Yapı Sektörü Ve Yerel Yönetimlerin Bölgedeki En Büyük Buluşması - Son Dakika
Ekonomi

Yapı Sektörü Ve Yerel Yönetimlerin Bölgedeki En Büyük Buluşması

Yapı Sektörü Ve Yerel Yönetimlerin Bölgedeki En Büyük Buluşması

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş tarafından Diyarbakır'da eş zamanlı olarak "Ortadoğu İnşaat" ve "Belediye İhtiyaçları" fuarları düzenlenecek.

16.04.2014 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Başkanları, Belediyelerin Daire Başkanları, Mimarlar, İnşaat Mühendisleri, Müteahhitler ve tüm ilgililer, sektörün bölgedeki yatırımlarına yön verecek olan bu fuarlarda buluşuyor.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, T.C. Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası-Diyarbakır Şubesi, TMMOB Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi desteği ile eşzamanlı düzenlenen 'Ortadoğu İnşaat Fuarı 2014- ö.Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Elektrik Sistemleri Malzemeleri ve Otomasyon, Asansör, İş ve İnşaat Makineleri, Doğalgaz, Isıtma, Soğutma, Havalandırma ve Tesisat Malzemeleri Fuarı ile Ortadoğu Belediye İhtiyaçları 2014- 5. Yol, Temizlik ve Diğer İş Makinaları, Katı Atık ve Arıtma Sistemleri, İtfaiye Gereçleri, Ulaşım, Aydınlatma, Park Bahçe Düzenlemeleri, Kent Mobilyaları, Spor Tesisleri ve Donanımları Fuarı 17-20 Nisan 2014 tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

ERSÖZLÜ; "4 GÜN BOYUNCA OLUŞACAK İŞ HACMİ İLE BÖLGE YATIRIMLARININ GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Dedeman otelde düzenlediği basın toplantısında konuşan TÜYAP Diyarbakır Genel Müdürü İlhan Ersözlü, inşaat ve yapı sektörünün her geçen gün geliştiğini belirterek şöyle dedi:
"Ülkemizde sürdürülen "kentsel dönüşüm ve modern toplu konut" projeleri kapsamında önem kazanan yapı ve inşaat sektörünün her geçen gün geliştiği Diyarbakır'da düzenlenen Fuarlar, 100' den fazla firma ve firma temsilciliğinin ürün ve hizmetlerini, ziyarete açık olduğu 4 gün boyunca 25 bin den fazla ziyaretçi ile buluşturmayı hedeflemektedir. İnşaat sektörü ve yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını konu alacak ve ilgili sektörlerdeki tüm gelişmeleri ve yenilikleri birlikte sunacak olan Fuarlar, yurtiçinden Ticaret ve Sanayi Odaları, inşaat, mimarlar, elektrik – elektronik, makine mühendisleri meslek odaları, dernekler işbirliği ile gelecek sektör temsilcileri ve Irak, İran, Suriye ve Suudi Arabistan'dan sektör profesyonellerinden ve belediye başkanlarından, daire başkanlarından oluşan alım heyetlerini katılımcı firmalar ile buluşturacak, ortaya çıkacak iş hacmi ile hem inşaat sektörüne, hem bölge hem de ülke ekonomisine katkı sağlayarak, bölge yatırımlarının gelişmesine katkı sağlayacaktır.

SEKTÖRDEKİ YENİLİK VE GELİŞMELERDEN HABERDAR OLUN

Bölgenin ticaret merkezi ve inşaat sektörünün her geçen gün büyüme kaydettiği Diyarbakır'da 6. kez gerçekleştirilecek olan Ortadoğu İnşaat Fuarı, ülke ekonomisinde önemli bir paya sahip yapı sektöründeki tüm yeniliklerin, gelişmelerin ve ürünlerin sergileneceği, sektördeki gelişme ve yeniliklerden haberdar olma, sektör içinde durum analizi yapabilme, müşterilerle bir araya gelebilme, bayilik verme, mevcut bayilerle ilişkileri geliştirme gibi birçok imkanı sunarken mimar, mühendis, müteahhit, kamu kurumları ve yatırımcı kuruluşlar ile nihai tüketicileri, katılımcı firmalarla buluşturacak bir organizasyon olacaktır"

ARAP İŞ ADAMLARI İLE TİCARİ BAĞLANTI ŞANSI

TÜYAP ve Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliği ile Suudi Arabistan'dan gelecek olan iş adamları ile fuar katılımcı firmaları arasında ikili iş görüşmeleri yapacağını belirten Ersözlü, "17 Nisan 2014 tarihinde Karacadağ Kalkınma Ajansı ve TÜYAP tarafından düzenlenecek olan ikili iş görüşmeleri programı kapsamında, Suudi Arabistan ve Suriye'den gelecek iş adamları fuar katılımcı firmaları ile bir araya gelerek, ticari bağlantılar yapılması sağlanacaktır" dedi.

FUAR BEREKETİ OTELLERDE YER KALMADI

Fuar için Diyarbakır'a gelen heyetlerin yoğunluğu nedeniyle otellerde yer kalmadığını kaydeden Ersözlü, gelecek olan yeni heyetleri nerede yatıracaklarıyla ilgili kara kara düşündüklerini de sözlerine ekledi.

ÇÖZÜM SÜRECİ OLMAZSA OLMAZDIR

Ersözlü'nün ardından Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Ahmet Ertak, çözüm sürecinin getirilerinin iyi kullanılması gerektiğini dile getirdi. Ardından söz alan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Celalettin Birtane ise çözüm süreci ile ekonomik anlamda gelişmelerin olumlu olduğunu ve böyle sürmesinin herkesin beklentisi olduğunu belirterek, "Son iki yıldaki gelişmelere göre çözüm süreci bölge için olmazsa olmazdır. Hükümet bunun için çok ciddi ve cesur adımlar atmalıdır. Sürecin her alanda olduğu gibi büyük katkısından biride ekonomik alana olacaktır" şeklinde konuştu.

18 Nisan 2014 tarihinde, Diyarbakır Girişimci İş Adamları Derneği (DİGİAD) ve TÜYAP tarafından düzenlenecek organizasyon ile Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya beraberindeki işadamları ile Fuarı ziyaret edecek, ardından düzenlenecek söyleşide ise inşaat sektöründeki deneyimlerini Diyarbakır ve Bölgeden gelecek iş adamları ile katılımcı firma temsilcileri ile paylaşacak. Ayrıca, 19 Nisan 2014 Cumartesi günü» saat 13.00'de TMMOB Maden Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi tarafından "Maden Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Önemi" konulu panel düzenlenecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Yapı Sektörü Ve Yerel Yönetimlerin Bölgedeki En Büyük Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement