YAŞ'ın İlk Günü Sona Erdi, Yeni Komutanlar Belirlendi - Son Dakika
Güncel

YAŞ'ın İlk Günü Sona Erdi, Yeni Komutanlar Belirlendi

YAŞ'ın ilk günü bitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Orgeneral Özel, 25 dakikalık üçlü özel bir görüşme yaparak yeni komuta kademesini belirledi.

03.08.2015 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) Ağustos ayı olağan toplantısının ilk günü sona erdi. Başbakan Davutoğlu başkanlığında Genelkurmay Başkanlığında yapılan toplantı 3,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Orgeneral Özel 25 dakika süren üçlü özel bir görüşme yaptı. Bu görüşmede TSK'nın yeni komuta kademesinin şekillendirdiği iddia edildi.

TOPLANTI 3 GÜN SÜRECEK

3 gün sürecek toplantıda terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren diğer konular görüşülecek.

TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER

Davutoğlu'nun başkanlığındaki toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakan Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Ege Ordusu Komutanı Galip Mendi, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele katıldı.

ERDOĞAN YAŞ ÜYELERİYLE YEMEK YEDİ

Toplantının ilk bölümü yaklaşık bir saat sürdü. YAŞ üyeleri, toplantının ilk bölümünün ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti. Erdoğan'ın, YAŞ üyelerine verdiği öğle yemeği saat 13.00'te başladı. Geçmiş yıllarda cumhurbaşkanları, üyelere genellikle YAŞ toplantısının son günü akşam yemeği verdi. 11 Cumhurbaşkanı Gül de, geçen yıl toplantının son günü üyelere Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle iftar yemeği vermişti. Başbakan Davutoğlu da, Çankaya Köşkü'nde saat 20.00'de YAŞ üyelerine akşam yemeği verecek.

NECDET ÖZEL EMEKLİYE AYRILACAK

Genelkurmay Başkanı Özel ile Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay, 30 Ağustos tarihi itibariyle emekliye ayrılacak. Özel'in yerine Orgeneral Hulusi Akar'ın Genelkurmay Başkanlığı'na atanması bekleniyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk'ün görev süreleri 30 Ağustos tarihi itibariyle sona erecek. Ancak bu iki komutanın görev sürelerinin bir yıl uzatılması konusu şurada değerlendirilecek.

25 DAKİKA ÖZEL GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki yemeğin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Orgeneral Özel üçlü bir görüşme yaptı. 25 dakika süren üçlü görüşmede; deniz ile hava kuvvetleri komutanlarının görev sürelerinin uzatılması ve kara kuvvetleri komutanlığına yapılacak atama konularının ele alındığı yorumları yapıldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yapılacak atama için; Orgeneral Galip Mendi, Orgeneral Zeki Salih Çolak ve Orgeneral Yaşar Güler'in adları geçiyor.

YAŞ\'ın İlk Günü Sona Erdi, Yeni Komutanlar Belirlendi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel YAŞ'ın İlk Günü Sona Erdi, Yeni Komutanlar Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • amed: Su uyur Hulusi akar 52 3 Yanıtla
  • insan: Özel komutana sivil hayatta başarılar dileriz 51 3 Yanıtla
  • solo turk: necdet ozel komutanimiz pkknin korkulu ruyasi olarak tarihe gececek 30 17 Yanıtla
  • kayserili: sayın özer komutanlık yaptım dıye gururlanıyormu ola bence onbası bile özerden vasıflıydı 9 36 Yanıtla
  • ferit.: Kadro degisse ne olur pkk.yi bitirecek generaller lazim bize.ordu evlerinde sabahlayacak generaller degil.. 35 7 Yanıtla
  • omar: guya bu da komutanmıydı emir erimi belli deyildi gelmiş geçmiş en vasıfsız kalitesiz biriydi 19 22 Yanıtla
  • ARZ A SAYGI RTE: ÜLKEMİZİN HUZURU GÜVENLİĞİ SAĞLIK VE SIHHATİ BAKIMINDAN HAYIRLISI NE İSE RABBİM ONU MUAFFAK EYLESİN BU ÜLE İÇİN ÖMRÜNÜ VATAN IĞRUNDA ŞEHİT EDEN ŞEHİT ASKERLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET EYLESİN AYRICA VATANA BİR ÖMRÜNÜ FEDA ETMİŞ SAYGIN KOMUTANLARIMIZIN YENİ GÖREVLERİNDE BAŞARILAR EMEKLİ OLANLARADA SİVİL HAYATINDA BAŞARI VE MUTLU BİR HAYAT DİLİYORUM HAA EMEKLİ KOMUTANLARIM BİRLİKLERE YİNE ARADA BİR DENETLEMEYİDE İHMAL ETMEYİN(çengelköyden selamlar))) 28 12 Yanıtla
  • Ahmet: Diktatörlüğü şekillendirme çalışmaları bunlar 13 19 Yanıtla
  • insan: Ordu asker hukumeti tanimali ama bu kadar korkmamali..nerde o eski komutanlar 4 26 Yanıtla
  • r: 36 senedir pkk bitiremiyen Türk ordusu bu saaten sonramı bitirecek pıfffffffff 2 24 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement