Casper'dan Sgk'ya Özel Tablet Projesi - Son Dakika
Güncel

Casper'dan Sgk'ya Özel Tablet Projesi

Casper\'dan Sgk\'ya Özel Tablet Projesi

Vodafone, Türkiye'nin kamuda ilk önemli mobil projelerinden biri olan Casper ve SGK ortaklığıyla hayata geçirdi.

24.07.2014 10:41  Güncelleme: 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone, Türkiye'nin kamuda ilk önemli mobil projelerinden biri olan Casper Bilgisayar Sistemleri AŞ ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ortaklığıyla hayata geçirdi. Proje kapsamında 2 bin adet 3G mobil internet hattı, SGK'nın kullanımına sunulacak.

Vodafone açıklamasına göre, şirket, kamuda verimlilik artışı sağlayacak önemli bir m-Devlet (mobil devlet) projesini Casper Bilgisayar Sistemleri AŞ iş birliğiyle SGK için hayata geçirdi. SGK'da verimlilik artışı sağlayacak projede, Vodafone'un 3G Süper İnternet teknolojisi her an her yerden bağlantılı çalışarak, kurumun iş süreçlerini hızlandıracak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan ve Avrupa Birliği'nden finansman desteği alan proje kapsamında düzenlenen törenle, 2 bin adet Casper Via tablet, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Müfettişleri ile 81 Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü denetmenlerine teslim edildi.

Açıklamaya göre, tabletler sayesinde kurum personeline iş uygulamaları, anlık bilgi ve raporlar güvenli ve kesintisiz olarak ulaştırılacak. Kurumun operasyonel verimliliğini artırmayı hedefleyen projede kaynak kullanımında şeffaflaşma ve maliyetlerin öngörülebilir hale gelmesi mümkün olacak. Çalışanlar için hızlı karar alma ve hızlı eyleme geçmeyi kolaylaştırarak iş birliği ve bilgi paylaşımı desteği sunan tablet vizyonu, ekip çalışmasına da katkıda bulunacak.

Her an her yerden tabletler aracılığıyla iş süreçlerine erişimi kolaylaştıracak mobil proje sayesinde anında yapılan denetlemelerle toplam istihdamın yüzde 40'ını oluşturan kayıt dışı işçi çalıştırmanın da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kamusal hizmetlerde dijital dönüşümü artırmak için çalışan Vodafone Türkiye, proje kapsamında 2 bin adet 3G mobil internet hattını, SGK'nın kullanımına sunacak. Dijital Dönüşüm Hareketi ile altyapı yatırımlarına hız veren Vodafone, dünyanın en ileri 3G teknolojisi olan çift taşıyıcılı HSPA+ ile hayata geçirdiği 3G Süper İnternet ile Casper Via tabletlerin her an her yerden kesintisiz şekilde kamu çalışanlarına mobil internet hizmeti vermesini sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme ve ekonomik kalkınma hedefleri doğrultusunda kamu kurumlarının da en son teknolojiyle buluşarak verimliliklerini artırmaları gerektiğine inandıklarını ifade etti.

Aksoy, Vodafone Türkiye olarak, kamuda verimliliğe katkı sağlamayı hedefleyen bu projeyi, "üretim ve satış hacmi açısından dünya genelinde ilk 3 yerli bilgisayar üreticisi arasında yer alan" iş ortakları Casper ile SGK için hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Aksoy, şunları kaydetti:

"Kurumsal vatandaşlık görevimiz olarak gördüğümüz, 2023 hedefleri doğrultusunda kamu kurumlarına teknoloji desteği sunma gayretlerimize yeni bir halka eklerken, SGK'nın saha ekiplerinin, Casper Via tabletler üzerinden Vodafone 3G mobil internet sayesinde her an her yerden iş süreçlerine erişerek dijital bağlantılı çalışmaya adım atmasını sağlıyoruz. Sürekli yatırımlarla her sektöre verimlilik artışı sağlayan teknolojiler geliştiren Vodafone İş Ortağım ile SGK'nın güvenilir iş ortağı olarak onların dijitalleşme vizyonuna katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Dijital dönüşüm yolunda 2023 hedeflerine ilerleyen Türkiye'de bilişim sıçramasının kamu sektöründe de güç kazanması için Vodafone Türkiye olarak bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

"Bu proje ile rehberliğe dayalı denetim anlayışımızı bir adım öteye geçireceğiz"

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan da çalışmalarında teknolojiyi en üst düzeyde kullanan kurumlardan biri olduklarının altını çizerek, kurumun hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesinde teknolojiyi yakalamak ve kullanmanın önemli olduğunu vurguladı.

SGK'nın, süratli ve kaliteli hizmet sunma noktasında diğer kurumların yanında ilk sırada yer aldığına işaret eden İlhan, kayıt dışı istihdamın Türkiye işgücü piyasasının en temel sorunlarından biri olduğunu belirtti.

Türkiye'de kayıt dışı istihdamı azaltmaya yönelik ciddi mesafeler kazanıldığına dikkati çeken İlhan, "2002 yılına dönüp baktığımızda yüzde 52 oranında olan kayıt dışı istihdamın 2014 yılı mart ayı itibariyle yüzde 34,4'e düştüğünü görmekteyiz. Ulusal İstihdam Stratejisi'nde tarım dışı sektörde kayıt dışı istihdam oranının 2023'e kadar yüzde 15'lere indirilmesi hedefleniyor. Kurum olarak ceza yerine teşvikin, denetimin yerine rehberliğin aldığı yeni anlayışın yaygınlaştırılması ve topluma anlatılması yönünde önemli adımlar attık. Bu projeyle rehberliğe dayalı denetim anlayışımızı bir adım öteye geçireceğiz. Denetim ve rehberlik hizmetlerinde teknolojinin kullanımını artırarak daha hızlı sonuçlara ulaşacağız. Böylece denetmen ve müfettişlerimiz, 3G internet ağıyla kurum intranet sistemi üzerinden sorgulama yapabilecek, zaman ve enerji tasarrufu sağlanarak daha etkili denetimler gerçekleştirecek" ifadelerini kullandı.

Casper Bilgisayar Sistemleri AŞ Genel Müdür Yardımcısı Enes Koçak ise bu projenin mobil internetli kurumsal tablet ürün grubunda kamuda şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı tablet ihalesi olduğunu ifade etti.

McKinsey araştırma şirketinin, bilgisayar teknolojilerinin gittiği noktayı açıklayan ve yatırım yapılması gereken öncelikli 5 alanı içeren bir rapor yayınladığını aktaran Koçak, şunları kaydetti:

"Bu raporda, 'büyük veriler ve bu verilerin analiz edilmesi, bulut (Cloud) teknolojisi, nesnelerin interneti, dijital servisler ve mobil internet' en öncelikli yatırım alanları olarak yayınlandı. Bu öncelikli alanların büyük bir bölümü halihazırda bu projeye entegre edilmiş durumda. Dolayısıyla bu projeyi sadece bir tablet dağıtım işi değil, kamuda geleceğe dair yapılmış en vizyoner projelerden biri olarak nitelendirebiliriz. Böyle stratejik bir projeyi hayata geçiren Sosyal Güvenlik Kurumu'muza, projeyi finanse eden Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'na ve projede iş ortağımız Vodafone Türkiye'ye teşekkür ederiz. Kayıt dışı istihdamın önlenmesine ciddi katkı sağlayacak bu projenin paydaşı olmaktan memnuniyet duyuyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Casper'dan Sgk'ya Özel Tablet Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement