Vatandaş Banka Banka Dolaşıp Kullanmadığı Hesabını Arıyor - Son Dakika
Ekonomi

Vatandaş Banka Banka Dolaşıp Kullanmadığı Hesabını Arıyor

Vatandaş Banka Banka Dolaşıp Kullanmadığı Hesabını Arıyor

Kullanılmayan hesapların kapatılmaması halinde ücretlendirilecek olması panik yarattı. Oysa bankalar haber verip onay almadan ücret kesemiyor.

25.04.2014 09:09  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bankaların kullanılmayan hesapların kapatılmaması halinde hesap işletim ücreti kesmeye başlayacak olması vatandaşı banka banka gezdirmeye başladı. 

Geçmişte hesap açtırıp açtırmadığını hatırlamayan ya da bankanın kendisine ulaşamadığını düşünen vatandaşların bankaya giderek kredi kartı, vadeli vadesiz hesabı olup olmadığını sorguluyor. 

SÖZLEŞME YÜRÜRLÜKTE

Bankalar Birliği, BDDK’nın da görüşünü alarak geçen yıl “Bankalar ile Bireysel Müşterileri Arasında İmzalanacak Sözleşmelerin Şekil ve İçeriğinde Yer Alması Gereken Asgari Hususlar ile Sözleşmelerin Uygulanacağı İşlemlere İlişkin Usul ve Esaslar” hakkında tebliğ yayımladı. Tebliğ 1 Eylül 2013’te yürürlüğe girdi. 

180 GÜN HAREKETSİZ

Tebliğe göre kesintisiz olarak, en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, vadesiz mevduat ve özel cari hesaplar hareketsiz hesap kabul edilecek. 

Bu hesaplardan ücret alınmadan önce müşteriye 30 gün içinde haber verilecek. Haber verildikten sonra müşteri isterse hesabı kapatabilecek. Bankalar Birliği’nden 10 Nisan’da yapılan açıklamada düzenlemenin, müşterilerin haberdar olmadıkları hesaplarından ücret alınmasını önlemeyi amaçladığına dikkat çekilmişti. 

GÜNCEL ADRES VE TELEFON YOKSA NE OLACAĞI BELİRSİZ

180 günlük süre mart başında bitti. Bazı bankalar müşterilerine mesaj gönder-meye başladı. Her müşterinin ayrı hesabı olduğu için bankalara başvurmak için tarih şartı yok. 

Bankalar müşterilerini kullanılmayan hesaplar konusunda her bir ürün veya hizmet için ayrı ayrı olmak üzere yazılı veya müşteri şifresi girmek ya da kimlik doğrulamak suretiyle kullanılan elektronik ortam, e-posta, ATM, telefon, kısa mesaj yoluyla yapmak zorunda. Ancak güncel adres bilgisi yoksa ya da cep telefon numarası değişmişse ne olacağı belirsiz.

HESAP NASIL KAPATILABİLİR?

Banka hesapları bankaların internet şubeleri, ATM’ler, şubeler ve çağrı merkezleri aracılığıyla kapatılabiliyor. 

Kapatılmak istenen hesaba bağlı otomatik fatura ödemeleri veya sigorta talimatları bulunması durumunda öncelikle bunların iptal edilmesi gerekiyor

. Hesapta bakiye bulunması durumunda ise, bu para nakit çekilebiliyor ya da aynı bankadaki başka bir hesaba veya başka bankadaki bir hesaba transfer edilebiliyor.

UNUTTUĞUM HESAP VAR MI?

’nin internet sitesinde “zamanaşımı” sorgusu () yapılabilabiliyor. 

31 Mayıs tarihine kadar yapılabilecek bu sorgulamada 10 yıllık zaman aşımına uğrayacak hesaplar görülebiliyor. Ancak hesaplarda para varsa görülebiliyor. Eğer hesapta para yoksa yine hesap görüntülenemiyor. 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Vatandaş Banka Banka Dolaşıp Kullanmadığı Hesabını Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • CemGül: Herkesin adrese dayalı kayıt sisteminde ikamet adresi belli,hesap açarken mail,telefon gibi tüm iletişim bilgileri alınıyor,isterlerse müşteriye ulaşabilecekleri çok yol var ama bankaların işine gelmiyor.Eğer hesapta para yoksa ve belli bir süre işlem yapılmamışsa otomatik olarak hesabı kapatsınlar. 35 0 Yanıtla
  • GÜL: İNSANLARA VERİLEN EZİYETTEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL.HER ŞİRKET FARKLI BİR BANKAYLA ÇALIŞIYOR DOGAL OLARAK ÖZEL SEKTÖRDE CALIŞAN İNSANLAR SADECE BİR YERDE CALIŞMIYOR GEREK ŞİRKET BATIYOR GEREK PERSONEL İŞTEN AYRILIYOR KİM BİLİR KAC TANE HESABIMIZ VAR FARKLI FARKLI BANKALARDA ÜSTELİKTE BANKAYI ARAYIP HESAP KAPATILMASINI İSTİYORUM DEDİĞİNİZDE BİR SÜRÜ PROSEDÜR CIKARIYOR KARŞINIZA YOK HESAP PASİF BİR ŞEY OLMAZ ,YOK KİMLİK FOTOKOPİSİ VE DİLEKÇE SÜRÜNSÜN DURSUN VATANDAŞ KİMİN UMRUNDA.DAHA YAZACAGIMDA SİNİRLERİM BOZULUYOR RABBİM BİZE SABIRLAR VERSİN NE DİYIM 11 0 Yanıtla
  • HÜSEYİN KEYFLİ: Avrupada ekonomisi iyi düzeyde olan, 3 ay işlem görmeyen hesaplar hesabında para olmıyan tum işleri Automatik olarak düşer. buna kartlarda, vadesiz hesaplarda daihildir. 11 0 Yanıtla
  • HÜSEYİN KEYFLİ: T.C. ulaşmanız mümkün degil, tlf. ulaşamıyorsunuz ulaştığınızda seni deli ediyorlar,Ahmeten mehemete Mehmete aktarılıyor sana döneceğiz diyorlar sede tabi bol bol 7 sülalesine ...... deyip kapatıyorsun mahlesef dürustunü bulmak imkansız,ne kadar sağlıklı bilgi alman zor,tabi memurlarımızın kendi dogru bildiklerini size aktarıyor o da çalışanlar bir birinin arkasından torpili geldi ya bunlardan memur olmaz diye ancak süslenip, püslenmeyi iyi biliyorlar . 8 0 Yanıtla
  • selo: ben kapattım kurtuldum hepsi sizin olsun. gerisini hesabı olanlar düşünsün o güvendiğimiz bankalar müşterisini memnun edemezse müşteri anında kaçar kabullenmek istemeyen bankalara duyurulur............................... artık faturalarımı da elden halledicem 5 0 Yanıtla
  • prof: doğru hepimiz panikledik 1 0 Yanıtla
  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement