Yalçın Akdoğan Kabineye Giriyor - Son Dakika
Politika

Yalçın Akdoğan Kabineye Giriyor

Yalçın Akdoğan'ın yeni kabineye gireceği ve Bülent Arınç'ın yerine hükümet sözcüsü olacağı belirtildi.

26.08.2014 13:54  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayyip Erdoğan, son Bakanlar Kurulu toplantısına, "yeni yetme" tartışmasının odağındaki isim Yalçın Akdoğan'la birlikte geldi. Yeni kabinede yeri garanti görülen Akdoğan'ın, hükümet çalışmalarında Erdoğan'ın gözü kulağı olacağı belirtiliyor. "Kim Erdoğan'a karşıysa ben onun karşısında olurum" sözüyle bunun işaretini verdiği ifade edilen Akdoğan'ın, Başbakan Yardımcısı olarak hükümet sözcülüğünü üstleneceği öne sürülüyor.

BANKO İSİMLERDEN BİRİ

Başbakan adayı Ahmet Davutoğlu'nun yeni kabine çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Partide bir süredir yaşanan "ak saçlı-yeni yetme" tartışmasının odağındaki isimlerden Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, yeni kabinenin banko isimlerinden görünüyor. AKP kulislerinde; Akdoğan'ın, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın hükümet çalışmalarında "göz kulağı" olacağı ve diğer kabine üyelerinden daha farklı bir misyonla bu göreve getirileceği konuşuluyor.

TAYYİP ERDOĞAN, BAKAN OLARAK GÖRMEK İSTİYOR

Erdoğan'ın hükümet programından kabine çalışmalarına, yeni dönemde TBMM'de gerçekleştirilecek yasal düzenlemelerden, 2015 genel seçimlerine yönelik çalışmalara kadar tüm konularda etkili olmak istediği biliniyor. Kabineyi kurmakla görevlendirilecek Davutoğlu'nun bu hazırlıklarına da müdahil olduğu bilinen Erdoğan'ın son dönemde gün geçtikçe etkili bir konuma kavuşan Yalçın Akdoğan'ı bakan olarak görmek istediği ifade ediliyor. Parti politikalarında belirleyici bir isim olarak ön plana çıkan ve Erdoğan'ın en yakındaki isim olan Akdoğan'a kabinede görev verilmemesi ihtimali üzerinde durulmuyor. Kulislerdeki bunu destekleyen bir başka iddiaya göre de Başbakan Yardımcısı olacak olan Akdoğan, Bülent Arınç'ın hükümet sözcülüğü görevini de üstlenecek. Ancak aksi bir durumda dahi, AKP kaynakları, Akdoğan'ın nerede görev alırsa alsın Erdoğan'ın "gölgesi" şeklinde görev yapacağını belirtiyor.

ETKİN BİR ROLDE

Akdoğan, şu sıralar çalışmaları süren 62. Hükümet Programı üzerinde de etkin bir rol oynuyor. Özellikle çözüm sürecine, yeni anayasaya ve "paralel yapıyla mücadele" olarak adlandırılan cemaate yönelik girişimlere vurgu yapılacak hükümet programını hazırlayan ekipte yer alan Akdoğan, Erdoğan'ın "aktif Cumhurbaşkanlığı" yönetiminin de parti ve hükümet nezdinde anahtarı olacak unsurlardan biri olarak gösteriliyor.

KENDİSİ DE İŞARETİNİ VERDİ

Davutoğlu kabinesinde yer alıp almayacağı sorularına "Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasıyla ben kişisel olarak siyasi amacımın önemli ölçüde gerçekleşmesi olarak tanımlamıştım. Ama yeni sorunlar var yeni kuşakların burada rol üstlenmesi lazım" yanıtı veren Akdoğan'ın, son günlerde parti içinde en çok konuşulan cümlelerinden biri de şu:"Yeni Türkiye idealini savunurum. Tayyip Erdoğan'ın yanında dururum. Kim karşıysa ben onun karşısında olurum." (Kaynak: Taraf)

Yalçın Akdoğan Kabineye Giriyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Yalçın Akdoğan Kabineye Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • cs: karganın kılavuzu :D başbakanın mazlumu :D 26 3 Yanıtla
  • MAZLUM: Hergün doğuda şehit verilirken, pkk yol kapatıp, kimlik kontrolu yaparken, GÜNEYDE SAVAŞ CEREYAN EDERKEN, İNSANLARIN YÜZLERCESİ SINIRDAN GEÇİP KAMPLAŞIRKEN, AKP HÜKÜMETİNDEN TEK KELİME AÇIKLAMA YOK KOLTUKLARINI SAĞLAMLAŞTIRIYORLAR ONLAR. VAH ÜLKEM VAH 13 5 Yanıtla
  • ahsen mert: hayırlı olsun canlar. 5 8 Yanıtla
  • haha: kıl gidiyor kılsızı geliyor 10 2 Yanıtla
  • DİYOJEN: Eskilerin bir lafı vardı bilir misin yiğen? Gelen gideni aratırmış. Maalesef böyle bu işler. 8 1 Yanıtla
  • H GUNEY: BU HÜKÜMETİ ÇEKEMEYENLER ÇATLASIN TÜRKİYE OTOBANA GİRDİ HIZLA İLERLEMEYE BAŞLADI FAKAT HÜKÜMETİMİZ PARALEL YAPIYLA MÜCADELE EDERKEN İSLAMA VE DİĞER CEMAATLERE ZARAR VERECEĞİNDEN ENDİŞEM VAR SAPLA SAMANI İYİ AYIRMASI LAZIM AMAN ÇOK DİKKAT OLUNA 0 4 Yanıtla

Advertisement