Xiaomi Telefon Üretiminde Dünyanın Üçüncü Firması - Son Dakika
Teknoloji

Xiaomi Telefon Üretiminde Dünyanın Üçüncü Firması

Xiaomi Telefon Üretiminde Dünyanın Üçüncü Firması

Çin'li akıllı telefon üreticisi Xiaomi, son dönemdeki yayılma politikaları ve başarılı satışları ile dünyanın üçüncü en büyük üreticisi oldu.

30.10.2014 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'li akıllı telefon üreticisi Xiaomi, son dönemdeki yayılma politikaları ve başarılı satışları ile dünyanın üçüncü en büyük üreticisi oldu.

Xiaomi firması ile ilgili ne zaman haber yapsak, genelde yeni piyasaya çıkan bir telefonlarının ne kadar hızlı satıldığı hakkında oluyor. Mesela Redmi 1S modeli 4 saniyede 40,000 adet satmıştı. veya bir önceki üst seviye cihazı olan Mi3 modeli Hindistan'da ilk parti stoğunu 5 saniyede bitirmişti. İşte bunun gibi haberler Xiaomi'yi Çin'in en başarılı akıllı telefon üreticilerinden biri yapıyor.

Araştırma firması Strategy Analytics'e göre Xiaomi dünyanın üçüncü en büyük telefon üreticisi haline geldi. Son bir senede üretimi 3 kat artan Çin'li firma, 2014 yılının üçüncü çeyreğinde 18 milyon akıllı telefon üretti ve dünya çapında dağıttı. Bu rakam onu Samsung ve Apple'ın ardından üçüncü en büyük üretici yapıyor.

Ayrıca Xiaomi'nin satışları da gayet iyi gidiyor. Dünya çapında oranı geçen seneden bu seneye %2.1'den +5.6 'ya çıktı. Firmanın hem pahalı, hem de ucuz modelleri toplandığında Xiaomi dünyanın beşinci en çok telefon satan firması oluyor. Birinci %24.7 oran ile Samsung, ikinci ise 12.3 oran ile Apple. LG'nin son dönemdeki rekor kıran satışları firması dördüncülüğe yükseltmiş durumda.

Aşağıda firmanın en son çıkan akıllı telefonu Mi4'ün tanıtım videosunu izleyebilirsiniz. Xiaomi ile ilgili bir haber de oyun sektöründen, yaz sonunda alınan bir habere göre bağımsız Android oyun konsolu üreticisi Ouya Çin pazarına Xiaomi'nin TV cihazları ile girmeye hazırlanıyordu.

The post Xiaomi Telefon Üretiminde Dünyanın Üçüncü Firması appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Xiaomi Telefon Üretiminde Dünyanın Üçüncü Firması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement