Yasakları Geri Adım Atarak Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Yasakları Geri Adım Atarak Protesto Ettiler

Yasakları Geri Adım Atarak Protesto Ettiler

Haber-kamera: Ümit TÜRK İSTANBUL / DHA Galatasaray Lisesi önünde saat 11.00'da toplanan 3H (Hürriyet, Hukuk, Hoşgörü) Hareketi üyesi 40 kişi, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin, demokrasi ve özgürlükler alanında yaşattığı yasakların ve kısıtlamaların günümüzde de aşılamadığına belirtti .

13.09.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-kamera: Ümit TÜRK İSTANBUL/ DHA

Galatasaray Lisesi önünde saat 11.00'da toplanan 3H ( Hürriyet, Hukuk, Hoşgörü) Hareketi üyesi 40 kişi, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin, demokrasi ve özgürlükler alanında yaşattığı yasakların ve kısıtlamaların günümüzde de aşılamadığına belirtti .

Grubun ellerinde taşıdıkları dövizlerde ve üzerlerine giydikleri tişörtlerde; 'hukukun üstünlüğünde, iş güvenliğinde, demokraside, internet özgürlüğünde, insan haklarında, ifade özgürlüğünde" geri dönülmez yazısı ve işaretleri yer aldı. Grup adına açıklamayı okuyan Mehmet Özkaya, 'Siyasi ve demokratik hayatımızda önemli bir yeri olan 12 Eylül'ün bir yıl dönümünü daha geride bıraktık. 12 Eylül darbesi Türkiye demokrasinde halen kanamaya devam eden yaralar açtı. Hukukun gücü yerine güçlülerin hukukunu yerleştiren düzen, bireysel ve toplumsal özgürlükleri geçen 34 yıla rağmen aşılamayan yasaklarla ördü. Demokrasimiz ve özgürlükler adına geçen süre içinde bazı olumlu gelişmelerde yaşadık. Bunlardan biri 12 Eylül'de gerçekleştirilen 2010 referandumuydu. Bir başlangıç olarak hayal ettiğimiz referandum konuları üstünden 1 yıl geçmeden unutuldu. 1980'nin askeri anayasası sivil düşünce ve özgürlükler önünde engel olmaya halan devam ediyor. İnsanlarımız ve kentlerimiz iktidarın demokrasi vaatleri gibi gitgide soluklaşıyor. Basın özgürlüğünde dünyada 154'üncü, insani endeksinde 90'ıncı, uluslararası demokrasi indeksinde 88'inci olan Türkiye'de tüm bu olanlar 'Yeni Türkiye' olarak lanse ediliyor. Özgürlükler ve demokrasimizi gelişmiş ülkeler seviyesinde görmek isteyen biz Türkiye gençleri tüm bu olanlar karşısında 3 maymun oynamayı reddediyoruz. Temel hak ve özgürlükler, kuvvetler ayrılığı gibi demokrasinin en basit ilkelerinde yaşadığımız gerilemeyi onaylamıyoruz. Ancak toplum ve ülke olarak yaşadığımız gerilim ve gerilemeyi protesto etmek için geri geri yürüyeceğiz. Değerlerimiz ve ilkelerimiz adına geri geri adım atarak tarihe bir not düşecek, Türkiye'nin aydınlık geleceği umuduyla yürümeye devam edeceğiz" dedi. Grup açıklamanın ardından İstiklal Caddesi'nden Taksim istikametine doğru yaklaşık 100 metre geri adım atarak yürüdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yasakları Geri Adım Atarak Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement