Van - Demirtaş Stk Temsilcileriyle Görüştü - Son Dakika
Güncel

Van - Demirtaş Stk Temsilcileriyle Görüştü

Van - Demirtaş Stk Temsilcileriyle Görüştü

Demirtaş: PKK derhal elini tetikten çekmeli, karşılıklı ateşkese uyacağını ilan etmelidir (ek) DEMİRTAŞ STK TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ HDP Eş Genel Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da STK temsilcileri ve kentte bulunan iş adamları ile biraraya gelerek, yaşanan sürece ilişkin bilgi alışverişinde bulundu.

08.08.2015 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demirtaş: PKK derhal elini tetikten çekmeli, karşılıklı ateşkese uyacağını ilan etmelidir (ek)

DEMİRTAŞ STK TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

HDP Eş Genel Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da STK temsilcileri ve kentte bulunan iş adamları ile biraraya gelerek, yaşanan sürece ilişkin bilgi alışverişinde bulundu. Toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Van İl Eş Başkanları Derya Hayva, Veysi Dilekçi, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Van Milletvekilleri, HDP Bitlis Milletvekili Celadet Gaydalı, STK temsilcileri ve iş adamları katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barış için yollarda olduklarını belirterek, şöyle konuştu: "Barış için gücümüzün ulaştığı her yerde barışı haykırmak için alanlardayız. Barışa giden yolda eleştirileriniz varsa asla buna kapalı olmadık. Bu toplantıda da eleştiri ve düşünceleriniz barışa vesile olsun istiyoruz. Barış dediğimiz soğuk kağıtlara yazılan, genelgelerle, tüzüklerle olacak iş değil. Yüreğinizde barışı istemiyorsanız orada barışı sağlayamazsınız. Eğer iki aile arasında barışı yapmak istiyorsanız orada adil olmazsanız orada yürekten bir barışı kuramazsanız o barış herhangi bir çatışmaya dönüşebilir. O yüzden adalet ve özgürlük içermeyen hiç bir barış gerçek değil ve sahtedir. Biz 2013 yılında Sayın Öcalan Nevroz açıklamasıyla bir yola çıktık. Geçmişte defalarca denendi, içinde eşitlik, adalet olmayan sahte barış girişimleri denendi, fakat başarılı olunmadı. Çünkü halkın adalet duygusu incinmişse, onu sağlayamazsanız bu barış size seçim kazandırabilir, sizi başbakan yapabilir, iktidarda tutabilir ama toplumda ki gerilimi, savaş potansiyelini ortadan kaldıramazsınız. İşte bugün içine düştüğümüz durum budur. Aldatmacaya, adalet içermeyen, karşısındakini eşit görmeyen, ben bu kadar güçlüyüm, verdiğime razı olacaksın, size daha ne verelim, vereceğimizi verdik diyenlerle nasıl bir barış kuracaksınız. Eğer geldiğimiz süreci sorgularsak işin bu yönüne dikkat etmeli ve hakkaniyetli davranmalıyız" dedi. SANDIKTAN KAÇMIYORUZ

Demirtaş, günlerdir, haftalardır arkadaşları ile birilkte barış için yollarda olduklarını, barış için, tarafların elini tetikten çekmesini istediklerini belirtip, "Israrla silahlar susacak, müzakere masasına oturulacak diyoruz. Bundan daha erdemli bir şey olabilir mi? Zaten insanlar tarihte hep savaştılar, ya yenerler, ya yenilirler, ama mutlaka sonunda bir masaya otururlar. Kim bir savaşı bitirdiyse kutsal bir iş yapmış olur. Barış yapmak kolay değil, zor bir iştir. Kavga ettiğiniz, tartıştığınız bir arkadaşınızla bile barışmak kolay değil, aynı masaya bile oturmak kolay değil, masaya oturduklarında bile birbirlerine kolay kolay ısınmazlar. Onların barışını isteyenlerin onları cesaretlendirmesi lazım ki, onlara cesaret gelsin. Yaptıkları işten korkmasınlar, üşenmesinler. Bunu başaramazsan tarafları masada tutamazsın. Biz her türlü eleştiriyi aldık, çok çaba sarf ettik. Bu savaşı kendi iktidarın için yapacaksın. HDP yüzünden kan dökülüyor diyeceksin, millette buna inanacak öyle mi? Milleti aptal yerine koyacaksın ve millet yüzde 50 oy verecek sana öyle mi? Biz sandıktan kaçmıyoruz. Vicdansız olsak yerimizde otursak bu savaş AKP'yi bitirir. Ama bizim vicdanımız buna izin vermez. Lanet olsun öyle güce. Biz kararlıyız arkadaşlar. 80 milletvekili hepimiz bu yüzden oradayız. Barış herkese sözümüzdür. İrademizin arkasındayız. Çözümü demokratik siyasette arıyoruz. PKK eylem yapsın, devlet operasyon yapsın diye parlamentoda değiliz. AKP olur olmaz ama erken seçimde alternatif iktidar çıkar. Biz yine çözüm sürecini yürütürüz. Biz artık yüzde 13 değil, biz iktidar istiyoruz. Bize iktidarı verin kimseye minnet etmeden barışı sağlayalım, anayasayı değiştirelim. Yoksa bu işler böyle yürümez. İktidara talibiz ve istiyorlarsa gelecek ay dahi seçime hazırız. Bir daha halka, iktidar için kan ve gözyaşı dayatanlar kaybedecektir" diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van - Demirtaş Stk Temsilcileriyle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement