Vets-bye İş Oyunu Türkiye Finali Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Vets-bye İş Oyunu Türkiye Finali Başlıyor

Vet Students Being Young Entrepreneurs/VETS-BYE (Meslek Lisesi Öğrencileri Girişimci Oluyor) Sanal İş Oyunu Projesi’nin Türkiye finali, 20 Nisan 2015 Pazartesi günü Zeytinburnu’nda gerçekleşecek.

17.04.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vet Students Being Young Entrepreneurs/VETS-BYE (Meslek Lisesi Öğrencileri Girişimci Oluyor) Sanal İş Oyunu Projesi'nin Türkiye finali, 20 Nisan 2015 Pazartesi günü Zeytinburnu'nda gerçekleşecek.

Ulusal Ajans'ın koordine ettiği Hayat Boyu Öğrenme "Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Programı" kapsamında 2013 yılı Kasım ayında uygulanmaya başlanan Vet Students Being Young Entrepreneurs/VETS-BYE (Meslek Lisesi Öğrencileri Girişimci Oluyor) Sanal İş Oyunu Projesi'nin Türkiye finali, 20 Nisan 2015 Pazartesi günü saat 14.00'te Kazlıçeşme Kültür Merkezi Akdeniz Salonu'nda gerçekleştirilecek. Zeytinburnu Belediyesi öncülüğünde İtalya'dan Business Game Srl. ve USRV (Milli Eğitim Venedik Bölge Müdürlüğü), Almanya'dan Kompass (Frankfurt Mesleki Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi), Türkiye'den Zeytinburnu 100. Yıl Ticaret Meslek Lisesi, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, MÜSİAD ve MAYA Danışmanlık ortaklığında gerçekleştirilen projede Türkçe, Almanca ve İtalyanca versiyonları kullanıma açılmış olan "İş Oyunu Simülasyonu" halihazırda üç ülke öğrencileri tarafından kullanılıyor. Öğrencilerin kendi aralarında yarışarak ilk üç grubu belirleyeceği turnuvanın bir sonraki aşamasında öğrenciler, gerçekleştirilecek olan uluslararası turnuvada birbirleriyle yarışacaklar.

Türkiye'deki uygulamalarda en başarılı ilk 5 grup arasındaki turnuvanın Türkiye finali, online olarak 13 Nisan 2015 Pazartesi günü başladı. Öğrencilerin her gün bir tur oynadığı ve toplamda 6 tur dönecek olan turnuvanın son turu 20 Nisan 2015 Pazartesi günü saat 14.00'te Kazlıçeşme Kültür Merkezi Akdeniz Salonu'nda öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Bilişim teknolojilerini baz alan bir metodolojiyle öğrenme, yarışma ve eğlenceyi bir araya getiren, aynı zamanda girişimcilik ve işletme yönetimini öğreten Business Game (İş Oyunu) yazılımı, Türkiye ve Almanya'daki meslek lisesi öğrencilerinin, genç girişimcilerin ve tüm vatandaşların hizmetine sunuldu. Gençlerin eğlenerek öğrenme imkanlarını artıran sanal iş oyunu, gençlerin karar verme, liderlik, takım çalışması, risk analizi gibi konularda kendilerini geliştirmesine katkı sağlıyor. Sanal İş Oyunu Projesi'yle interaktif bir öğrenme yöntemi kullanılarak, özellikle ticaret meslek liselerindeki ders programlarının içerik ve yöntemlerinin zenginleştirilmesi amaçlanıyor.

BUSINESS GAME "İŞ OYUNU" AVRUPA'DAN SONRA ARTIK TÜRKİYE'DE

VETS-BYE projesinin temel amacı, katılımcıların iş yönetimi, takım çalışması, karar alma gibi sosyal becerilerini geliştirmesini sağlayan ve daha önce Avrupa'da üniversite ve lise düzeyinde uygulanmış olan "Business Game" adlı iş simülasyonunu (sanal iş oyunu) transfer edip, geliştirmek ve bu yeni versiyonu Türkiye, İtalya ve Almanya'daki mesleki eğitim veren kurumlarda kullanıma açarak, öğretmenler, meslek okulu öğrencileri ve genç girişimcilerin bu alanda temel becerileri edinmesine katkı sağlamak. Tüm vatandaşların davetli olduğu "Proje ve İş Oyunu" yarışmasına izleyici olarak katılmak isteyen vatandaşların www.vetsbyegame.com adresini ziyaret etmeleri yeterli olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vets-bye İş Oyunu Türkiye Finali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement