Washington Post: Erdoğan Can Havliyle İktidarına Tutunuyor - Son Dakika
Dünya

Washington Post: Erdoğan Can Havliyle İktidarına Tutunuyor

Washington Post: Erdoğan Can Havliyle İktidarına Tutunuyor

ABD gazetesi Washington Post, Türkiye gündemi üzerinden Başbakan Erdoğan için sert eleştirilerde bulundu.

26.03.2014 12:00  Güncelleme: 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin önemli gazetelerinden Washington Post, Türkiye gündeminin ana başlıklarını ele alan bir habere imza attı.

Başta Twitter'e erişimin engellenmesi olmak üzere, Suriye uçağının düşürülmesi konusunda da Başbakan Recep Tayyip Erdoğa'a ağır eleştiriler yönelten gazete, "Türk Başbakanı, can havli ile iktidarına tutuluyor" iddiasının başlığa çıkardı.

"ERDOĞAN İÇİN UÇAK DÜŞÜRMEK, VATANDAŞLARI SUSTURMAKTAN KOLAY"

Yazıda "Twitter olayı gösterdiği gibi Sayın Erdoğan için bir uçağı düşürme talimatını vermek, angaje ve seferber olmuş vatandaşları susturmaktan kolay" savlarına yer veriliyor.

Washington Post'un Editörler Kurulu, "Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta ülkesinde Twitter'i kapatmaya çalıştı ama başaramadı. Kalkışılan yasaktan sonra ilk 10 saat içinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ünki dahil, Türklerden kaynaklanan yarım milyon tweet kaydedildi. Pazar günü Türk ordusu da, Türkiye'nin hava sahasına kısaca girdiklerini söylediği iki Suriyeli MİG-23 uçağını hedeflemede daha şanslı idi. Uyarılara uymayarak geri gitmeyen uçaklardan biri düşürüldü" sözleriyle girdiği yazısında şöyle devam ediyor:

"KONUYU DEĞİŞTİRME ÇABASI DEMEK BELKİ HAKSIZLIK OLUR"

"Birçok Türk yaptığı gibi uçağı düşürme olayının, Sayın Erdoğan'ın itibarını geri kazanma ve Twitter tartışmalarından sonra konuyu değiştirme çabasını yansıttığı söylemek belki haksızlık olur. Ancak Başbakan, MİG'in düşürüldüğü açıklamasını, Twitter'i "yok etme' sözünü de verdiği ortamda yaptı, yani siyasi bir kampanya mitingi."

"İKTİDARA TUTUNMAK İÇİN TEHLİKELİ BİR KAMPANYA YÜRÜTÜYOR"

WP Editörler Kurulu "Gerçek budur ki Sayın Erdoğan, iktidara tutunmak için acımasız, yurt içinde ve dışındaki muhalifler için tehlikeli bir kampanyayı yürütüyor" iddiasında bulunuyor ve Erdoğan'ı "kaba güç önlemleri"ne başvurmakla suçlarken, "Bunun kurbanları ise sadece, hiç bir sempatiye hak etmeyen Suriye diktatörü Beşar Esad değil, aynı zamanda bir zamanlar Arap Ortadoğu için potansiyel bir model olarak değerlendirilen Türk demokrasi sistemidir" görüşünü öne sürüyor.

"HALA ÖNEMLİ BİR DESTEĞE SAHİP"

İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi için "Partisi, 2002 yılından bu yana üç ulusal seçim kazanmış olmasına rağmen hala önemli bir desteğe sahiptir" de diyen Kurul, buna karşın Erdoğan'ın iki zorlukla karşı karşıya bulunduğunu düşünüyor ve bunları "yolsuzluk soruşturmaları" ile görev süresinin 2015 yılında sona erecek olması olarak sıralıyor.

"Bunun sonucu olarak da Rus otokratının bile etkileyici bulabileceği otokratik bir durum"dan söz eden Kurul, polis ve yargıdaki "görev almaları ve medyayı sindirme ve susturma çabaları"na vurgu yaptıktan sonra Twitter yasağına Avrupa hükümetleri ve Obama Yönetiminden gelen eleştirilere dikkat çekiyor. Kurul, yazısını şu savlarla noktalıyor:

"AMERİKA KARŞITI DEMAGOJİYE SARILMIŞ TÜRK LİDERİ"

"Ancak zaten Amerika karşıtı demagojiye sarılmış olan Türk liderinin, aşağı yönlü otoriter sarmalından geri adım atması pek muhtemel değil. Demokrasilerini, gelecek seçimlerde oyları ile veya bu, sonuç vermezse eğer, barışçıl direnişi organize ederek kurtarmanın sorumluluğu Türklere ait. Twitter olayı kanıtladığı gibi Erdoğan için bir uçağı düşürme talimatını vermek angaje ve seferber olmuş vatandaşları susturmaktan kolaydır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Washington Post: Erdoğan Can Havliyle İktidarına Tutunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • ESATT BABAAA: BAŞBAKANIM DOĞRU YOLDAYIZ ..ÇÜNKÜ DIŞARDAKİ VE İÇERDEKİ KÖPEKLERİN HAVLAMASI ÇOĞALDI....Bİ LAF VARDIR HAVLAYAN İT ISIRAMAZ DİYE...A K PPP ÖLÜMÜNEEEE 17 20 Yanıtla
  • MS: Zamanında bu gazeteler Erdoğanı överken Dünya lideri diyordunuz, şimdi eleştirince neden zorunuza gidiyor!! Havuz medyası mı sandınız dış basını, sizde heryol var işinize geldimi genel bu genel gelmedi mi montaj dublaj :) Kasetçininde montajcınında kim olduğunu öğrendi dün Türkiye ! 20 14 Yanıtla MS: İç siyasette senin gibi cahillere gaz vermek için Amerikan karşıtı görünen tayyip BOP eşbaşkanı olduğunu kendi grup toplantısında açıklamıştır. Bununda ortadoğu ya barış getırecek bı proje olduğunu utanmadan savunmuştur. Senin liderin sapına kadar Amerikancıdır ve bu yüzden bu söylemlerine rağmen idare edilir çünkü süreklı onlara bunu iç politikada söylemek zorundayız dıye elçiler aracılığıyla iletir. Recep Tayyip Erdoğan -ABD’nin Irak’ta savaşan kahraman bay ve bayan askerlerin en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en az zamanda dönmeleri temennisi ile duacıyız. Kim ölüyordu orda Müslüman kardeşin ama sizin dininiz Akp ! 0 0
  • ŞÜPHE: İÇİMDEKİ ŞÜPHELER TAMAMEN BİTTİ BU YAZIYI OKUYUNCA BENCE HÜKÜMET DOĞRU YOLDA... 20 13 Yanıtla
  • SERDAR: DEMEKKİ DOĞRU YOL AKP 18 14 Yanıtla
  • recep: post... senn inadına ak parti.. 17 15 Yanıtla
  • Nihal Yılmazer: siz öyle sanın sizi gidi pis emperyalistler 15 14 Yanıtla
  • DOĞRUCU: BUNLARIN POSTU DELİNMİŞ. 16 13 Yanıtla
  • ADA: YABANCI BESIN NEDEN BAŞBAKANIMIZLA UĞRAŞIYOR BİLİYRMUSUNUZ DİŞA BAĞMLI BİR TÜRKİYE DEVRİ BİTTİĞİ İÇİN...AKP HEDEF 2040 13 14 Yanıtla
  • 7gezi17: ss orduları (satanist siyonistler) saldiriyor,,,öyleyse dostdogru yoldasin uzun adam,,,bu millet ve tüm ümmet arkanda 15 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement