Yabancı Öğrenciler, Sertifikalı Kaşar Peyniri Ustası Oldu - Son Dakika
Yerel

Yabancı Öğrenciler, Sertifikalı Kaşar Peyniri Ustası Oldu

Sarıkamış ilçesinde "Peynirle Kültürel Yansımalar" Projesi kapsamında kaşar peyniri üretiminin eğitimini alan farklı ülkelerden 32 yabancı öğrenciye sertifikaları törenle verildi.

30.09.2014 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış ilçesinde "Peynirle Kültürel Yansımalar" Projesi kapsamında kaşar peyniri üretiminin eğitimini alan farklı ülkelerden 32 yabancı öğrenciye sertifikaları törenle verildi.

Sarıkamış Kaymakamlığı Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajans tarafından desteklenen proje kapsamında İtalya, Polonya, Almanya ve Türkiye'den katılan gençler, Kars'ta bir fabrikada aldıkları bir haftalık eğitimle kaşar peynirinin üretimini öğrendi.

Öğrenciler için Sarıkamış Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli salonunda sertifika töreni düzenlendi.

Kaymakam Muhammed Gürbüz, yaptığı konuşmada, proje kapsamında farklı ülkelerden ve Türkiye'den katılan öğrencileri Kars bölgesinde ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Kaymakamlık olarak bu tür sosyal içerikli ve gençlere yönelik projelere çok önem verdiklerini belirten Gürbüz, şunları kaydetti:

"Amacımız ilçemizin bölgemizin ve ülkemizin tarihini, kültürünü ve doğasını tanıtmak, farklı ülkelerin gençlerinin kaynaşmasını kültür alış verişini sağlamak. Bu anlamda gençlik değişimi projesi kapsamında projemizi destekleyen Türkiye Ulusal Ajansına, Sarıkamış Belediyesine ve öğrencilerimize, kaşar fabrikası yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Farklı alanlarda yeni projeler yapmaya devam edeceğiz."

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da son zamanlarda ilçenin ve bölgenin tanıtımına yönelik bu tür projelerin yoğunluk kazandığını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Almanya'dan katılan Andrea Freund, proje sayesinde çok iyi dostluklar kurulduğunu, Türk insanının misafirperverliği gibi Kars kaşarı ve şiş kebabın da mükemmel olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, proje koordinatörü Yasemin Özden'in organizesiyle grup liderlerine Kaymakam Gürbüz, Belediye Başkanı Toksoy ile İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Naci Özkan, sertifikalarını verdi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yabancı Öğrenciler, Sertifikalı Kaşar Peyniri Ustası Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement