Yarıyıl Tatilinin Gözde Yeri Kaplıcalar - Son Dakika
Yerel

Yarıyıl Tatilinin Gözde Yeri Kaplıcalar

Yarıyıl Tatilinin Gözde Yeri Kaplıcalar

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren termal otellerin rezervasyonlarında doluluk oranları tatil öncesi yüzde 95'e çıktı.

22.01.2015 11:02  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Acar, termal tesislerdeki rezervasyonların yarıyıl tatili öncesi arttığını söyledi.

Şu anda yüzde 95'e ulaşan doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaşmasını beklediklerini anlatan Acar, şöyle konuştu:

" Türkiye'deki hava şartlarından dolayı insanlar hem tatili hem dinlenmeyi hem de eğlenceyi bir arada yaşayabileceği termal tesisleri tercih ediyor. Dolayısıyla bundan hem şehrimiz hem de sektörümüz ciddi şekilde yararlanmış olacak. Bundan sonraki yıllarda sağlık altyapısını güçlendirerek yurtdışındaki misafirleri de buraya çekmeyi düşünüyoruz. İnşallah ileri yönden sektörümüz de şehrimizde bundan çok ciddi kazanç sağlayacaktır."

Kentte faaliyet gösteren bir otelin genel müdürü Ümit Uysal ise termal suyun insan sağlığına çok yararlı olduğunu ifade etti.

Uysal, termal suyun, doktor kontrolünde banyo uygulamaları şeklinde inflamatuvar romatizmal hastalıkların kronik dönemlerde süreğen bel ağrısı, osteartit gibi nominflamatuvar eklem hastalıklar, miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sentromu gibi yumuşak doku hastalıklarının tedavilerinde tamamlayıcı unsur olarak kullanıldığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yarıyıl Tatilinin Gözde Yeri Kaplıcalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement