Vatandaşın Sokak İsmi Önerisi Başkanı Şaşırttı - Son Dakika
Güncel

Vatandaşın Sokak İsmi Önerisi Başkanı Şaşırttı

Vatandaşın Sokak İsmi Önerisi Başkanı Şaşırttı

Zeytinburnu sakinleri '71.Sokak' olarak bilinen caddeye yeni bir isim vermek üzere sandık başına gitti.

06.12.2014 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu sakinleri '71.Sokak' olarak bilinen caddeye yeni bir isim vermek üzere sandık başına gitti. Oy pusulasında eski Zeytinburnu Belediye Başkanlarının adlarının da bulunduğu 5 önerinin yanı sıra sandıkta vatandaşların kendi önerileri de yer aldı. Şeffaf sandıkları inceleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın oy pusulası arasında yer alan 'Melekler Caddesi' ismi dikkatini çekti.

5 AYRI NOKTAYA SANDIK

Zeytinburnu Belediyesi 'Caddene İsim Ver' projesi kapsamında '71'inci sokak' olarak bilinen caddenin yeni ismini belirlemek için seçim kampanyası başlattı. 3 gün sürecek etkinlik boyunca caddenin 5 ayrı noktasında açılan sandıklarda isteyen vatandaşlar oy kullanarak caddenin yeni ismini belirleyecek. Oy pusulası üzerinde eski Zeytiburnu Belediye Başkanları Muzaffer Çavuşoğlu, Hasan Yılmaz, Adil Emecan'ın isimlerinin yer aldığı cadde isimlerinin yanı sıra Belediye ve Telsizler Caddesi olarak 5 seçenek yer alıyor. Öte yandan vatandaşlar kendi önerdiği bir adı da yazabiliyor.

HUZUR, BARIŞ ÖZLEMİ CADDEYE YANSIDI

Sandık başına giden Zeytinburnululardan bazıları yeni belediye binasının yükseldiği caddeye 'Belediye Caddesi' adını uygun görürken, kimi liste dışı isimlere yöneldi. Caddeye barış ismini öneren de vardı Huzur ismini de. Vatandaşların uygulamadan memnun olduğunu belirten sandık başkanı Halil İbrahim Gündoğan 'Uygulamayı iyi bulan da var, kötü bulan daö dedi.

ÇOCUKLAR DA SANDIK BAŞINDA

10 yaşını dolduran herkesin oy kullanabildiği seçimde çocuklar da ilk kez oy kullanmanın heyecanını yaşadı. Oy kullanan bir öğrenci, cadde üzerinde yer alan belediye binası nedeniyle Belediye caddesi adını uygun bulduğunu söyledi.

VATANDAŞTAN İLGİNÇ ÖNERİSİ BAŞKAN AYDIN'I DA ŞAŞIRTTI

Seçim çalışmasını takip etmek üzere sandık başına gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şeffaf sandıkları inceleyen Aydın'ın 'Melekler Caddesi' önerisi dikkatini çekti.

AMAÇ VATANDAŞIN YÖNETİME KATILIMINI SAĞLAMAK

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın '71'nci sokak'ın halk tarafından kullanılmadığını, halkın kendi seçtiği bir ismin daha fazla benimseneceğini düşündükleri için sandık kurduklarını ifade ederek 'Caddenin ismini halkımıza soralım istedik. Hangi isim çıkarsa belediye meclisine onu önereceğizö dedi. Aydın, kendisinin oy kullanıp kullanmayacağı sorusuna 'düşünmedim' diyerek gülerek yanıt verdi. Halkın düşüncelerini almak üzere yılda minimum 4 anket yaptıklarını belirten Aydın, 'Halkın beklentilerini, istek ve arzularını tespit etmek için çalışmalar yapıyoruz. Halkın sürece katılımını son derece önemsiyorum. Halkın düşünceleriyle hareket ediyoruzö ifadelerini kullandı.

Sandıkların kapanmasının ardından sonuçlar digital ortama aktarılarak en çok oyu alan isim, önce Zeytinburnu belediye ilçe belediyesinde ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vatandaşın Sokak İsmi Önerisi Başkanı Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement