Vuslat Doğan Sabancı: "Hepimiz Ülkemizdeki Diğer Kadınların Hikayelerine Kulak Verdiğimiz İçin... - Son Dakika
Güncel

Vuslat Doğan Sabancı: "Hepimiz Ülkemizdeki Diğer Kadınların Hikayelerine Kulak Verdiğimiz İçin...

Vuslat Doğan Sabancı: "Hepimiz Ülkemizdeki Diğer Kadınların Hikayelerine Kulak Verdiğimiz İçin...

Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı kurucu üyesi olduğu Haklı Kadın Platformu'nun 'Kadınlar İçin Tek Ses' organizasyonunda yaptığı konuşmada, "Geldiğimiz noktadan daha ileriye gidebilmek için, bireysel olarak ailemiz, çevremiz ve güzel ülkemiz için daha ileriye gitmemiz için artık bu rüzgara kulak vermemiz gerekir. Bugün de bizi bu rüzgar bir araya getirdi.

22.05.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı kurucu üyesi olduğu Haklı Kadın Platformu'nun 'Kadınlar İçin Tek Ses' organizasyonunda yaptığı konuşmada, "Geldiğimiz noktadan daha ileriye gidebilmek için, bireysel olarak ailemiz, çevremiz ve güzel ülkemiz için daha ileriye gitmemiz için artık bu rüzgara kulak vermemiz gerekir. Bugün de bizi bu rüzgar bir araya getirdi. Hiçbirimiz aslında kendi bireysel kadın hikayemiz için burada değiliz. Sadece onun için burada değiliz. Hepimiz ülkemizdeki diğer kadınların hikayelerine kulak verdiğimiz için buradayız." dedi.

Haklı Kadın Platformu; kadınların hayatın her alanında eşit haklara sahip olması amacıyla, kadın milletvekilleri ve adaylarının yanı sıra sivil toplum örgütleri, iş dünyası temsilcileri ve konuyla ilgili kanaat önderlerini 'Kadınlar İçin Tek Ses' organizasyonunda bir araya getirdi. Organizasyonun ev sahipliğini yapan Haklı Kadın Platformu Kurucu Üyesi, Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı açılışta bir konuşma yaptı.

AŞURE'NİN FARKLI BİR HİKAYESİ VAR

Vuslat Doğan Sabancı, konuşmasında "Salona girerken hepinizin yanında küçük aşureler gördük. Tadını da çok sevdiğim aşurenin farklı bir hikayesi var. Ankara'da iş bulan fakat işe girebilmek için bir ikamet adresi arayan bir kız annesini arıyor ve durumunu anlatıyor. Annesi 'Bana bırak' diyor ve mutfağa girip güzel bir aşure pişiriyor. Sonra tepsiyi aldığı gibi yola koyuluyor. Bütün komşularını birer birer geziyor, aşure ikram ediyor. Hepsiyle de konuşuyor. Günün sonunda 7'inci kapıda öğreniyor ki çok sevdiği komşusunun çok cömert bir akrabası Ankara'da boş, kızına kullandırabileceği bir iş yeri var ve 'Bu adresi kullanabilirsin' diyor. Annesi coşku içinde arayıp kızına adresi veriyor. Annelerin geninde yüzyıllardır olan bir şey, anne ilişki, bağlar ve samimiyetle çözüyor hikayeyi. Tek başına da çözmüyor, komşu kadınlar da var. Karşılıksız tereddüt etmeden vermek, yardım etmek adına komşu kadınlar da var. Dünya üzerindeki bütün kadınlar ama özellikle bu topraklardaki kadınlar, bunu uzun yıllardır biliyor. Bildiğimiz; ilişki kurma, bağ kurma ve bunun üzerine koyduğumuz koşulsuz yardım etme sanatı. " dedi.

ÜLKEMİZDEKİ DİĞER KADINLARIN HİKAYELERİNE KULAK VERDİĞİMİZ İÇİN BURADAYIZ

Bugünün dünyasına bakınca bambaşka bir hikaye gördüğünü ifade eden Sabancı, "Sıkı bir rekabet… Öldürülesiye, ezesiye bir rekabet. Bireysel, tek başına güçlü olacağız, ayakta kalacağız... Buraya kadar geldi dünya ve bir yere çattı, daha ileriye gidemiyoruz. Dünyayı her açıdan daha ileriye götürmek için şimdi başka bambaşka bir rüzgar esmeye başladı. O rüzgar bizi başka bir yere götürüyor. O rüzgarla birlikte bir masal duyuyoruz. Masal, bir mısırcının masalı. Mısır yetiştiren bir çiftçi var, 'En iyi mısırları ben yetiştiririm' diyor ve bir tarım festivaline katılıyor. Festivalde mısırcının yanına çok da iyi mısırları olmayan bir çiftçi geçiyor. İki çiftçinin de tarlası bir sınırla ayrılıyor. Fakat rüzgar sınır tanımıyor. O esen rüzgar, yandaki kalitesiz mısırın üzerine uçuyor ve üstüne konuyor. En kaliteli mısırı yetiştirebilmemiz için bu kaliteli mısırla güne başlamamız gerekir. Buradan geldiğimiz noktadan daha ileriye gidebilmek için, bireysel olarak ailemiz, çevremiz ve güzel ülkemiz için daha ileriye gitmemiz için artık bu rüzgara kulak vermemiz gerekir. Bugün de bizi bu rüzgar bir araya getirdi. Hiçbirimiz aslında kendi bireysel kadın hikayemiz için burada değiliz. Sadece onun için burada değiliz. Hepimiz ülkemizdeki diğer kadınların hikayelerine kulak verdiğimiz için buradayız. İstediği okula gidememiş, istediği mesleği yapamamış, yaşamak zorunda olduğu hayatı yaşamak zorunda kalmış ya da hayallerini hiç yaşayamamış yüzlerce binlerce hikaye hepimizin zihninde ve gönlünde birikiyor. " dedi.

ŞANSLIYIZ ÇÜNKÜ CİDDİ SAYIDA KADIN MİLLETVEKİLİ OLACAK MECLİSTE

Sabancı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün bu hikayeleri paylaştığımız fark ettiğimiz ve kayıtsız kalmadığımız için buradayız. İlgilendiğimiz bir şeyler yapmak istediğimiz ve o ilişkileri hikayelerimizi paylaştığımız bağları kurduğumuz için buradayız. Umuyorum ki bu bağların üzerine güzel bir ağ örelim. Biz kadınlar örmeyi de iyi biliriz. Bu ilişkilerin üzerine öyle bir ağ örebilelim ki yalnız olmayalım, toplumsal faydayı sadece kendimiz için değil bütün ülkemiz için yukarı çıkaralım. Aslında çok şanslıyız çünkü ciddi sayıda kadın milletvekili adayı olacak mecliste. Bu yeni mecliste umuyoruz ki kadın adaylarımız, tabii ki de kıyasıya rekabetin içinde olacaklar. Hepimiz siyaseti biliyoruz, iş dünyasından farklı değil, bazen daha da acımasız. Çok öldüresiye rekabet de olsa bunların üzerinde bir ortak paydada buluşabilir. Kadın milletvekili adaylarımızdan bunu arzu ediyoruz. Bugün bunun için bir aradayız. Hepimizin gönlünde onların bizim sesimiz olması, hem de seslerini çıkarırken yalnız hissetmemeleri, birbirleriyle de aynı bağları, aynı ilişkileri örmesini diliyoruz. Çünkü biliyoruz ki birlikte daha gür çıkacak sesimiz. Hem kendimiz hem kadın ve kadınca sorunlarımız hem de ülkemiz ailemiz için çok daha iyi yerlere geleceğiz. Hepinize gönlünüzü aklınızı verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz" dedi." dedi.

Organizasyona, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın eşi Sema Doğan, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Ayşe Arman, Yonca Evcimik, Meltem Cumbul, Elif Dürüst, CHP, MHP, HDP'nin bazı miletvekilleri, milletvekili adayları, STK temsilcilerinin de aralarında bulunduğu siyaset, iş, sanat ve medya dünyasından birçok isim katıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vuslat Doğan Sabancı: 'Hepimiz Ülkemizdeki Diğer Kadınların Hikayelerine Kulak Verdiğimiz İçin... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de Alkollü Engelli Sürücü Kaza Yaptı, Ambulansa Binmek İstemeyince Zorla Bindirildi
    16:49 Eskişehir'de Alkollü Engelli Sürücü Kaza Yaptı, Ambulansa Binmek İstemeyince Zorla Bindirildi

    Eskişehir'de trafikte seyir halindeyken başka bir aracın engelli aracına çarpıp kaçması sonucu meydana geldiği iddia edilen kazada, alkollü engelli sürücü kafasını kaldırıma vurarak yaralandı. Olay yerine gelen ambulansa binmek istemeyen sürücü, çevredeki vatandaşların yardımıyla zorla ambulansa bindirildi.

  • Kadim Dostlar Platformu, Murat Kurum'a destek verecek
    16:48 Kadim Dostlar Platformu, Murat Kurum'a destek verecek

    Kadim Dostlar Platformu Başkanı Yakup Sucuoğlu, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'a destek vereceklerini duyurdu.

  • Hatay Valiliği, seçim için gelen vatandaşların yol masraflarını karşılayacak
    16:47 Hatay Valiliği, seçim için gelen vatandaşların yol masraflarını karşılayacak

    Hatay Valiliği, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için kente gelecek vatandaşların yol masraflarının ödenebilmesi için ulaşım evraklarını kentteki AFAD müracaat noktalarına ibraz etmeleri gerektiğini bildirdi. Valilik, vatandaşların başvurabileceği 21 müracaat noktasını da paylaştı.

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.

  • İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı
    16:43 İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube ekipleri tarafından yakalanan 4 kişi cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 26 kilo 150 gram esrar ile 2 kilo 65 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüpheliler, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.


Advertisement