Yarsav ve Yargıçlar Sendikası'nın Desteklediği Adaylar HSYK Üyeliğine Başvurdu - Son Dakika
Güncel

Yarsav ve Yargıçlar Sendikası'nın Desteklediği Adaylar HSYK Üyeliğine Başvurdu

Hakim ve savcılar 12 Ekim 2014'de yeni HSYK üyelerini belirlemek için sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

02.09.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakim ve savcılar 12 Ekim 2014'de yeni HSYK üyelerini belirlemek için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Bağımsız adayların yanı sıra YARSAV ve Yargıçlar Sendikası'nın desteklediği adaylar da Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunmaya başladı. YARSAV Başkanı Murat Arslan seçim sürecini, "12 Ekim akşamı erdemli bir kazanmaya tanıklık edilecek" ifadeleri ile değerlendirirken, Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise seçimlerin serbest ve eşit koşullarda yapılması durumunda galibiyetin hukukun üstünlüğü, adalet olacağını belirtti.

Hakimler ve savcılar 12 Ekim 2014 Pazar günü yeni Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Üyelerini belirlemek için sandık başına gidecek. Üyelik için aday olan hakim savcılar ise tek tek adaylık başvurusunda bulunmaya başladı. YARSAV ve Yargıçlar Sendikası'nın desteklediği HSYK Üyeliği adayları Ayşe Sarısu Pehlivan, Berrin Lale Şenoymak, Bülent Yücetürk, İbrahim Fikri Talman, Levent Ünsal, Leyla Köksal, Murat Aldın, Mustafa Bağarkası, Mustafa Karadağ, Nuh Hüseyin Köse, Süleyman Demirel, bugün Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. Başvuru sonrasında açıklama yapan YARSAV Başkanı Murat Arslan, nisan ayından beri YARSAV ve Yargıçlar Sendikası olarak HSYK seçim sürecini yürüttüklerini belirterek, adaylıklar için anket çalışmaları, temayül yoklamaları yaptıklarını anlattı. Sürece yürütmenin ciddi müdahaleleri bulunduğunu anlatan Arslan, adaylık başvurularını yanı sıra YSK'ya şikayetlerde bulunduklarını belirtti. Kazanmak için yola çıktıklarını ve kendilerine güvendiklerini belirten Arslan, Kazanacak durumdayız, bundan çok umutluyuz, adliye ziyaretlerine başlıyoruz. Meslektaşlarımızla yüz yüze görüşmelerdeki algılara göre çok iyi durumdayız. 12 Ekim akşamı erdemli bir kazanmaya tanıklık edecek" dedi. Arslan, Avrupa Yargıçlar Birliği Başkanını seçimleri izlemek üzere Türkiye geldiğini, seçim sürecine ilişkin bir rapor hazırlayarak Avrupa Konseyine sunacağını ifade etti.

-SEÇİMLERİN SERBESTLİĞİNE VE EŞİTLİĞİNE AYKIRI DAVRANILIYOR-

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise, hiçbir güç odağı ile hareket etmediklerini belirterek, "Ne hükümet ne cemaat veya hiçbir başka güçle hiçbir güçle bir arada değiliz. Yargıç kimliğini esas alan bütün meslektaşlarımıza hukukun üstünlüğü adına adaleti gerçekleştirecek bir yargı adanı çağrı yapıyoruz. Bu seçimden de adalet kazanacaktır. Meslektaşlarımızda adalet için adaylarımıza yönelecektir, adaylarımız üzerlerinde tartışma yapılacak isimler değildir. Somut bilgi yer almadan adaylarımıza yönelik çok açık saldırı niteliğinde haberler yer almaktadır. Somut hiç şey ortaya koymadan yapılan bu saldırıları da seçimlerin serbestliği ve eşitliği içerisinde yürütülmesine aykırı olarak değerlendiriyoruz" dedi. Kamu kaynaklarının ve kamu gücünün seçimlerin serbestlik ve eşitlik içinde yürütülmesine aykırı kullanıldığı için YSK'ya başvuruda bulunduklarını anlatan Eminağaoğlu, YSK'nın da 8-10 kişinin oy kullanılacağı sandıkların bulunduğunu, bu sandıklarda kimin kime oy verdiğinin açıkça belli olacağını, sandıkların açılmasında gizli oy kuralarının ihmal edilmemesini istedi. Seçimlerin serbest ve eşit koşullarda yapılması durumunda galibiyetin hukukun üstünlüğü, adalet olacağını ifade eden Eminağaoğlu, "Bir takım kamu kaynaklarını Yargıda Birlik Platformu olarak yararlanılmasına açılmakta. Bizlerin desteklediği adaylar ile onların desteklediği adaylar arasında çok büyük eşitsizlik yaratmakta. Adaylarımıza her yerde her türlü engeller çıkarılmakta. Seçimler için adaylarımız Doğubeyazıt'tan başlangıç yapmak istedi. Neredeyse adaylarımız Doğubeyazıt Adliyesine alınmayacaktı. Yargıda Birlik Platformu için ise VIP olanakları bile kullanılmakta. Kamu kaynaklarını bu sürecin tamamen dışında bırakılsın yeter ki serbestliğe, eşitliğe dokunulmasın süreç bu çerçevede yürütülsün" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yarsav ve Yargıçlar Sendikası'nın Desteklediği Adaylar HSYK Üyeliğine Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement