Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Açıklaması - Son Dakika
Politika

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, özerkliğin Kürtlerin ikinci sınıf vatandaş durumuna düşeceğini söyledi.

24.05.2015 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, özerkliğin Kürtlerin ikinci sınıf vatandaş durumuna düşeceğini söyledi.

Partisinin Antalya mitinginde konuşan Perinçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Adana'da miting yaptırmayacaklarını belirterek, "O gitsin Teksas'ta miting yapsın. Adana'da miting yapamayacak" dedi.

MHP ve CHP'nin AK Parti ile hükümet görüşmeleri içinde olduğunu iddia eden Perinçek, "Bunların atışmaları Karagöz - Hacivat perdesindeki atışma gibi. Ama sistem bunların üzerinde duruyor. Türk milletini anayasadan sileceklermiş. Türkiye'yi böleceklermiş, özerklik yapacaklarmış. Özerklik, Kürdü ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürmektir. Güya ona bir hak veriliyor gibi Edirne'den Ardahan'a kadar 2. sınıf vatandaş getirme gayreti içindeler. İstedikleri kadar atışsınlar aralarında temel bir konuda bir fark var mı? Türk milletine cephe aldılar, savaş ilan ettiler. Türk milleti olarak bu savaşta bunları tepelemeye hazır mıyız. Türk milletini silmeye kalkanlar, Türk milletinin ayakları altında kalacak mı? Türkiye bu plana teslim olmayacaktır. Vatan Partisi bunun için var. Türkiye'yi bütünleştirmek için var. Atatürk devrimi temelinde geleceğin Türkiye'sini kurmak için var. Vatan Partisi'nde her kesimden aday var" diye konuştu.

Vatan Partisi'nde halkın iktidar olacağını ifade eden Perinçek, "Hayal satarak değil, kimileri asgari ücreti 15 bin, 28 bin yapacağım diyorlar. Vatan Partisi olarak Türk milletinin başına geçeceğiz o büyük çözümü gerçekleştireceğiz. Halkın devletini kuracağız. Halka dayanan güçlü devlet diyoruz. Halkın egemen olduğu hükümet, üretim ekonomisini hayata geçirdiği bir Türkiye kuracağız. O Türkiye'ye üreten, birleşen Türkiye diyoruz. Üretmeyen Türkiye borçla nereye varabilir. Bütün milleti borçlu yaptılar. Vatan Partisi olarak, kredi kartlarının borçlarının faizlerini sileceğiz. Mevcut borcu 5 yıllık takside bağlayacağız. Tarımı destekleyeceğiz. Mazota konan vergileri kaldıracağız. Çiftçinin üretim yapması yeniden ekmesi için koşulları sağlayacağız. Vergi adaleti getireceğiz. Samanı borca yazarak alan bir Türkiye haline geldik. Küçük orta sanayiciyi destekleyeceğiz. Paranın giriş çıkışını kontrol altına alacağız. Türkiye'de dolar ve euro saltanatına son vereceğiz, Türkiye'de Türk Lirası diyeceğiz" diye konuştu.

"KAYNAK ÜRETEN TÜRKİYE"

Türkiye'de bir kaynak tartışmasının yaşandığını altını çizen Perinçek, "Kaynak tartışılıyor, bir tek kaynak vardır, üretilen değerdir. Üretim dışında her şey palavradır. Bunlar palavra atıp duruyorlar. Kaynak için ülkenin tüm iş gücünü seferber etmektir. 30 bin ziraat mühendisi ve veteriner işsiz. 200 bin öğretmen işsiz. Vatan Partisi büyük bir emek seferberliği yapacak, herkes üretecek. Herkese iş. İsiz tek bir kardeşimiz kalmayacak. Herkes iş yapacak. Devletçilik karma ekonomi olmazsa herkes iş sahibi olmaz. Yaptığımız işlerle kaynak oluşturacağız. O kaynakla saray yapmayacağız. O saray bilim ve araştırma merkezi haline getireceğiz. Onu o saraydan çıkartacağız, Yüce Divan sandalyesine oturtacağız" şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN, ADANA'DA MİTİNG YAPAMAYACAK"

Adana ilçe seçim kurulunun kendilerine tahsis ettiği miting alanının il seçim kurulu tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tahsis edilmesine tepki gösteren Perinçek, "Seyhan İlçe Seçim Kurulu Uğur Mumcu Meydanını 29 Mayıs'ta bize vermişti. Fakat 'Hayır, o meydanda ben miting yapacağım diyor'. O gitsin BOP Eş Başkanı olarak Teksas'ta miting yapsın. Orada miting yapabilir. Ona Adana'da miting yaptırmayacağız. O, Adana'da miting yapamayacak. Yasalara rağmen Erdoğan, miting yapacağım diyor. YSK, o miting meydanında yalnız siyasal partilerin miting yapacağını söylüyor. Bu beyefendi Antalya'dan Adana'da miting yapacağını söylemiş. Miting yapamayacak. BOB eş başkanı o, onu Cumhurbaşkanı olarak tanımıyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • benim: Yapacak bey amca 0 0 Yanıtla

Advertisement