Yarbay Mehmet Alkan'a Disiplin Soruşturması Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yarbay Mehmet Alkan'a Disiplin Soruşturması Açıldı

Jandarma Genel Komutanlığı'nın "Acısını anlıyoruz, ama bir daha bu şekilde gündeme gelmesin." dediği Yarbay Mehmet Alkan hakkında disiplin soruşturması açıldı.

26.08.2015 09:51  Güncelleme: 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beytüşşebap'ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan'ın abisi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'la ilgili normal prosedüre uygun olarak Jandarma Genel Komutanlığı'nca disiplin soruşturması açıldı. Yarbay Alkan görev yaptığı Jandarma Okullar Komutanlığı'nda cenazede yaşananlarla ilgili yazılı veya sözlü ifade verebilecek.

SORUŞTURMA, PROSEDÜR GEREĞİ

Bir yetkili Hürriyet'e, "Soruşturma askeriyenin normal prosedürü gereği açılmıştır. Soruşturma açılıp ifade vermesi suçlu olduğu anlamına gelmez. Yarbay, ifadesinde neler yaşandığını anlatacaktır. Konunun sonuçlanmasını beklemek gerekir." dedi.

SİNYALİ BAKAN VERMİŞTİ

Yarbay Alkan'la ilgili disiplin soruşturması açılabileceğinin sinyalini İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Hürriyet'e yaptığı açıklamadaki "Kendisine şehit gözüyle bakmak lazım. O gözle bakınca da anlıyorum. Ancak üniformalı birisinin siyasetle ilgili bu tür açıklamalar yapması da doğru değil." sözleriyle vermişti.

JANDARMA'DAN UYARI: BİR DAHA KONUŞMA!

Cumhuriyet gazetesinin iddiasına göre ise Yarbay Mehmet Alkan'a Jandarma Genel Komutanlığı'ndan "Acısını anlıyoruz, ama bir daha bu şekilde gündeme gelmesin." şeklinde mesaj geldiği dile getirildi.

YARBAY TAZİYE EVİNDE FENALAŞTI

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye Fatih Mahallesi'ndeki evinin önündeki taziye çadırında dualar okunurken taziye ziyaretleri de 3'üncü gün de devam etti. Taziye ziyaretinde bulunanlar arasında Osmaniye Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Kara ve MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin de vardı. Bir ara fenalaşan Yarbay Mehmet Alkan'a sokağın başında bekleyen ambulansta müdahale edildi. Uzun bir süre dinlenmeye çekilen Yarbay Mehmet Alkan'ın sağlık durumu iyi.

"DÜĞÜNÜNE DE ÜNİFORMAYLA KATILMIŞTI"

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Deniz Astsubay Başçavuş Mustafa Alkan dualar sonrası taziyeleri kabul ederken soruları yanıtladı. "Cenazeyi gördünüz, fotoğrafları da gördünüz, her şey ortada. Kardeşimizin cenaze namazını bile kılamadık." diyen Mustafa Alkan, kardeşi Yarbay Mehmet Alkan'ın cenazeye üniformasıyla katılmasına yönelik eleştirilere, "Düğününe de üniforma ile katılmıştı. Planlı değil hiçbir şey." yanıtını verdi. Alkan, "İçimiz yanıyor. Ötesi var mı?" dedi.

CENAZEDE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Cenazede çıkan olaylarla ilgili Osmaniye'de dün gözaltına alınan 3 kişiden Mehmet Asker "Adli kontrol şartı"yla serbest bırakıldı. Nail Toplu ve Melih Avşar tutuklanarak Osmaniye T Tipi Cezaevine gönderildi.

DAVUTOĞLU: VAKARI KAYBETMEMELİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yarbay Mehmet Alkan'ın, şehit kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze törenindeki sözleriyle ilgili şunları söyledi: "Zor günlerden geçiyoruz. Ola ki art niyetli provokasyonlar varsa, bu olayı kastetmiyorum, vakar içinde davranılması gerekir. Askerimizin subayımızın şuuru bu. Orada kardeş acısıyla bu sözlerin ifade edildiğini düşünüyorum, insani olarak yaklaşmak gerektiğini de düşünüyorum ama subayların en derin acılara vakarla yaklaşabilecek dimdik duracak şekilde yetiştirildiklerini de biliyorum. Zor zamanlarda vakar ve kararlılık acıları dindirecek tek şeydir."

BAHÇELİ: BİR YARBAYIMIZ ŞEREFSİZLERİN...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yarbay Mehmet Alkan ile ilgili şunları söyledi: Yarbay Mehmet Alkan, şehit edilen kardeşi Ali Alkan'ın tabutuna sarılıp tepkisini gösterirken, saray yönlendirmeli AKP troller iftira yarışına girmiştir. Erdoğan şehit cenazesinde elini tabutun üzerine koyup "ne mutlu şehit anaları" nutkunu atarken mesele olmamıştır da, bir yarbayımız şerefsizlerin gözüne batmıştır. İşte AKP'nin yenilmiş Türkiye'si. Şehide kelle diyen ahlaksızlar, PKK'yı başımıza çıkaran hainler, Öcalan'a özgürlük sözü veren siyasi çürümüşler, şimdi de şehit yakınlarını hedef almışlardır.

AKDOĞAN: ÜNİFORMA İÇİNDEKİ BİR İNSANIN YAPMAMASI GEREKİYORDU

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, NTV'de katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akdoğan, şehit kardeşinin cenaze töreninde söylediği sözlerle Türkiye'nin gündemine oturan Yarbay Mehmet Alkan ile ilgili konuştu. Akdoğan 'Üniforma içindeki bir insanın bunu yapmaması gerekiyordu.' dedi.

HDP: ACIYLA EMPATİ KURSUNLAR

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, şehit kardeşi Ali Alkan'ın cenazesindeki tepkisiyle gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan'a yönelik "linç girişiminin" utanç verici olduğunu belirterek, "Klavye başında oturup AKP Genel Merkezi'nden maaş alan ucuz kahramanların anlayamayacakları bir pozisyonda bulunuyor. Savaş gerçekliğini kardeşini yitirerek, en derin şekilde iliklerine kadar hissediyor." dedi.

Yarbay Mehmet Alkan\'a Disiplin Soruşturması Açıldı

Son Dakika Güncel Yarbay Mehmet Alkan'a Disiplin Soruşturması Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (116)

  • Osmanlı: Ordumuzda böyle KOMUTAN olmaz olsun Gitsin siyaset yapsın 17 82 Yanıtla
  • turkiye: Yuh sana jandarma kendi komutanına sahip çıkamıyorsun ya tüh sana yazıklar olsun size ... 58 13 Yanıtla
  • OSMANİYELİ......: BESLE APOYU KANDİLİ KENDİ YARBAYINA SORUŞTURMA AÇ ..İŞTE YENİ TÜRKİYE..DURMAK YOK YOLA DEVAM....... 49 14 Yanıtla
  • isaoğlu: BÖYLE KİŞİLERİN ASKERİYEDE İŞİ YOK ATIN GİTSİN ŞEREFSİZİ 14 48 Yanıtla
  • Yasin: Disiplin soruşturması talimatını verenin amk 48 8 Yanıtla
  • Rizeli: komutan sana kurban olurum 43 11 Yanıtla
  • Ahmet gullu: Bu akp nin sonu olacak... 35 19 Yanıtla
  • KAAN: sana vatanhaini diyen deyuzlar hırsızlar utansın. baş tacısın kardeş 41 10 Yanıtla
  • bozkurt: daha öncede asker dövmekten yargılanmış yarbay efendi 19 31 Yanıtla
  • .....: komutan harbiden sıçtın sanki sadece sen şehit verdin haa senin için önemli olan sadece senin kanın sanki diğerleri yabancı 14 30 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement