Yangın Mağduru Öğrenciler Emanet Önlükle Okula Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Yangın Mağduru Öğrenciler Emanet Önlükle Okula Gidiyor

Yangın Mağduru Öğrenciler Emanet Önlükle Okula Gidiyor

Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde 29 evin yandığı köyde, öğrencilerin bazıları emanet önlüklerle okula gidiyor.

18.11.2014 16:54  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Bayat İlçesi'ne bağlı Çukuröz Köyü'nde 29 evin yandığı köyde, öğrencilerin bazıları emanet önlüklerle okula gidiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçar, defter kitap, kalem gibi ihtiyaçların karşılandığını, öğrencilerin önlük ve kıyafet ihtiyaçlarının kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Çorum'un Bayat İlçesi'ne bağlı Çukuröz Köyü'nde geçen cuma gecesi çıkan ve 28 evin tamamen yandığı bir evin de hasar gördüğü yangınla ilgili soruşturma sürüyor. 120 haneli 900 nüfuslu köyde çıkan yangından etkilenenler arasına öğrenciler de bulunuyor. Önlükleri ve kıyafetleri yanan bazı öğrenciler, arkadaşlarından temin edilen emanet önlük ve kıyafetlerle okula gidiyor. Bayat İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçar, toplam 148 öğrencilerinin bulunduğunu ve yangından 25 öğrencinin mağdur olduğunu ifade etti. Öğrencilere psikolojik desteğin yanı sıra defter, kalem, kitap çanta gibi ihtiyaçlarının da karşılandığını ifade eden Uçar, "Bazı öğrencilerimiz komşularının çocuklarından temin ettikleri önlük ve kıyafetlerle okula gelip eğitimlerini sürdürüyor. En kısa zaman da yangında mağdur olan ailelerin çocuklarından 25 öğrenci için kıyafet ve çeşitli destekler de yapılacaktır. Her şeye rağmen okulumuz eğitim ve öğretim vermeye devam ediyor. Çocuklarımızın yaşadıkları elbette üzücü ancak bizler eğitimci olarak onların her zaman yanında olacağız. Hatta iki rehberlik öğretmeni de görevlendirdik" dedi.

Öte yandan 6 çocukları bulunan ve yangında evleriyle birlikte tüm eşyalarını kaybeden 41 yaşındaki Kamile ve 45 yaşındaki Bayram Okumuş çiftinin çocukları İlknur (9), Nurcihan (8), Nurbatu (7), Nisanur (6), Sedanur (4) ve Deryanur Okumuş'a da (2) hem köydeki vatandaşlar hem de çeşitli il ve ilçelerden yardımların yanı sıra devlet kurumlarından da destek geliyor. Okula giden Okumuş ailesinin 4 kızı, arkadaşlarından aldıkları emanet önlükler ile okulu gidip geliyor. - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yangın Mağduru Öğrenciler Emanet Önlükle Okula Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement