Vatan ve Bayrak Şairi Anıldı - Son Dakika
Güncel

Vatan ve Bayrak Şairi Anıldı

Vatan ve Bayrak Şairi Anıldı

Ünye Kaymakamlığı öncülüğünde Anadolu Lisesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlendi.

12.03.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Kaymakamlığı öncülüğünde Anadolu Lisesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenlendi.

Belediye Kültür Sitesi'nde düzenlenen programa; Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Mehmet Akif'in hayatı ve İstiklal Marşı'nın kabulü anlatıldı. İstiklal Marşı Oratoryosu'nun da sunulduğu programda duygu dolu anlar yaşandı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ünye Anadolu Lisesi Müdürü Osman Mehel, "İstiklal Marşı her şairin yazabileceği bir metin değildir, milletini tanıyan, milletin değerleri ile bütünleşmiş, söylediklerini yaşayan samimi, fedakar, hissedebilen bir sanatçı ancak böyle bir şiiri yazabilirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bu marş bizim inkılabımızı anlatır' dediği İstiklal Marşı bir yenilenmedir, tevekküldür, şanlı mazimizdir, şanlı destanımızdır. İstiklal Marşı 'Korkma' seslenişi ile başlar. Buradaki korku ifadesi sıradan bir korku olmayıp, her karış toprağın, şehit kanları ile yoğrulmuş aziz vatanımızı kaybetme, endişesini dillenmektedir. Bu en olumsuz durumlarda da ümitli kalabilmenin ifadesidir. İstiklal Marşımızda İstiklal davamızı anlatması bakımından, büyük manası olan mısralar vardır" dedi.

Programda ilçe genelindeki ilkokul, ortaokul ve liseler arasında günün önemine ilişkin düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vatan ve Bayrak Şairi Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement