Yaptırım ve Petroldeki Düşüşün Rusya'ya Faturası 600 Milyar Dolar - Son Dakika
Ekonomi

Yaptırım ve Petroldeki Düşüşün Rusya'ya Faturası 600 Milyar Dolar

Rus ekonomisindeki yaptırımlar ve petrol fiyatlarındaki düşüşün, 2014 Ukrayna krizinden 2017 sonuna kadar ülkeyi 600 milyar dolarlık kayba uğratması bekleniyor.

05.02.2016 10:53  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın Vedemosti gazetesinde yer alan habere göre, Yevsey Gurviç ve İlya Prilepsko başkanlığındaki Ekonomik Uzmanlar Grubu tarafından yapılan araştırmada, 2014'de Ukrayna krizi ile başlayan ve 2017 sonunu kapsayan dönemde Rusya ekonomisinin toplamda 600 milyar dolarlık kayba uğrayacağı tahmin ediliyor.

UKRAYNA'DAKİ İŞLERİN BEDELİ

Ukrayna'daki faaliyetleri nedeniyle Rusya'ya yönelik yaptırımların ülkeyi aynı dönemde 170 milyar dolarlık kayba uğratması beklenirken, petrol ve doğalgaz ihracat gelirlerindeki kaybın ise 400 milyar dolara ulaşacağı belirtiliyor.

SERMAYE ÇIKIŞININ MİKTARI

Rusya'dan sermaye çıkışının yaklaşık 280 milyar dolar olması beklenirken, söz konusu kaybın 85 milyar dolarlık kısmının doğrudan sermayeyi kapsadığına işaret ediliyor.

Yaptırımların ülkenin sermaye akışında önemli derecede etkili olduğuna dikkat çekilen açıklamada, petrol fiyatlarındaki değer kaybının yanı sıra sabit sermaye ve perakende gelirlerinin azalması, rublenin zayıflaması ve enflasyonun artmasının kritik önemde olduğu hatırlatıldı.

BÜYÜME KAYBI YÜZDE 8,4

Söz konusu dönemde Rus ekonomisindeki büyüme kaybının toplamda yüzde 8,4'ü, yıllık bazda ise ortalama yüzde 2,1'i bulacağı tahmin ediliyor.

Yaptırım ve Petroldeki Düşüşün Rusya\'ya Faturası 600 Milyar Dolar
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yaptırım ve Petroldeki Düşüşün Rusya'ya Faturası 600 Milyar Dolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • ÇETİN SOLHAN: beter olun inşallah daha da kötü olursunuz 23 1 Yanıtla
  • el kazim: beter olun..ben rus kizlara aciyorum:) 22 1 Yanıtla
  • azadi: dünya liderisin serok putin dik duruşun yeter 1 21 Yanıtla
  • beter olun: kâhr-I Perişan olsunlar. 20 1 Yanıtla
  • Türkiye: sen müslüman lari oldurusen allah beter eder katil Putin 20 1 Yanıtla
  • Türkoğlu: putin sürtüğü neden Erdoganla görüşmüyon, doğruları duymaktan ve rezil olmaktan korkuyon. Rusyayı batırdın, Rus halkı çok yakında uyanacak, sen ve ekibin kaçacak delik,sığınacak ülke bulamayacaksınız. 12 2 Yanıtla
  • MİSAFİR: RUSYA KARŞILIĞINDA KOSKOCA BİR DEVLET KAZANDI SURİYEYİ KENDİ TORRAĞI YAPTI AHMAKLAR HELEN PUTINLE UĞRAŞIYORLAR RUSYA ARTIK SURİYENIN SAHİBİ BİLMEYEN VARSA DUYRULUR GELEN MİLTECİLERİDE ANKARDA BİR KAMP KURUN ÖLENE KADAR BKARSINIZ KİMSE ARTIK SURİYE GERİ DÖNEMZ ARTIK RUSLAR BIRAK SURİYE KİMSE GİREMEZ YPG VE RUSYA ARTIK SURİYENIN SAHİBİ NEYMİŞ RUSYA 600 MİLYAR ZARAR ETMİŞ ANCAK BU AHMAK HAERLERE AVUNURSUNUZ ADAMLAR DEVLET KAZANDI SUCAK SULARA İNDİİİİ BEYİZSİZLERRRRRRRRRRRRRRRRRR 6 7 Yanıtla
  • SAVAŞŞŞŞŞŞ: PUTİN BU TÜRLERİN HEPSİ RUSYADAN NEFRET EDİYOR,TOP YEKÜN SAVAŞ İLAN ET ŞUNLARA...IRKI NEYDİĞİ BELİRSİZ HÜKÜMETLERİNDEN DE KURTAR... 0 13 Yanıtla
  • urfa: Kürtler dostun dur ileride seninleyiz 1 11 Yanıtla
  • YHTH: BETER OLASIN RUSYA O KADAR MASUM CANINA KIYDIN 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kripto Para Borsası FTX'in Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    20:04 Kripto Para Borsası FTX'in Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklamaktan suçlu bulunmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Savcılar, Bankman-Fried'in tarihin en büyük mali dolandırıcılıklarından birini gerçekleştirdiğini ve müşteri fonunu kendi amaçları için kullandığını ifade etti. Yargıç Kaplan, Bankman-Fried'ı 7 suçtan suçlu buldu ve 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.


Advertisement