Windows Xp "Sp4" Geliyor! - Son Dakika
Teknoloji

Windows Xp "Sp4" Geliyor!

Windows Xp "Sp4" Geliyor!

Windows XP'nin destek süresi tamamlandı; ancak birileri onun için Service Pack 4'ü hazırladı bile!

30.08.2014 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Windows XP için en son servis paketi olan Service Pack 3, 2008 yılında yayınlandı. Onu "güvenle" kullanmaya devam etmenizi sağlayacak Service Pack 4 ise gayrı resmi bir kanaldan gelmek üzere.

Üçüncü beta aşamasına ulaşan Windows XP "SP4", Microsoft dışından tek bir geliştirici tarafından yapılıyor. Geliştiricinin iddiasına göre SP4, şimdiye kadarki tüm resmi Microsoft güncellemelerini içeriyor. Microsoft, 2008'de çıkardığı SP3'ten sonra bu yamaları tek bir yamada toplayan bir hizmet paketi yayınlamamıştı. Resmi olmayan SP4 paketi ise SP3'ten sonra çıkan yamaları da içerisinde barındırıyor.

Belki de daha önemlisi, SP4'ün teknik anlamda Windows XP'nin bir parçası olmayan güvenlik yamalarını da içeriyor olması. Mayıs ayında bir kayıt defteri numarası yoluyla güncellemeleri almaya devam etmenin yolunun olduğu anlaşılmıştı. Ancak Microsoft, bu yamaların para çekme makinelerindeki Windows XP'ye (Windows Embedded) göre olduğunu ve tam korunma sunmayabileceğini söylemiş ve yüklenmesini tavsiye etmemişti. Service Pack 4 ise bu hack'i varsayılan olarak etkinleştiriyor ve bugüne kadarki tüm onarımları sunuyor.

Yama, onu test edecek yeterli kaynağa sahip olmayan tek, tanınmamış bir geliştiriciden geldiğinden, onu yükleyip risk almak, sizin tercihinize kalmış. Resmi olmayan SP4 paketi Google Drive'dan veya Softpedia'dan indirilebiliyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Windows Xp 'Sp4' Geliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement