Windows Phone'da En Çok Tercih Edilen Cihazlar ve Versiyonlar - Son Dakika
Teknoloji

Windows Phone'da En Çok Tercih Edilen Cihazlar ve Versiyonlar

Windows Phone\'da En Çok Tercih Edilen Cihazlar ve Versiyonlar

Lumia 520'nin krallığı sürüyor.

23.04.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Microsoft'un bir süre önce geliştiriciler için indirilmeye sunduğu Windows Phone 8.1 Geliştirici Ön İzleme sürümü, kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördü. Tahmin edebileceğiniz gibi sadece geliştiriciler değil, normal kullanıcılar da bu sürümü indirdi. Oysa Microsoft, bu hamleyle WP pazarıyla ilgilenen geliştiricileri tespit etmek istemişti belki de...


Windows Phone 8.1'in bu sürümünün indirilmeye sunulalı henüz 1 hafta gibi bir süre olduğunu göz önüne alırsak, şimdiden 1 milyon indirilme rakamını geçmiş olmasını önemli bir başarı olarak gösterebiliriz. Adduplex'in rakamlarına göre WP 8.1, şu an Windows Phone dünyasının %3.1'lik kısmını oluşturuyor. Tahminen toplam pazarın kullanıcı sayısı ise, 50 milyon kadar. Buna göre de %3.1'lik payın 1 buçuk milyon kullanıcıya denk geldiği ifade ediliyor.


Ek olarak, Windows Phone 8 üreticileri arasında Nokia'nın %93,5'lik payıyla büyük üstünlüğü bulunurken, Windows Phone telefonlar arasında Lumia 520'nin de dünya çapında %34,3'lük payla liderliği dikkatlerden kaçmıyor. En çok tercih edilen diğer WP8 modelleri ise, sırasıyla Lumia 920, 625 ve 620.




Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Windows Phone'da En Çok Tercih Edilen Cihazlar ve Versiyonlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement