Yarkadaş: "Chp Başkanlığa Geçit Vermeyecek" - Son Dakika
Politika

Yarkadaş: "Chp Başkanlığa Geçit Vermeyecek"

Yarkadaş: "Chp Başkanlığa Geçit Vermeyecek"

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili "CHP başkanlığa geçit vermeyecek" dedi.

15.11.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili "CHP başkanlığa geçit vermeyecek" dedi.

TBMM'deki kayıt işlemi sırasında milletvekilliği rozetini annesi Zülfiye Yarkadaş'a taktıran CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Muhabir Canan Coşkun'un yargı üyelerine verilen indirimli evleri haber yaptığı için 24 yıl hapisle yargılandığını hatırlatan Yarkadaş, "Ne yapmış Canan Coşkun, hangi suçu işlemiş de 24 yıl hapisle yargılıyorsunuz?" diye sordu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin kaç TL'ye mal olduğu ve yıllık giderinin ne kadar olduğunu kimsenin bilmediğini söyleyen Yarkadaş, "Şimdi bu yetmezmiş gibi, bir de denetlemenin ortadan kalktığı bir sistemi hakim kılmaya çalışıyor, başkanlık tartışması açıyorlar. CHP, Erdoğan'ın siyasal fantezisi olan Başkanlığa geçit vermeyecek, bunu tartışma konusu dahi yapmayacaktır" dedi.

Bir gruba ait 14 yayın kuruluşunun TÜRKSAT'tan çıkarılmasını eleştiren Yarkadaş, şöyle konuştu: "Mahkeme kararı dahi olmadan sadece ve sadece soruşturma aşamasında 14 kanalın kapatılmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. 14 kanalın kapatılması düşünceye, ifade özgürlüğüne darbe olduğu gibi, AKP hükümetinin önümüzdeki dört yıl boyunca izleyeceği yol haritasının da ipuçların vermiştir. AKP hükümeti önümüzdeki dört yıl içinde daha baskı, sansür, engelleme yolunu izleyecektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm televizyonların, gazetelerin, dergilerin, radyoların düşünceyi ifade özgürlüğü çerçevesinde söz haklarını kullanmaları gerektiğini söylüyoruz. Bu kanalların kapatılmasına karşı mücadele ettik, kamuoyu oluşturduk."

Yarkadaş, bu kanalların haksız hukuksuz bir biçimde kapatılmasının, Anayasa Mahkemesi (AYM)'nden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'nden ağır tazminat cezalarıyla döneceğini savundu.

İpek Koza Grubu'na kayyuma atanmasına yönelik değerlendirme yapan Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP tek sesli bir Türkiye istiyor. AKP kendisini eleştirecek herhangi bir sesin olmasına tahammül edemiyor. Çünkü siyasi genlerinde demokrasi tok. Demokrasi eleştirmek, eleştiri özgürlüğü demektir, düşünce özgürlüğü demektir, çok sesliliktir. Ama AKP ve onların kurmayı ve partilerinin kurucusu olan Recep Tayyip Erdoğan muhalif seslerin duyulmadığı, sadece ve sadece kendi istedikleri sesin duyulduğu bir Türkiye istiyor."

Yarkadaş, gazetecilere yanında getirdiği " Aksaray'ın Sırları" adlı kitabını hediye etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yarkadaş: 'Chp Başkanlığa Geçit Vermeyecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement