Sınırda Savaşı İzleyen Vatandaşlar Bomba Paniği Yaşadı - Son Dakika
Güncel

Sınırda Savaşı İzleyen Vatandaşlar Bomba Paniği Yaşadı

Sınırda Savaşı İzleyen Vatandaşlar Bomba Paniği Yaşadı

Suruç'un Mürşitpınar Mahallesi'nin hemen karşısındaki Kobani'deki çatışmaları sıfır noktasından izleyen vatandaşlar, yakınlarına gelen bombalar sonrası panik yaşadı.

01.10.2014 19:35  Güncelleme: 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kobani'yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları ile PYD güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Türkiye sınırına yakın noktada bulunan Kobani'de sık sık patlamalar meydana gelirken, son bir saatlik zaman diliminde silah sesleri de duyulmaya başladı. Suruç'un Mürşitpınar Mahallesi'nin hemen karşısındaki Kobani'deki çatışmalar, sınırın sıfır noktasında bulunan bir evin çatısına çıkan onlarca kişi tarafından da meraklı gözlerle izlendi.

PATLAYICILAR PANİĞE NEDEN OLDU

Güvenlik güçlerinin zaman zaman uyararak aşağı indirdiği meraklılar, bir süre sonra yeniden çatıya çıkarak çatışmaları izlemeyi sürdürdü. Sınıra yakın noktalara düşen patlayıcılar ise vatandaşların panikle uzaklaşmasına neden oldu.

TÜRKİYE SINIRINDAN SURİYE'YE GEÇEN OLMADI

Öte yandan bazı internet sitelerinde IŞİD militanlarının Türkiye sınırından savaşmak için Suriye'ye geçtiği iddialarının ise gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Güvenlik güçleri, yoğun önlem alınan sınır hattında kimsenin sınır ihlali yapmasına izin verilmediğini vurgularken, sınır ihlali iddialarıyla ilgili yayınlanan görüntülerin ise Suriye içerisinde çekildiğini kaydetti.

SINIRIN TAM KARŞISINDALAR

Görüntülerin Suruç'un Karaca Mahallesi'nin hemen karşısında bulunan Suriye'nin Siftek Köyü ve Zorova Tepesi arasındaki bölgede çekildiğini ifade eden yetkililer bu konuda şu açıklamayı yaptı:

"IŞİD militanları yaklaşık 10 gün önce Karaca Mahallesi'nin karşısındaki Siftek Köyü'nün kontrolünü ele geçirdi ve Türkiye sınırının sıfır noktasında bulunan eski bir Suriye sınır karakolunu da karargah olarak kullanmaya başladı. IŞİD militanları sık sık yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Zorova Tepesi'ne konuşlanan YPG militanları ile çatışıyor. IŞİD militanları karargah olarak kullandıkları sınır karakolundan gün içerisinde çıkarak Türkiye sınırına birkaç yüz metre uzaklıktaki tren yolu çevresinden Zorova Tepesi çevresindeki mevzilerine gidiyor ve burada YPG'liler ile çatışıyor. İddia edildiği gibi IŞİD militanları veya herhangi bir kimsenin Türkiye sınırından her ne sebeple olursa olsun Suriye'ye geçişine asla izin verilmemektedir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sınırda Savaşı İzleyen Vatandaşlar Bomba Paniği Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Hopdediks Kamil: Yaşananlar savaş değil arbede. Sınırın bu tarafında da diğer tarafında da. Boğaz köprüsünde araç kazasına bakarken kaza yapan şöförlerin mantığı ile sınırda tiyatro izliyoruz. Belki de canımıza kastedecek bir kurşunun bilincinde olarak. Ne garip değilmi. ? 2 3 Yanıtla
  • Daulatul Islam Baqiyah: Şaka lan 4 0 Yanıtla
  • KUTUPHANECİ: BEN BÖYLE SAVAŞ GÖRMEDİM BU NASIL SAVAŞ SAVAŞ DEDİĞİN HUCUMA KALKARSIN YA DÜŞMANI BİTİRİRSİN YADA BİTERSİN 0 1 Yanıtla

Advertisement