Yakınlarına Kızdı, 2.5 Milyon Liralık Servetini Kızılay'a Bağışladı - Son Dakika
Güncel

Yakınlarına Kızdı, 2.5 Milyon Liralık Servetini Kızılay'a Bağışladı

Yakınlarına Kızdı, 2.5 Milyon Liralık Servetini Kızılay\'a Bağışladı

Edirne'de yaşayan Meryem Hadımlı, yakınlarının kendisi sağken miras talep etmesine kızarak 2.5 milyon liralık varlığını Kızılay'a bağışladı.

24.07.2014 15:55  Güncelleme: 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin Havsa İlçesi’nde oturan 74 yaşındaki Meryem Hadımlı, yakınlarının kendisi sağ ve sağlıklıyken miras talep etmesine kızarak yaklaşık 2.5 milyon liralık mal varlığını Kızılay’a bağışladı.

Kızılay'dan aylık sadece 500 lira ve bakılmasını isteyen Hadımlı, "Hayatım boyunca iyilik ettiğim akrabalarımın bile menfaat peşinde koştuğunu görünce, servetimi muhtaç insanlara yardım eden Kızılay'a bağışlama kararı verdim." dedi.

4 EVLİLİK YAPTI, MUTLULUĞU BULAMADI

Meryem Hadımlı, dedesinden ve babasından kalan tarlaları işleterek mal varlığını büyütmesine rağmen, hayatı boyunca mutlu olamadığını söyledi. Yaptığı 4 evlilikte de mutlu olmadığı için eşlerinden ayrıldığını anlatan Hadımlı, şu anda dini nikahla Fikret Atuk ile birlikte yaşadığını, yakınlarının miras taleplerinden bunaldığı için malını bağışlama kararı aldığını ifade etti.

TÜM MAL VARLIĞINI KIZILAY'A BAĞIŞLADI

Kızılay'ın Havsa Şubesi'ne giderek, mal varlığının tamamını bağışlamak istediğini söyleyen Meryem Hadımlı, yapılan tespitlerin ardından yaklaşık 2.5 milyon lira değerindeki tarla, işyeri ve evlerini Türk Kızılay'ına bağışladı.

Kendisi için sadece aylık 500 lira maaş ve bakamının üstlenilmesini talep eden Hadımlı, şunları söyledi:

"Şimdiye kadar hep mutsuz yaşadım. Şimdi bağış yaptıktan sonra çok mutluyum. Bir çok sıkıntılarla karşılaştım. Çileleri hep çektim, sonunda iyi bir yere isabet ettim çok şükür. Sıkıntılı günlerimde bana kimse akraba diye sahip çıkmadı. Ben de o nedenle kimseye bırakmak istemedim. Kızılay'ın verdiği madalya beni huzurlu etti. Kazan dolusu param olsa, mutlu olamazdım. Şimdi bu madalya ile mutlu oldum. Bu servet dedemden, babama, babamdan da bana intikal kaldı. Ama ben 1974'te babamı kaybettikten sonra dışarı çıktım, malı çarçur etmeden üzerine koydum. Hiçbir akrabamdan fayda görmedim."



EVLATLIĞINI DA REDDETTİ

Gözyaşlarını tutamayan Hadımlı, çocuk sahibi olabilmek için çok çaba sarf ettiğini ancak olmayınca evlatlık aldığını söyledi. Hadımlı, "Babamın bir evladı olduğum için dışarı gelin gitmemi çok istemedi. İç güvey getirdi, ama mutlu bir evliliği yakalayamadım. Çocuğumuz olması için de uğraştık ama Allah nasip etmedi. Bir kız çocuğu evlatlık aldık, büyüttük, evlendirdik. Eşi de bana kötü davrandı, onu da evlatlıktan reddettim. Babam ve annem ölünce her iki taraftan da akrabalarım bana sahip çıkmadı. Ben de mal varlığımı Türk Kızılay'ına bağışladım" diye konuştu.

Hacca ve 4 kez Umre'ye gittiğini söyleyerek başka bir beklentisi olmadığını ifade eden Hadımlı, elinde kalan diğer mallarını ve arazilerini de daha sonra bağışlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yakınlarına Kızdı, 2.5 Milyon Liralık Servetini Kızılay'a Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • ahmet çalkamış: çevresindeki fakir olan ama akraba olmayan kişilere yardım etse daha iyiydi sonuçta kızılay türkiyede gerçek fakriri bulup yardım etmiyorki 38 6 Yanıtla
  • cafer ışık: helal olsun teyzem yuregıne saglık 35 4 Yanıtla
  • semaa: En iyisini yapmışın bu dünyada kimseye iyilik yaramıyor zaten 22 1 Yanıtla
  • Deniz: ÖLMEDEN MEZARA KOYACAKLARMIŞ KADINI İYİ YAPMIŞ. 20 1 Yanıtla
  • HASAN: EKMELETTİNE VERSEYDİN NASILSA SEÇİMİ KAYBEDECEK. TESELLİ İKRAMİYESİ OLARAK 12 6 Yanıtla
  • serkan: teyzecim neden reza zerraba bağoşlamadın ebru gündeş bir yat daha alırdı keşke kimsesizler cocuk yurduna yada özürlüler dernegine başışlasaydın yada lösemili insanlara daha hayırlı olurdu 10 2 Yanıtla
  • çanakkele: zorla kadının parasını kızılaya alıyoruz diye seçim içinmi alınıyor yoksa kadın hiç bir zaman para servet bağışlamaz bu işin içinde başka iş varrrrrrrdır 2 9 Yanıtla
  • murat olmaz: Tabi Kızılayin son zamanlarda Çadırları başka ülkelerde görmeseydiki iyi yapmışsın diye düşünülebilirdi fakat o paranın nereye gideceği malum değil malesef 9 1 Yanıtla
  • SİBEL TIRNOVA: TEYZEM SÜPER YAPMIŞSIN DA KEŞKE KIZILAY OLMASAYDI ! SOMALİYE YARDIN PAKETİNİ GÖRDÜM KIZILAYIN BİR TANESİ SON DERECE DÜŞÜNDÜRÜCÜYDÜ!!ÇELİK TENCERE SETİ???ADAMLAR İÇECEK SU BULAMAZKEN TENCERE SETİ ? MALUM ARTIK ÇELİK TENCERE TUTULMUYOR BİRİLERİ ELDEKİ STOKLARI KIZILAYA VERMİŞ KİMBİLİR KAÇ PARA ONLARDA SOMALİ KOLİSİNE AH BE BENİM İNSANLARIM HEP ÇIKAR BU İŞLERRR 5 0 Yanıtla
  • osman gelmez: teyzem iyi etmemişsin oradakiler yiyecek ve arkandan bir fatiha bile okumayacaklar. 2 1 Yanıtla
  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement