Volkan Bozkır, Eskiden Müsteşar Olduğu Bakanlığın Başına Geçti - Son Dakika
Politika

Volkan Bozkır, Eskiden Müsteşar Olduğu Bakanlığın Başına Geçti

62. Hükümet'te Egemen Bağış'ın yakın mesai arkadaşı olan Volkan Bozkır, AB Bakanı ve Başmüzakereci olarak görevlendirildi.

29.08.2014 13:12  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu'nun AB Bakanlığı'na getirdiği isim, AK Parti'nin İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır oldu. Bozkır, halen TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığını yürütüyor.

Bozkır, AB Bakanlığı için çok tanıdık bir isim; çünkü siyasete girip, 2011 yılındaki seçimlerde AK Parti'den İstanbul milletvekili seçilmeden önce, AB Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürütüyordu.

Diplomatik kariyerden gelen emekli Büyükelçi Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanlığı'ndaki görev süresi boyunca da AB işleriyle yakından ilgilenmiş bir isim. Bozkır, bir dönem Türkiye'nin AB nezdindeki Büyükelçilik görevini de yürüttü.

1971 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Bozkır, 1972 yılında Dışişleri Bakanlığı'na girdi, 2011 seçimlerinden hemen önce ise emekli olarak bakanlıktan ayrıldı.

DEMİREL'İN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ

Bozkır, diplomatik kariyeri sırasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel kalem müdürlüğü görevinde de yer aldı. Cumhurbaşkanlığı dış politika danışmanı olarak da çalıştı. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Bozkır, evli ve 2 çocuk babası.

İLK AÇIKLAMASI

62. Hükümette yer alan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, yaptığı ilk açıklamada, "Türkiye'nin stratejik hedefi AB üyeliğidir. Bu konuda Türkiye'nin daha ileri refah seviyesine ulaşması, daha önemli standartlara ulaşması bakımından da AB sürecinin Türkiye için önemli bir süreç olduğunu düşünüyorum" dedi.






## 6428807##



Volkan Bozkır, Eskiden Müsteşar Olduğu Bakanlığın Başına Geçti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Volkan Bozkır, Eskiden Müsteşar Olduğu Bakanlığın Başına Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement