48 Kiloluk Vanlı Boksör Türkiye Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Yerel

48 Kiloluk Vanlı Boksör Türkiye Şampiyonu Oldu

Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası final maçlarının oynanmasının ardından sona erdi. 48 kiloluk Vanlı Azat Demirhan Türkiye Şampiyonu oldu.

03.02.2015 15:04  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Boks Federasyonu'nun 2015 faaliyet programında yer alan ve Artvin'de düzenlenen Türkiye yıldız erkekler Ferdi Boks Şampiyonası final maçlarının oynanmasının ardından sona erdi.

Türkiye Boks Federasyonu 2015 Faaliyet programında yer alan Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası'na 48 ilden 515 sporcu ringe çıktı. 46 kilodan +80 kiloya kadar 13 sıklette yapılan müsabakalar 26 Ocak 2015 tarihinde oynanan ilk eleme maçları ile başladı. Artvin Merkez Spor Salonu'na kurulan iki ayrı ringde oynanan maçlarda, sporcular kendi sıkletlerinde şampiyon olmak için mücadele etti. Artvin'de yapılan Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası'na katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks takımı sporcularından 54 kiloda Ferdi Ürgün, 57 kiloda Barış Ürgün Türkiye üçüncüsü olurken, 48 kilo da ise Azat Demirhan Türkiye Şampiyonu oldu. 48 kilo da Türkiye Şampiyonu olan Azat Demirhan 2020 ve 2024 olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edecek boks kadrosuna aday oldu.

Şampiyonanın final maçlarını Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Artvin Belediye Başkanvekili Zafer Yerli, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Uğur Beyazkaya, antrenörler, sporcular ve birçok sporsever izledi. Yıldız Erkekler Şampiyonası'nda ilk 4'e giren sporcular milli takım kampına katılmaya hak kazandı. Dereceye giren sporcular kampın ardından ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil edecek. Yapılan ödül töreni ardından açıklama yapan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz, "Öncelikle ilimiz adına Artvin'de yapılan Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası müsabakalarında farklı kilo ve kategorilerde Türkiye Şampiyonluğu ve Türkiye üçüncülüğü dereceleri elde eden sporcularımızı kutluyoruz. İlimiz adına mücadele ettiği 48 kilo kategorisinde Türkiye şampiyonu olan sporcumuz Azat Demirhan ülkemizi 2016 Yaz Olimpiyatlarında temsil edecek olan kadroya davet edildi. Katıldığımız müsabakaları yakından takip ederek aldığımız başarılardan dolayı bizleri tebrik eden il müdürümüze de teşekkür ediyoruz" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 48 Kiloluk Vanlı Boksör Türkiye Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement