Yaralı Karakulak Hayata Döndü - Son Dakika
Güncel

Yaralı Karakulak Hayata Döndü

Yaralı Karakulak Hayata Döndü

Antalya'nın Akseki İlçesi'nde yaralı halde bulunan karakulak, Büyükşehir Belediyesi veterinerlerinin tedavisiyle yaşama döndü.

29.06.2015 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Akseki İlçesi'nde yaralı halde bulunan karakulak, Büyükşehir Belediyesi veterinerlerinin tedavisiyle yaşama döndü. Kendi avını yakalayabilecek hale gelen karakulak, yakında doğaya salınacak.

Akseki'de 5 ay önce bir aracın çarptığı tahmin edilen karakulak, Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri tarafından yol kenarında ağır yaralı halde bulundu. Yaşam alanı genellikle Toros coğrafyası olan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan karakulak, tedavi amacıyla görevliler tarafından Büyükşehir Hayvanat Bahçesi'ne getirildi. Başında ve gözünde ağır yaralar bulunan ve sağ arka bacağında parçalı kırığı olan karakulak, Büyükşehir veterinerleri tarafından tedaviye alındı.

Latincede kedi anlamına gelen 'Felis' adı verilen karakulağa ilk olarak ilaç tedavisi uygulandı. Veteriner hekimlerin ilgisi ve şefkatiyle hayata dönen Felis'in kafasındaki ve gözündeki yaralar iyileştirildi. Yara tedavisinin ardından kırık için ameliyata alınan karakulağın bacağına plaka yerleştirildi. Tedaviye hızla cevap veren Felis, daha geniş bir kafese alındı.

Doğaya bırakılacak hayvanlar için kriterlerin olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Veterineri Aygül Arsun, "Doğaya bırakılacak hayvanların hayatlarını devam ettirebilmesi için kendi avını yakalıyor olması gerekir. Şu an karakulağımız kendi avını yakalayabilecek hale geldi. Tamamen iyileşince doğaya bırakacağız. Doğal Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nce bulunduğu bölgeye salınacak" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaralı Karakulak Hayata Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement