Vatandaşlar 'Seyitli' İsmine 'Evet' Dedi - Son Dakika
Yerel

Vatandaşlar 'Seyitli' İsmine 'Evet' Dedi

Vatandaşlar \'Seyitli\' İsmine \'Evet\' Dedi

Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Siyekli Mahallesi’nin ismi, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin önerisiyle yapılan halk oylaması sonrası “Seyitli” olarak değiştirildi.

17.08.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Siyekli Mahallesi'nin ismi, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin önerisiyle yapılan halk oylaması sonrası "Seyitli" olarak değiştirildi.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, katılımcı belediyecilik anlayışını ön planda tutarak ilçede yer alan bir mahalle isminin değiştirilmesini halk oylamasına sunması, mahallelilerden tam not aldı. İlçeye bağlı Siyekli Mahallesi'nin ismi, yapılan oylama sonucu "Seyitli" olarak değiştirildi. 485 seçmenden 411'nin katıldığı halk oylamasında 337 seçmen "Seyitli" ismine 'evet' derken, 72 seçmen ise 'hayır' oyu kullandı. 2 oy da geçersiz sayıldı. Yunusemre Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Atlıca'nın koordinatörlüğünde sabahın erken saatlerinde yapılan halk oylamasına mahalleli büyük ilgi gösterdi. Tarladaki işlerini bırakarak traktör ve araçları ile oy kullanmaya gelen vatandaşlar, mahalle isminin değiştirilmesinde kararın kendileri tarafından verilecek olmasından duydukları memnuniyeti ifade ederek, Başkan Çerçi ve meclis üyelerine teşekkür ettiler. Yapılan halk oylamasının demokrasinin en güzel örneği olduğunu söyleyen Mahalle Muhtarı Hüseyin Kırgöz, Başkan Çerçi'nin seçimler öncesinde 'Yunusemre'yi birlikte yöneteceğiz' sözüne sahip çıktığını, bunun en güzel örneğini ise kendilerinin yaşadığını kaydetti. Kırgöz, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Beldiye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vatandaşlar 'Seyitli' İsmine 'Evet' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement