Yakılan Patnos Belediyesi'nde Zarar 4 Milyon Lira - Son Dakika
Güncel

Yakılan Patnos Belediyesi'nde Zarar 4 Milyon Lira

Yakılan Patnos Belediyesi\'nde Zarar 4 Milyon Lira

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, IŞİD'in Kobani'deki saldırılarını protesto etmek için eylemciler tarafından yakılan belediye binasındaki zarar tam 4 milyon lira.

10.10.2014 17:27  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde, geçen çarşamba günü IŞİD'in Kobani'deki saldırılarını protesto etmek için eylemciler tarafından yakılan Belediye binasındaki zararın 4 milyon lira olduğu bildirildi.



Patnos'ta, 8 Ekim çarşamba günü IŞİD'in Kobani saldırılarını protesto etmek için toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Belediye binasına yürüdü. Belediye Başkanı AK Partili Cem Afşin Akbay ve 150 kadar çalışanın boşalttığı belediyeye giren eylemciler, molotof kokteyller atarak binayı içeriden ve dışarıdan ateşe verdi. Üç katlı hizmet binası ile birlikte makine parkı da ateşe verilen Belediyede hasar tespit çalışmalarına başlandı. Belediyenin zararının 4 milyon lira dolayında olduğu belirtildi.

2009 yılındaki yerel seçimlerde Patnos Belediye Başkanı seçilen iş adamı BDP'li Yusuf Yılmaz, 2012 yılında 3 katlı yeni bir hizmet binası yaptırdı. Aynı yıl 'terör örgütüne üye olmak' suçundan Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Yusuf Yılmaz 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 2013 yılında evli 6 çocuk babası 43 yaşındaki Yusuf Yılmaz'ın cezası Yargıtay tarafından onanınca tutuklanarak Erzurum H tipi cezaevine konuldu. BDP'li Yılmaz'ın tutuklanmasının ardından başkanlık görevini Mahmut Yıldız sürdürdü. Geçen 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde ise eski Kaymakam olan Cem Afşin Akbay AK Parti'den belediye başkanı seçilmişti.
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yakılan Patnos Belediyesi'nde Zarar 4 Milyon Lira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • inadına türkiye: bu insanlara ne belediye binası lazım nede hizmet bunların başına dikeceksin askeri kımıldıyanı mimleyecek bu kadar basit bu kadar zarar veren zaten insan olamaz olsa olsa vatan hayini olur allah bunları bildigi gibi yapsın rabbim hemde tez günde. . . . . 22 3 Yanıtla
  • Deli: Burayı yakanlardan alınsın bu zarar. . 6 0 Yanıtla
  • HAHAHHAHA: bence böyle daha güzel olmuş 0 4 Yanıtla
  • Bora: hdp ödesin o zaman neden herşey bizim vergilerimizle hdp ödesin 1 0 Yanıtla
  • ardahan: Umarım bin misli binayı yakanlardan cıkar insallah o binayı yaktıgınız ateşte yanarsınız 0 0 Yanıtla
  • samsun_davud: BU ZARARI HDP, BDP, VB PARTİLERDEN TAHSİL EDİLSİN 0 0 Yanıtla
  • Kahramanmaraş'taki bu yolda iki günde bir trafik kazası oluyor
    11:46 Kahramanmaraş'taki bu yolda iki günde bir trafik kazası oluyor

    Kahramanmaraş'ta bulunan bir yolda iki günde bir trafik kazası meydana geliyor. Bölge esnafı, kazaların sürücü hataları ya da yolun durumuyla ilgili olduğunu belirtiyor. Kahramanmaraş Kuzey Çevre Yolu üzerinde sık sık trafik kazaları yaşanıyor. Esnaf, sürücülerin hızlı seyir halindeyken virajlarda kaza yaptığını ve yolun dar olmasının da kazalara neden olduğunu ifade ediyor. Esnaf, önlem alınması gerektiğini vurgulayarak trafik kontrolünün artırılmasını talep ediyor.

  • Mansur Yavaş: Belediyelerin Borçları İsrafı Gösteriyor
    11:46 Mansur Yavaş: Belediyelerin Borçları İsrafı Gösteriyor

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP ve MHP'den devralınan belediyelerin toplam borcunun 100 milyarı bulmasını değerlendirdi. Yavaş, lüks belediye binaları yapmanın ve çöp projelere para harcamanın doğru olmadığını belirtti.

  • Afyonkarahisar'da midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı
    11:45 Afyonkarahisar'da midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar-Ankara kara yolu Susuz beldesi yakınlarında İscehisar Belediyesine ait midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Afyonkarahisar'daki hastanelere kaldırıldı.

  • Sarıkamış'ta Aile Destek Merkezi Kursları Kadınlara Meslek Öğretiyor
    11:44 Sarıkamış'ta Aile Destek Merkezi Kursları Kadınlara Meslek Öğretiyor

    Kars'ın Sarıkamış ilçesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi bünyesinde açılan kurslara katılan kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor. El sanatları, dikiş nakış, giyim, kuaförlük, rölyef, tel kırma, amigurimi, epoksi ve takı tasarım alanlarında eğitim alan kadınlar, ürettikleri ürünleri satarak gelir elde ediyor. Ayrıca, kursiyerlerin çocukları da merkezdeki oyun alanında el becerileri kazanıyor.

  • Bulgaristan'da 250 Yıllık Osmanlı Mirası Cami Yeniden Açıldı
    11:43 Bulgaristan'da 250 Yıllık Osmanlı Mirası Cami Yeniden Açıldı

    Bulgaristan'ın Sevlievo şehrinde bulunan 250 yıllık Eski Selvi Camisi, yangın ve doğal afetler nedeniyle uzun süredir kapalıydı. Duyarlı vatandaşların bağışlarıyla restore edilen cami, törenle yeniden ibadete açıldı. Caminin restorasyonuna Türk ve Müslüman kökenli birçok kişi destek verdi. Cami, Bulgaristan'da Türk ve Müslüman toplumunun kültürel mirasını koruma çabalarının bir örneği olarak önem taşıyor.


Advertisement