Yağmur Altında Erdoğan'ı Dinlediler - Son Dakika
Güncel

Yağmur Altında Erdoğan'ı Dinlediler

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Pazaryeri'nde halka hitap etti.

03.08.2014 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Pazaryeri'nde halka hitap etti. Başlangıçta yağan yağmur Erdoğan'ın mitingini olumsuz etkiledi. Alanda bulunan vatandaşlar sırılsıklam oldu.

"SIKSAYDIN YA MÜBAREK"

Başbakan Recep Erdoğan da yağmurdan nasibini aldı. Kendisine biri ıslak diğeri kuru olan iki atkıyı veren korumasıyla konuşan Erdoğan'ın "Sıksaydın ya mübarek" dediği duyuldu. Aşırı gürültüden dolayı koruma kendisini duymayınca Erdoğan, sözlerini bir kaç kez tekrar etti.

"DEĞİŞİMDEN KORKANLAR TAARUZ EDİYORLAR"

Kendilerinin 'yeni Türkiye' dedikçe eski Türkiye'nin aktörleri rahatsız olduğunu belirten Erdoğan, "Biz yeni Türkiye dedikçe ışıktan korkanlar, değişimden korkanlar taarruz ediyorlar. Soruyorum size; bu CHP'nin siyasi tarihi boyunca ortaya koyduğu bir eser var mı? Bu MHP'nin siyasi tarihi boyunca ortaya koyduğu bir eser var mı? Kardeşlerim; CHP'nin yavrusu DSP ve bu MHP o meşhur Gölcük depreminde iktidarda değil miydiler? Niye bunlar 5 yıllığına seçildiği halde 3,5 yılda bırakıp kaçtılar? Çünkü Gölcük depreminin altında kaldılar. Düzce depreminin altında kaldılar. Sakarya depreminin altında kaldılar. Yapacakları bir şey yoktu. Kaçıp gittiler. Biz onları tamamladık." şeklinde konuştu.

"SANA DA YAZIKLAR OLSUN, SENİ ADAY GÖSTERENLERE DE YAZIKLAR OLSUN, SENİN HER YERİN PROFESÖR OLSA NE YAZAR YAHU"

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde eski Türkiye'nin aktörlerinin yan yana geldiğini ileri süren Erdoğan, "Yalanla, iftirayla, şantajla, montajla değişime direniyor, aydınlığa ayak diretiyorlar. CHP'ye, MHP'ye dışarıdan ithal monşer bir aday dayattılar. Dikkat edin her iki parti de kendi içlerinden aday çıkaramadı. Kılıçdaroğlu aday vasıflarını sayıyor. Sen aday ol. Eğer sende bu vasıflar varsa sen aday ol. Niye olmuyorsun? Bu ne demektir? Bende bu vasıflar yok. MHP aday vasıflarını sayıyor. Bahçeli sen aday ol. Niye olmadın? Çünkü onda da o vasıflar yok. Milletten yiyecekleri tokadı biliyorlar. Aday getirdiler dışarıdan. Zaten kaybedecekler. Ama en azından kendiniz aday olun da izzetinizle kaybedin ya... 'Adayımızı çıkardık, seçime girdik. Ama kazanamadık dersiniz.' Bunu da yapamadılar. Çünkü Pensilvanya bunlara geldi, 'şunu aday gösterin' dedi. İstanbul'da o malum medya patronu geldi, şunu aday gösterin dedi. Sağdan, soldan eski Türkiye'nin ne kadar aktörü varsa bir araya geldiler. Bu monşeri öne sürdüler. Monşer sahaya çıktı. Ama tam bir hayal kırıklığı. Her gün ayak üstü defalarca pot kırıyor. İstiklal Marşı ile ilgili öyle bir şey yaptı ki bu ne pot kırma ne gaf ne de sülçü lisan. İstiklal Marşı'nı hiç tanımadığını, bilmediğini, kameraların önünde açık etti. Sen bu ülkeye cumhurbaşkanı olacaksın İstiklal Marşı'nın o kıtasını tanımayacaksın. Sen profesör olacaksın İstiklal Marşı'na Çanakkale şiiri diyeceksin. Üstelik de sen babanın Mehmet Akif ile olan dostluğunu ilk günden itibaren istismar edeceksin ama İstiklal Marşı'nı tanımayacaksın. Sana da yazıklar olsun. Seni de aday gösterenlere yazıklar olsun. Senin her yanın profesör olsa ne yazar ya. Bir de çıkıyor inkar ediyor. Ne inkar ediyorsun ya. Her şey kayıtlarda var. Ben çarkçı Kemal'i tanımıştım ama şimdi bir de çarkçı Ekmel çıktı. Dün çıkmış Hatay'da kendi aklınca bize üslup dersi vermeye çalışıyor. Ahlak dersi veriyor. Önce sen ahlak sahibi ol, sen. Eğer o konuda bir birikimin varsa, tecrüben varsa, o konuda ders verecek kapasiten varsa git o dersi seni aday yapan Kılıçdaroğlu'na, seni aday gösteren ve sabah akşam hakaret eden, küfreden Bahçeli'ye ver. Tabi ben eminim ki Kılıçdaroğlu da Bahçeli de böyle bir aday seçtikleri için bin pişman. Ama artık yapacakları bir şey yok. Çünkü kendi iradeleriyle hareket etmiyorlar." diye konuştu.

"KONUŞTUKÇA BATIYOR"

Rakibi cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Mehmet Akif Ersoy'un kabrini ziyareti sırasında yaptığı gafı alanda bulunanlara izlettiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Görüyor musunuz, sonra da bunu inkar ediyor. 'Ben iyi bir edebiyatçıyım edebiyatı iyi bilirim' diyor. Bu da yeni. Arkadaşlar hazırsanız bir de onu koyun. Yeni bir yalanı daha konuştukça batıyor."

İSTİKLAL MARŞI'NIN YEDİNCİ KITASININ İKİNCİ MISRASINI ATLADI

İhsanoğlu'nun yeni bir gafını miting alanındakilere izlettiren Erdoğan, şunları söyledi: " 'Süleymaniye'de bayram namazı' değil Ekmel, 'Süleymaniye'de bayram sabahı'. Allah Allah hale bak ya. Pot üstüne pot kırıyor. Kılavuzu karga olanın nokta nokta. Konuştukça batıyor. CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum; böyle bir adam cumhurbaşkanı adayı olabilir mi yahu? Ey MHP'ye gönül veren kardeşlerim böyle bir aday bu ülkeye cumhurbaşkanı adayı olabilir mi? Konuştukça batıyor, diğerlerinden haberi yok. İstiklal Marşımızın on kıtasının içerisinde, bak, Kocaeli şimdi sana cevap versin izle. 'Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, Canı cananı bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’, işte bu mesele bu. Mesele bu..." Erdoğan, 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda' mısraını atladı, bu mısrayı vatandaşlar söyledi.

ERDOĞAN, GURBETÇİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Ayrıca üç milyon seçmenin bulunduğu yurt dışında oy kullanmak için randevu alanların sayısa 240 binde kalınca cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki gurbetçilerden gümrük kapılarında oy kullanmalarını istedi.

"Bankalara gidip desteklerinizi yatırdınız mı? Bir lira da olsa, 5 lira da olsa mesele ben bu olayın içinde varım" diyen Erdoğan, halkın ilk kez cumhurbaşkanını seçtiğini hatırlattı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Tarih yazıyoruz tarih. Tatil planımız varsa erteliyoruz. Tatilde olanları çağırıyoruz. Bu arada yurt dışında çalışıp da Türkiye'de tatil yapan kardeşlerime bir uyarı yapmak istiyorum. Biz yurt dışında oy verme imkanını sağlarken gümrük kapılarında da oy verme işlemini değiştirdik. Eskiden sadece giriş ve çıkışta oy kullanılıyordu. Şimdi yurtdışındaki kardeşlerimiz 10 Ağustos'a kadar isteyen istediği zaman belirlenen 44 gümrük kapısında istediğinde oy kullanabilir. Gurbetçimiz Antalya'da tatil mi yapıyor, gider havalimanına oyunu kullanabilir. Tatiline, babaevine geri dönebilir. Bu demokratik haklarını da herkesin kullanmasını rica ediyorum."

Erdoğan, mitingin ardından alandakiler hediye attı.

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Yağmur Altında Erdoğan'ı Dinlediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne Valisi Yunus Sezer, Dombay köyünde yağmur duasına katıldı
    16:20 Edirne Valisi Yunus Sezer, Dombay köyünde yağmur duasına katıldı

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Lalapaşa ilçesine bağlı Dombay köyünde düzenlenen yağmur duasına katıldı. Programda mevlit okundu ve dua edildi. Vali Sezer, yaptığı konuşmada yağmur duasının hem köylüye hem Edirne'ye hem de tüm Türkiye'ye hayırlı ve bereketli olmasını diledi. Programa Edirne Vali Yardımcısı Sıtkı Zehin ve Lalapaşa Kaymakamı Okan Ayaz da katıldı.

  • Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi 2027'de Tamamlanacak
    16:20 Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi 2027'de Tamamlanacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin bir bölümünü 2026, tamamını ise 2027 yılında bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

  • Anadolu Beşiktaşlılar Derneği, Şırnaklı öğrencileri Ankara'da ağırladı
    16:19 Anadolu Beşiktaşlılar Derneği, Şırnaklı öğrencileri Ankara'da ağırladı

    Anadolu Beşiktaşlılar Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Şırnaklı öğrencileri başkentte ağırladı. Dernek tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında 11 kız öğrenci, Ankara'nın tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etti. Öğrenciler, Anıtkabir ve Millet Kütüphanesi gibi önemli noktaları gezerek unutulmaz bir deneyim yaşadı. Dernek başkanı Kemal Erdoğan, bu tür etkinliklerin gençlerin geleceğine ışık tuttuğunu belirtti ve projenin başarısında emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Van'ın Muradiye ilçesinde otomobilin takla atması sonucu 2'si ağır 5 kişi yaralandı
    16:19 Van'ın Muradiye ilçesinde otomobilin takla atması sonucu 2'si ağır 5 kişi yaralandı

    Van-Erçiş kara yolu Karahan köprüsü mevkisinde meydana gelen kazada, Dilaver Yıldız yönetimindeki otomobil takla attı. Kaza sonucu yaralanan 5 kişi, sağlık ekipleri tarafından Erciş ve Muradiye ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 2'sinin durumu ağır.

  • Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 67 üreticiye 12 ton yer fıstığı tohumu dağıtıldı
    16:18 Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 67 üreticiye 12 ton yer fıstığı tohumu dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' kapsamında Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 67 üreticiye 12 ton yer fıstığı tohumu desteği verildi. Nurdağı Kaymakamı İsmail Alsancak, Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Nihat Deme ile çiftçilerin katıldığı törende dağıtım gerçekleştirildi.

  • Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Borçlar Bahane Olmayacak
    16:16 Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Borçlar Bahane Olmayacak

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan Belediyesi'nin 334 milyon 921 bin TL borcu olduğunu açıkladı. Gürbüz, borçların halka hizmet etmelerine engel olmayacağını belirtti ve Elbistan'ın daha güzel günler beklediğini söyledi.

  • 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır
    16:15 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır

    1969 Bilecik Spor Kulübü, yarın oynayacağı Çeşme Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini beklemeye başladı. Kırmızı Şimşekler'de hedef 3 puan olurken, sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

  • Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı
    16:12 Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı

    Denizli'nin Çameli ilçesinde etkili olan kuvvetli fırtına, seralarda, kapalı halı sahalarda ve bazı işletmelerde hasara neden oldu. Belediye başkanı Cengiz Arslan, hasar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

  • Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi
    16:09 Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi

    Edirne'de yapılan okullar arası bisiklet yol yarışına minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 45 öğrenci katıldı. Yarışta öğrenciler büyük bir rekabet içinde mücadele etti. Yarışlarda Bisiklet Federasyonuna bağlı 5 hakem görev yaptı ve güvenlik önlemleri alındı. Yarışlar başarılı bir şekilde sonuçlandı ve dereceye giren öğrencilere sertifika, madalya ve kupa verildi.


Advertisement