Yaban Hayvanları Tedavi İçin Emin Ellerde - Son Dakika
Yerel

Yaban Hayvanları Tedavi İçin Emin Ellerde

Yaban Hayvanları Tedavi İçin Emin Ellerde

Konya'da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan yaban kuşları, SÜ Veterinerlik Fakültesi ve Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi veterinerlerince tedavi ediliyor.

05.09.2014 12:47  Güncelleme: 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da duyarlı vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan ve Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğüne teslim edilen yaban kuşları, Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi veterinerlerince tedavi görüyor.

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşlar tarafından Konya'nın çeşitli bölgelerinden gelen ihbarlar neticesinde yaralı ve tedaviye muhtaç yaban kuşlarının ekiplerce yerinden alınarak, tedavi edilmek üzere Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi veterinerlerine teslim edildiği belirtildi.

Şube Müdürlüğüne gelen telefonda, bir vatandaşın Meram Eski Yol'daki evlerinin bahçesinde hasta bir kuş olduğunu bildirmesi üzerine ekiplerin olay yerine gittiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yaralı kuş şube müdürlüğümüz ekiplerince yerinden alınarak Karatay Hayvanat Bahçesi yetkililerine teslim edilmiştir. Yapılan incelemede hayvanın, Erguvani Balıkçıl olduğu anlaşılmıştır. Aynı gün gelen diğer bir ihbar telefonunda ise Akşehir- Ilgın karayolunda otomobili ile seyretmekte olan bir vatandaşımız, yol üzerinde yaralı halde duran bir kuştan bahsetmiştir. Ekiplerimiz, Ilgın'da ilgili vatandaşın iş yerinden teslim aldığı kızıl şahini Karatay Hayvanat Bahçesi yetkililerine teslim etmiştir. 2 Eylül'de ise Kulu'dan bir vatandaşımız, bahçesinde yaralı bir leylek bulmuş. Leylek ilçeden alınarak yetkililere verilmiştir. Hayvanat bahçesine teslim edilen yaban hayvanları tedavileri yapılarak uygun zamanda tekrar doğaya bırakılacaktır. Tedavisi mümkün olmayan hayvanlar da Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gönderilerek burada tedavi edilmektedir. Duyarlı vatandaşlarımıza yaban hayatı adına teşekkürü borç biliriz." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaban Hayvanları Tedavi İçin Emin Ellerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement