Vatandaşlar 'Seyitli' İsmi İçin Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Vatandaşlar 'Seyitli' İsmi İçin Bilgilendirildi

Vatandaşlar \'Seyitli\' İsmi İçin Bilgilendirildi

Yunusemre İlçesine bağlı Siyekli Mahallesinin isminin Seyitli olarak değiştirilmesi için Pazar günü yapılacak halk oylaması öncesinde, Siyekli Mahallesine giden Yazı İşleri Müdürü Ahmet Atlıca, vatandaşları bilgilendirdi.

11.08.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre İlçesine bağlı Siyekli Mahallesinin isminin Seyitli olarak değiştirilmesi için Pazar günü yapılacak halk oylaması öncesinde, Siyekli Mahallesine giden Yazı İşleri Müdürü Ahmet Atlıca, vatandaşları bilgilendirdi.

16 Ağustos Pazar günü yapılacak halk oylaması öncesinde "Yunusemre ilçesini hep birlikte yöneteceğiz" diyen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin talimatı üzerine Siyekli Mahallesine giden Yunusemre Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Atlıca, vatandaşlarla bir toplantı yaptı. Vatandaşları bilgilendiren Atlıca, Siyekli isminin Seyitli olarak değiştirilmesi durumunda vatandaşın hiçbir maddi kaybının olmayacağını belirtti. Mahalle Muhtarı Hüseyin Kırgöz ise, herhangi bir maddi kaybın olması halinde tüm masrafları kendisinin karşılayacağını söyleyerek tartışmalara son noktayı koydu.

"PİSLİK ANLAMINA GELEN İSİMLE NEDEN YAŞAYALIM"

Mahallenin isminin değişmesinin kimseye bir maliyet getirmeyeceğini kaydeden Kırgöz şöyle konuştu: "Mahallemizin ismi Seyitli olarak değiştirilmesine karar verilirse hiç kimsenin cebinden bir kuruş para çıkmayacağı konusunda iddialıyım. Otmanlar ve Bağyolu'nun isimleri değişti. 18 ay önce Siyekli köyü Manisa Merkez ilçeye bağlıydı. Manisa'nın Büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan Yunusemre İlçesine bağlı oldu. Siz, Manisa merkez ilçeye bağlıydınız, getirin tapunuzu, getirin nüfus cüzdanlarınızı Yunusemre ilçesine bağlayacağız yani tapularınızı ve kimliklerinizi değiştireceğiz diyen oldu mu? Elbette olmadı. Bu imkanı bize veren Manisa Valimizden, Yunusemre Belediye Başkanımızdan ve Yunusemre İlçe Kaymakamımızdan Allah razı olsun. Biz bunu buraya kadar getirdik, bu işi yokuşa sürmenin bir manası yok. Biz bu alacağımız kararda birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek bir bütün olmalıyız. Biz bu alacağımız kararda birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek bir bütün olmalıyız. Yani bir olalım bütün olalım. Bugün Peygamber efendimizin soyunun ismi ile yaşamak varken, pislik manasına gelen bir isimle neden yaşayalım arkadaşlar. Hep beraber bir olalım ve mahallemizin ismini Seyitli olarak değiştirelim. Kim benim cebimden para çıkacak diyen varsa gelsin bedeli ne ise ödeyeyim. Bu kadar açık ve net konuşuyorum."

VATANDAŞLAR ASLINA DÖNMEK İSTİYOR

Muhtar Kırgöz'ün bu konuşmasının ardından söz alan vatandaşlar ise, "Peygamber efendimizin soyundan gelen Seyit ismindeki bir şahsın ismi mahallemize verilmiş ve sonra Siyekli olarak değiştirilmiş. Pazar günü yapılacak oylamada Seyitli olması için evet diyeceğiz ve böylelikle aslımıza dönmüş olacağız." diyerek yapılacak halk oylamasında evet yönünde oy kullanacaklarını söylediler.

HALK OYLAMASINI BAŞKAN ÇERÇİ İSTEDİ

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 5393 sayılı Belediye Kanunun köy ve mahalle isimlerinin değiştirilmesi konusunda yetkiyi belediye meclisine vermesine rağmen katılımcı belediyeciliği ön plana çıkararak Siyekli Mahallesinin isminin Seyitli Mahallesi olarak değiştirilmesinde halk oylamasına gidilmesini istemişti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vatandaşlar 'Seyitli' İsmi İçin Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement