Vodafone ve Casper SGK'yı Mobile Taşıyor - Son Dakika
Güncel

Vodafone ve Casper SGK'yı Mobile Taşıyor

Vodafone, Türkiye'nin kamuda ilk önemli mobil projelerinden birini Casper Bilgisayar Sistemleri AŞ ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ortaklığıyla hayata geçirdi.

24.07.2014 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamuda verimliliği artıracak ve kayıtdışını azaltacak mobil projenin 3G interneti Vodafone'dan

SGK'nın saha denetim ekiplerinin 2.000 adet Casper Via tabletle dijitalleşmesine 3G Süper İnternet desteği sunan Vodafone, SGK çalışanlarının her an her yerden dünyanın en gelişmiş 3G internet ağıyla buluşmasını sağlayacak. Proje kapsamında SGK'nın kayıtdışı işçi denetimleri hızlanırken, kurum içi operasyonel verimlilik artacak.

Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye'de herkese ilham vermeyi misyon edinen Vodafone, kamuda verimlilik artışı sağlayacak önemli bir m-Devlet (mobil devlet) projesini Casper Bilgisayar Sistemleri AŞ işbirliğiyle Sosyal Güvenlik Kurumu için hayata geçirdi. SGK'da verimlilik artışı sağlayacak projede, Vodafone'un 3G Süper İnternet teknolojisi her an her yerden bağlantılı çalışarak, kurumun iş süreçlerini hızlandıracak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından ihalesi düzenlenen ve Avrupa Birliği'nden finansman desteği alan proje kapsamında düzenlenen törenle, 2.000 adet Casper Via tablet, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Müfettişleri ile 81 Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Denetmenlerine teslim edildi. Tabletler sayesinde kurum personeline iş uygulamaları, anlık bilgi ve raporlar güvenli ve kesintisiz olarak ulaştırılacak. Kurumun operasyonel verimliliğini artırmayı hedefleyen projede kaynak kullanımında şeffaflaşma ve maliyetlerin öngörülebilir hale gelmesi mümkün olacak. Çalışanlar için hızlı karar alma ve hızlı eyleme geçmeyi kolaylaştırarak işbirliği ve bilgi paylaşımı desteği sunan tablet vizyonu, ekip çalışmasına da katkı sağlayacak.

Kayıtdışının önüne geçilmesi hedefleniyor

Her an her yerden tabletler aracılığıyla iş süreçlerine erişimi kolaylaştıracak mobil proje sayesinde anında yapılan denetlemelerle toplam istihdamın %40'ını oluşturan kayıtdışı işçi çalıştırmanın da önüne geçilmesi hedefleniyor. Kamusal hizmetlerde dijital dönüşümü artırmak için çalışan Vodafone Türkiye, proje kapsamında 2.000 adet 3G mobil internet hattını, SGK'nın kullanımına sunacak. Dijital Dönüşüm Hareketi ile altyapı yatırımlarına hız veren Vodafone, dünyanın en ileri 3G teknolojisi olan çift taşıyıcılı HSPA+ ile hayata geçirdiği 3G Süper İnternet ile Casper Via tabletlerin her an her yerden kesintisiz şekilde kamu çalışanlarına mobil internet hizmeti vermesini sağlayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Çalışmalarımızda teknolojiyi en üst düzeyde kullanan kurumlardan biriyiz. Kurumumuz hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesinde teknolojiyi yakalamak ve kullanmak önemli. SGK, süratli ve kaliteli hizmet sunma noktasında diğer kurumların yanında ilk sırada yer alıyor. Kayıtdışı istihdam Türkiye iş gücü piyasasının en temel sorunlarından biri. Türkiye'de kayıtdışı istihdamı azaltmaya yönelik ciddi mesafeler kazanıldığının altını çizmek gerekir. 2002 yılına dönüp baktığımızda % 52 oranında olan kayıtdışı istihdamın 2014 yılı Mart ayı itibariyle % 34,4'e düştüğünü görmekteyiz. Ulusal İstihdam Stratejisi'nde tarım dışı sektörde kayıtdışı istihdam oranının 2023'e kadar % 15'lere indirilmesi hedefleniyor. Kurum olarak ceza yerine teşvikin, denetimin yerine rehberliğin aldığı yeni anlayışın yaygınlaştırılması ve topluma anlatılması yönünde önemli adımlar attık. Bu proje ile rehberliğe dayalı denetim anlayışımızı bir adım öteye geçireceğiz. Denetim ve rehberlik hizmetlerinde teknolojinin kullanımını artırarak daha hızlı sonuçlara ulaşacağız. Böylece Denetmen ve Müfettişlerimiz 3G internet ağı ile kurum intranet sistemi üzerinden sorgulamalar yapabilecekler, zaman ve enerji tasarrufu sağlanarak daha etkili denetimler
gerçekleştirecekler."

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme ve ekonomik kalkınma hedefleri doğrultusunda kamu kurumlarının da en son teknolojiyle buluşarak verimliliklerini artırmaları gerektiğine inanıyoruz. Vodafone Türkiye olarak, kamuda verimliliğe katkı sağlamayı hedefleyen bu projeyi, üretim ve satış hacmi açısından dünya genelinde ilk 3 yerli bilgisayar üreticisi arasında yer alan, ülkemizin gurur kaynağı iş ortağımız Casper ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumumuz için hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Kurumsal vatandaşlık görevimiz olarak gördüğümüz, 2023 hedefleri doğrultusunda kamu kurumlarına teknoloji desteği sunma gayretlerimize yeni bir halka eklerken, SGK'nın saha ekiplerinin, Casper Via tabletler üzerinden Vodafone 3G mobil internet sayesinde her an her yerden iş süreçlerine erişerek dijital bağlantılı çalışmaya adım atmasını sağlıyoruz. Sürekli yatırımlarla her sektöre verimlilik artışı sağlayan teknolojiler geliştiren Vodafone İş Ortağım ile SGK'nın güvenilir iş ortağı olarak onların dijitalleşme vizyonuna katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Dijital dönüşüm yolunda 2023 hedeflerine ilerleyen Türkiye'de bilişim sıçramasının kamu sektöründe de güç kazanması için Vodafone Türkiye olarak bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Casper Bilgisayar Sistemleri AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Enes Koçak ise, şöyle konuştu:

"Bu projenin mobil internetli kurumsal tablet ürün grubunda kamuda şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı tablet ihalesi olduğunu görüyoruz. McKinsey araştırma şirketi, bilgisayar teknolojilerinin gittiği noktayı açıklayan ve yatırım yapılması gereken öncelikli 5 alanı içeren bir rapor yayınladı. Bu raporda, "büyük veriler ve bu verilerin analiz edilmesi, bulut (Cloud) teknolojisi, nesnelerin interneti, dijital servisler ve mobil internet" en öncelikli yatırım alanları olarak yayınlandı. Bu öncelikli alanların büyük bir bölümü halihazırda bu projeye entegre edilmiş durumda. Dolayısıyla bu projeyi sadece bir tablet dağıtım işi değil, kamuda geleceğe dair yapılmış en vizyoner projelerden biri olarak nitelendirebiliriz. Böyle stratejik bir projeyi hayata geçiren Sosyal Güvenlik Kurumu'muza, projeyi finanse eden Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'na ve projede iş ortağımız Vodafone Türkiye'ye teşekkür ederiz. Kayıtdışı istihdamın önlenmesine ciddi katkı sağlayacak bu projenin paydaşı olmaktan memnuniyet duyuyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vodafone ve Casper SGK'yı Mobile Taşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Melike Abasıyanık Kurtiç'in sergisini açtı
    22:49 Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Melike Abasıyanık Kurtiç'in sergisini açtı

    Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, 2021'de hayatını kaybeden seramik sanatçısı Melike Abasıyanık Kurtiç'in 'Bir Denizkestanesinin Anıları' isimli sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergide, Abasıyanık'ın seramikleri, denizkestaneleri, yosun perdeleri, pirinç kağıtları ve gel-git fotoğrafları yer alıyor. Sergi, 19 Nisan-1 Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    22:48 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, saat 21.43'te merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    22:45 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Çorum'da yapılan asayiş uygulamasında aranan şahıslar yakalandı, alkollü araç kullananlara ceza uygulandı
    22:43 Çorum'da yapılan asayiş uygulamasında aranan şahıslar yakalandı, alkollü araç kullananlara ceza uygulandı

    Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen genel asayiş uygulamasında, aranması bulunan 2 şahıs yakalandı. Ayrıca, alkollü araç kullanan 13 sürücüye toplamda 153 bin 710 lira ceza kesildi. Uygulama kapsamında yapılan trafik kontrollerinde ise 125 araç sorgulandı ve 2 araç trafikten men edildi. Ayrıca, yapılan aramalarda 3 tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 adet kesici ve delici alet ile tabancalara ait fişek ve 14 adet sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, ifade işlemleri için polis merkezine götürüldü.

  • Muğla'da firari hükümlü yakalandı
    22:34 Muğla'da firari hükümlü yakalandı

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü E.S., Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. E.S., işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Yalova'da çıkan orman yangınına sebep olduğu iddia edilen kişi gözaltına alındı
    22:34 Yalova'da çıkan orman yangınına sebep olduğu iddia edilen kişi gözaltına alındı

    Yalova'nın Termal ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili soruşturma devam ederken, yangına sebep olduğu iddia edilen E.K. isimli kişi ormanlık alanda saklanırken jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Zanlının ifadesinde yangının ısınmak amacıyla yaktığı ateşten çıktığını söylediği öğrenildi. E.K. jandarmadaki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilecek.


Advertisement