Yargıtay HDP'ye 'Terör' Soruşturması Başlattı - Son Dakika
Güncel

Yargıtay HDP'ye 'Terör' Soruşturması Başlattı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'nin faaliyet ve söylemlerine ilişkin "terör" soruşturması başlattı.

28.07.2015 11:56  Güncelleme: 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, "Anayasa'nın siyasi partilerle ilgili maddelerine aykırılık" gerekçesiyle HDP ile ilgili inceleme başlattı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'nin faaliyet ve söylemlerine dair incelemenin ardından gerek görürse dava açılması için harekete geçecek.

İNCELEME BAŞLATILDI

Star'ın haberine göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP hakkında Anayasa'nın 68 ve 69. maddelerinde belirtilen, "Hiçbir siyasi parti suça teşvik edemez" hükmü uyarınca re'sen inceleme başlattı. Başsavcılık, bu kapsamda basında çıkan haberler, parti hakkındaki şikayetler ile HDP'li bazı parti yöneticiler hakkında başlatılan soruşturmaları mercek altına alındı.

DELİLLER İNCELENECEK

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu'nun, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "Biz sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz. Bunu söylemekte, bunu savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz.", Selahattin Demirtaş'ın, "Halkımız, siyasi kurumlarımız, sivil toplum örgütleri, belediyeler, meslek örgütleri gibi bütün toplumsal yapılar kendi güvenlik tedbirlerini de geliştirmelidir." açıklamaları ile HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın PKK kuryesini Ceylanpınar'a götürdüğü görüntüleri incelemeye aldığı ifade edildi.

DAVA AÇILABİLİR

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'nin faaliyet ve söylemlerine dair incelemenin ardından gerek görürse dava açılması için harekete geçilecek. Anayasa'nın 68. maddesi'ne göre, siyasi partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın açacağı dava, Anayasa Mahkemesi'nce kesin karara bağlanıyor.

Yargıtay HDP\'ye \'Terör\' Soruşturması Başlattı

Son Dakika Güncel Yargıtay HDP'ye 'Terör' Soruşturması Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (161)

  • ikizler göleli: şehit geldikçe hoşuna gidenler oyunu arttıranlara yazıklar olsun 216 3 Yanıtla
  • Kekowa: Elinizden geleni arkaniza koymayin fasistler. 157 41 Yanıtla
  • D I L B I R İ N: DEMİRTAŞ : YARIN 80 VEKİLİMİZ İLE BİRLİKTE DOKUNULMAZLIĞIMIZIN KALDIRILMASI İÇİN BAŞVURACAĞIZ.CESARETİNİZ VARSA SİZDE BAŞVURUN . . . 126 6 Yanıtla
  • Kekowa: Kitabimiz Kur an. Anayasa.kitabini tanimiyorum. 78 6 Yanıtla
  • By.Yorumsuz: seni başkan yaptırmayan partiye bunu yapacağın belliydi ne komplolar dönüyor millet saf saf izliyor sadece 81 3 Yanıtla
  • Cellat: Apo derhal idam edilmeli 39 44 Yanıtla
  • nee mutlu tc: Ülke cehenneme dönüşürse teröristlerden odun yapar yakarız.. 51 28 Yanıtla
  • azad: ULAN VARYA ZATEN BU FAŞİST SÖLEMLER YÜZÜNDEN BU SAVAŞ TIRMANDI HADİ SAVAŞI DURDURUN ÖYLEYSE YOKSA HERKES ZARARLI ÇIKAR SADECE MHP YE AKP YE YARAR BAŞKA YOK 56 15 Yanıtla
  • azrail 5: Kapatilsin artik su parti 27 39 Yanıtla
  • Kurt: Hdp kapatılmalı kesinlikle 41 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın tutuklandığı bildirildi. Şahsın çekilen görüntüleri sosyal medyada tepki çekmişti.

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.


Advertisement