künar'ın böbrekleri ve kornealarının da belirlenecek hastalara nakledileceği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaşamını Yitiren 14 Yaşındaki Çocuğun Organları Bağışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement