AKP'li Belediye Başkanları 2023 Çınar Ağacı Dikecek - Son Dakika
Güncel

AKP'li Belediye Başkanları 2023 Çınar Ağacı Dikecek

AKP\'li Belediye Başkanları 2023 Çınar Ağacı Dikecek

Yalova'da CHP'li belediye tarafından 158 ağacın kesilmesine tepki olarak, Ak Partili 9 belde ve ilçe belediye başkanı, 2023 çınar ağacı dikme kararı aldı.

28.11.2014 22:33  Güncelleme: 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da CHP'li belediye tarafından Köprülü Kavşak Projesi nedeniyle toplam 158 ağacın kesilmesine tepki olarak, Ak Partili 9 belde ve ilçe belediye başkanı, 2023 çınar ağacı dikme kararı aldı.

Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Altınova'da bir otelde basın toplantısı düzenledi. Ak Partili 9 belediye başkanının hazır bulunduğu toplantıda konuşan Öztabak, her ay rutin olarak düzenledikleri toplantılarının bu kez konusunun, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından Yalova'da yapılacak olan Köprülü Kavşak Projesi nedeniyle Yalova Belediyesi tarafından 158 ağacın kesilmesi olduğunu söyledi.

Yapım çalışması başlatılacak olan projenin, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulacağını, Yalova Belediyesi'nin ise yer teslimi yapması gerektiğini belirten Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, "Daha önce de belediye ile bu konuda görüşmelerimiz olmuştu. Orada inşaatın yapılacağı yerde hiçbir ağacın bulunmaması gerekmekte. Belediye de bu faaliyeti gerçekleştirdi. Elbette Yalova için önemli bir çalışma. Arkasında durulması gereken bir proje. Bizler de bunun gerçekleşmesi için bir an önce görüşmeler yaptık. İhaleye çıkmasını sağlıyoruz. Oradaki ağaçların da kaldırılması gerekli" dedi.

Ağaçların sökümü konusunda uygulamada eksiklikler olabileceğini belirten Öztabak, "Orada o ağaçların, elbette çok büyük olanlarının taşınması zor olabilir. Ama mümkün olanlarının kaldırılabileceğini düşünüyorduk. Uygulama farklı oldu. Bir kısmının taşınabilip, başka bir yerde değerlendirilmesi gerekenlerin kaldırılıp, orada yeniden o ağaçların hayat bulması mümkün olabilirdi. Ama yapılan işlem netice itibariyle o projenin gerçekleşmesi adına önemli. Uygulamada eksiklik olabilir. Onu ilgili makam değerlendirecektir" diye konuştu.

Toplantıda, Ak Partili belediye başkanları adına konuşan Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, aağaçların kesilmesini düşünmediklerini söyleyerek, bu ağaçların yerine bu yıl sonuna kadar Yalova'da 9 belde ve ilçeye 2 bin 23 ağaç dikeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AKP'li Belediye Başkanları 2023 Çınar Ağacı Dikecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement