Yalova'daki Seçimin İptali - Son Dakika
Yerel

Yalova'daki Seçimin İptali

Yalova\'daki Seçimin İptali

CHP Grup Başkanvekili İnce: "Yalova'da kimin belediye başkanı olacağına Ankara'daki hakimler değil Yalova'da yaşayanlar karar verir. Ne yaparsa yapsınlar, kimi devreye sokarsa soksunlar sonunda sandık yok mu? Millet sandığa gitmeyecek mi? Gidecek.

22.04.2014 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), Yalova'daki seçimi iptal etmesine ilişkin, "Yalova'da kimin belediye başkanı olacağına Ankara'daki hakimler değil Yalova'da yaşayanlar karar verir. Ne yaparsa yapsınlar, kimi devreye sokarsa soksunlar sonunda sandık yok mu? Millet sandığa gitmeyecek mi? Gidecek. O zaman hiç boşuna uğraşmasınlar" dedi.

İnce, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, seçimi CHP'nin kazandığını ancak bunu bazı kesimlerin kabullenemediğini savundu.

Belediye başkanlığı seçimi için sırasıyla Merkez İlçe Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulu ve YSK'ya itirazlarda bulunulduğunu hatırlatan İnce, şöyle devam etti:

"Yalova'da kimin belediye başkanı olacağına Ankara'daki hakimler değil Yalova'da yaşayanlar karar verir. Ne yaparsa yapsınlar, kimi devreye sokarsa soksunlar sonunda sandık yok mu? Millet sandığa gitmeyecek mi? Gidecek. O zaman hiç boşuna uğraşmasınlar. Belediye Başkanımız koltuğa oturunca önüne faturalar geldi. 1 trilyonluk yemekler yemişler, yedirmişler millete, 75 bin porsiyon yemek. Seçmen sayısından fazla. 'Bunları ben ödemem' deyince eski Belediye Başkanı çıktı dedi ki 'O yemekleri fakir fukaraya yedirdim.' Sonra geçti, 'Onu öğrencilere yedirdim' dedi. Dün akşam da televizyona çıkmış, 'Protokol yemeğiydi, Muharrem İnce de yedi' diyor. Bu utanmaz adama sesleniyorum. Utanmaz adam, sen bu milletin parasını yedin. Sen bu milletin su parasını, emlak vergisini seçim kampanyanda harcadın. Bu dönemde bir kez yemeğe gittim. 'Karadenizliler Gecesi'ne gittim. Ankara'daydım. O zaman belediye başkan adayı olan Vefa Salman arkadaşım beni aradı, 'Karadenizliler Gecesi'ne gideceğiz' dedi. 'Kiminle geleyim?' dedim. 'Grup Başkanvekilimiz Akif Hamzaçebi Trabzonludur. O da gelirse iyi olur' dedi. 'İyi' dedim. Telefon açtım, 'Vefa kaçta gidiyoruz.' 'Akşam 8 gibi gidiyoruz.' 'Bak bu Yakup Koçal'a güven olmaz. Bu yemeklerin parasını belki belediyeden veriyordur. Bilet aldın mı?' dedim. 'Merak etme, ben yaş tahtaya basmam, 30 bilet aldım' dedi. 30 bilet aldık, 20 kişiyle gittik. Parasını Vefa Salman cebinden ödemiştir. Onun haricinde hiçbir yemeğe gitmedim."

Melih Gökçek'in Twitter'daki paylaşımları

İptal kararıyla Yalovalılara haksızlık yapıldığını iddia eden İnce, Vefa Salman'a 30 Mart'ta tüm partilerden seçmenlerin oy verdiğini ileri sürdü.

YSK'ya yapılan itirazda, bazı zihinsel engellilerin oy kullandığının ileri sürüldüğüne değinen İnce, "İsimlerini vermek istemiyorum, rencide etmek istemiyorum ama iki kişiyi söyleyeyim. Halk tabiriyle konuşuyorum, 'Bunlar delidir, oy kullanamaz bunun için itiraz ediyoruz Seçim Kuruluna' dediler. İtiraz ettikleri kişilerden biri 1217 numaralı sandıkta AKP'nin sandık görevlisi. İkinci kişi kim biliyor musunuz? O da AKP'li meclis üyesinin yeğeni" ifadesini kullandı.

Yalovalıların huzurunda CHP adına söz verdiğini dile getiren İnce, "Asla Anayasa Mahkemesine gitmeyeceğiz çünkü mahkemelere, Seçim Kuruluna güvenmiyoruz ama Yalovalılara güveniyoruz. Bunu herkes bilsin ama 1 Haziran'da Yalovalılar onlara öyle bir ders verecek ki herkes görecek. Bu Yalovalılar kavurmaya, şemsiyeye boyun eğmedi, devletin gücüne de boyun eğmeyecek" diye konuştu.

YSK'ya baskı yapıldığını öne süren İnce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, iptal kararına ilişkin tweetlerini anımsattı. Gökçek'e, Yalova'ya gelmesi çağrısında bulunan İnce, şunları kaydetti:

"81 vilayetten adam var burada. Yalova'nın ruhu, direnişi var. Atatürk'ün kentidir. Gel Melih, sen de gel. YSK, Ankara'da CHP'nin 6 bin 240 itirazına kulak tıkıyor, Yalova'ya gelince iptal ediyor. Bak Yakup Koçal, seni İlçe Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulu kurtaramadı, YSK da kurtaramayacak hiç merak etme. Hatta kendine dikkat et, bir de seni değiştirmesinler. Bir de ona dikkat et. Söylemedi deme, böyle dedikodular var. Hak edilmiş bir şeyi hazmetmek lazım. 10 sene belediye başkanlığı yaptın. Bir başka kardeşimiz geldi, seçimi aldı, millet onu seçti. Bunu hazmedeceksin, katılacaksın. Gideceksin, düğmeni ilikleyeceksin, 'Sayın Belediye Başkanım, sana devrediyorum' diyeceksin. Siyaset böyle bir şey. Ne var bunda?"

İnce, Yalova'da 25 Mayıs'ta 100 bin civarında kişinin katılmasını bekledikleri bir miting yapacaklarını sözlerine ekledi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'daki Seçimin İptali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement