Vitrine 'Diplomalı Pilavcı' Yazan Esnafın İşleri Açıldı - Son Dakika
Yaşam

Vitrine 'Diplomalı Pilavcı' Yazan Esnafın İşleri Açıldı

Uşak'ta üniversite mezunu Armağan Sekendiz yaklaşık 8 ay önce kurumsal bir firmadaki yöneticilik işini bırakıp Uşak'ta pilav satmaya başladı.

27.03.2017 09:46  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta üniversite mezunu Armağan Sekendiz yaklaşık 8 ay önce kurumsal bir firmadaki yöneticilik işini bırakıp Uşak'ta pilav satmaya başladı. 11 metrekare dükkanda işe başlayan Sekendiz vitrine astığı diplomalı pilavcı tabelası sayesinde işlerini artırdı, dükkanını büyüttü.

İKİ DİPLOMA SAHİBİ

İki tane diploma sahibi olduğunu söyleyen Sekendiz; "Muhasebe bölümünde okulumu ilk 10'da bitirdim, sonra da açık öğretimden devam etme kararı aldım. Muhasebe ve üzerine işletme okudum. Daha önceki iş tecrübelerimden dolayı İki yıllık okulu bitirdikten sonra özel bir bankada çalışmaya başladım, ondan sonra Uşak'ta bir restoranda devam ettim. 7 sene boyunca işletmelerde çalıştım. Çalıştığım yerde 70 tane personelle uğraşıyordum,fabrika vardı, restoran vardı, bar kısmı vardı, muhasebe vardı. Belli bir süre sonra Bursa'ya taşındım, 5 ay kadar oradaki bir holdingde çalıştım. İnsan kaynakları anlamında 700-750 personelden sorumluydum. Yapılması güzel işler ama bana göre olmadığını anladım." dedi.

Vitrine 'Diplomalı Pilavcı' Yazan Esnafın İşleri Açıldı

''ÇOCUĞUM OLDUĞUNU DUYUNCA MESLEĞİ BIRAKTIM''

Aslen İstanbullu olduğunu söyleyen Sekendiz; "Zeytinburnuluyum ama Eminönü doğumluyum Süleymaniyeli. Zeytinburnu'nda böyle özel bir şey yok ama Eminönü'nde hep bir pilav vardı, çocukluğumuzdan beri hep yediğimiz. Tabi biz bunu hep ayak üzeri el arabalarında yiyorduk. Pilava ilgim o dönemden kalma. Çocuğum olacağını öğrenince muhasebelik mesleğini bıraktım, işin manevi kısmına baktım. Dedim ki insanların 50 kuruşuna talip olacağım. İşe başladığımda dükkanım ufacıktı, 11 metrekare yerde çalışmaya başladım, iş aldı başını gitti, şu an burayı açtık, sonradan Güzel Sanatlar Lisesi'nin kantinini aldık, orayı işletmekteyim. Sabah saat 07'de başlıyorum gece saat 01'e kadar buralardayım. İşimi seviyorum." şeklinde konuştu.

''DİPLOMALARI BEDAVAYA MI ALDIN?''

Sekendiz diplomalı pilavcı olmasının asıl sebebini ise şu şekilde anlattı; "Benim ağabeyim polis memuru, babamın bütün isteği memur olmamdı, memur zihniyeti var, bana 'diplomaları bedavaya mı aldın, 4 yıllık üniversite mezunusun asker ol, polis ol' diyordu. Ben de baba bu diplomaları bir gün bir yerde kullanacağım dedim ve diplomalı pilavcı diye tabela yazdım. Babam bunu ilk gördüğü gün güldü. Sonra dedi ki 'ufak dükkandan başlayacaksın sen bu işten anlamıyorsun bak zarar edersin'.

Vitrine 'Diplomalı Pilavcı' Yazan Esnafın İşleri Açıldı

ÜNİVERSİTELİLER GELMEYE BAŞLADI

Diplomalı pilavcı yazdığımdan bu yana üniversitelilerden talep gelmeye başladı. İnsanların dikkatini çekti. Şimdi her tarafta bir pilavcı tabelası var, ama öyle ama böyle. Bizimki diplomalı pilavcı olunca herkesin dikkatini çekti. Severek yaptığımı da görüyorlar. Sosyal medyada da takipçilerim çoğalmaya başladı. Şükürler olsun açtığımızdan beri zarar etmedik, hep devam ettik."

İŞİ USTALARINDAN ÖĞRENDİ

İşi ustalarından öğrendiğini belirten Sekendiz konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; " Ne döner takmayı ne pilav yapmayı biliyordum. Burada çalışa çalışa öğrendim hem pilavı normal yapılanlar gibi hemen karıştırıp hazır et sularıyla yapmıyoruz, tamamen bitkisel, 70 sene öncesi nasılsa şimdi de aynı. Her gün sabah kemik suyumuz kaynar, kendimize özel baharatlarımızla harmanlanır sevgiyle birlikte ikram edilir."

Vitrine 'Diplomalı Pilavcı' Yazan Esnafın İşleri Açıldı

Vitrine \'Diplomalı Pilavcı\' Yazan Esnafın İşleri Açıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Vitrine 'Diplomalı Pilavcı' Yazan Esnafın İşleri Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İnegöl'de yaşlı adam otomobilin çarpması sonucu yaralandı
    15:04 İnegöl'de yaşlı adam otomobilin çarpması sonucu yaralandı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen 86 yaşındaki bir adam, otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaşlı adam İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis soruşturma başlattı.

  • Artvin'de Ayılar Kayak Merkezine Zarar Verdi
    14:59 Artvin'de Ayılar Kayak Merkezine Zarar Verdi

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek içeride yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak tesislere maddi hasar verdi.

  • Bolu'da İzzet Baysal Caddesi'nde Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu
    14:58 Bolu'da İzzet Baysal Caddesi'nde Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu

    Bolu'da İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan bir evde çıkan yangın paniğe sebep oldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında meraklı vatandaşlar kalabalık oluşturdu. Yangın, araç geçişine kapalı olan İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan 5 katlı bir apartmanda meydana geldi. Evde bulunanların tahliye edildiği yangın, büyümeden kontrol altına alındı. Evde maddi hasar meydana geldi.

  • Kocaali'de Fındıklık Bahçesinde Çıkan Yangın Ormanlık Alanda Büyük Tahribata Yol Açtı
    14:55 Kocaali'de Fındıklık Bahçesinde Çıkan Yangın Ormanlık Alanda Büyük Tahribata Yol Açtı

    Sakarya'nın Kocaali ilçesinde fındıklık bahçesinde temizlik için yakılan ateş, rüzgarın etkisiyle sıçradığı ormanlık alanda büyük tahribata sebep oldu. Ekiplerin söndürmek için seferber olduğu alanda 5 dönüm yer zarar gördü. Salıkkaya Mahallesi mevkiinde fındık bahçesinde temizlik için yakılan ateş, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye Kocaali Orman İşletme Şefliği'nden 3 arazöz ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin uzun uğraşları neticesinde söndürülen yangın, ormanlık alanda yaklaşık 5 dönümlük yerde tahribata yol açtı. Ekipler, bölgede soğutma çalışmalarına devam ederken hususa ilişkin inceleme başlatıldı. - SAKARYA

  • Gelibolu'da Orman Yangını Uyarısı
    14:54 Gelibolu'da Orman Yangını Uyarısı

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Belediye İtfaiye Müdürlüğü, beklenen aşırı sıcak ve rüzgarlı hava nedeniyle köy muhtarları ve vatandaşlara orman yangını uyarısında bulundu. İtfaiye Müdürü Serhat Fırat, sıcak hava ve şiddetli rüzgarın orman yangınları için risk oluşturabileceğini belirtti. İlçede alınan tedbirlerin yanı sıra köy muhtarları aracılığıyla da vatandaşlara uyarılar yapıldı. Vatandaşlardan tarlalarında ateş yakmamaları istendi.

  • İnegöl'de Baraka Yangını: Can kaybı yaşanmadı
    14:53 İnegöl'de Baraka Yangını: Can kaybı yaşanmadı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde Salih Aydın'a ait bir baraka alev alev yandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, can kaybı yaşanmadı. Yangın sırasında baraka kullanılamaz hale geldi ve alevler ormanlık alana da sıçradı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de yangına müdahale etti.

  • Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu
    14:46 Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu

    Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde park halindeyken çıkan yangın sonucu kamyonet kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

  • Antalya Valisi Teleferik Kazası Yaralılarını Ziyaret Etti
    14:43 Antalya Valisi Teleferik Kazası Yaralılarını Ziyaret Etti

    Antalya Valisi Hulusi Şahin, Konyaaltı ilçesindeki teleferik kazasında yaralananlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Şahin, kazada yaralanan 3 kişiyi hastanede ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Ayrıca, kurtarma çalışmaları sırasında ekiplerin olağanüstü mücadele gösterdiğini belirten Şahin, kazanın sebebinin ve sorumlularının araştırıldığını ifade etti.

  • Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    14:42 Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Konya Aksaray Kara yolunda meydana gelen kazada, tıra çarpan motosiklet sürücüsü Yasin Konukçu hayatını kaybetti. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü savrulurken, tır sürücüsü durumu bildirdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından motosiklet sürücüsünün cansız bedeni Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Tır sürücüsü gözaltına alınırken, kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement