Van Davutoğlu Hdp?nin Baraj Sorunu Var, Kürtlerin Böyle Bir Sorunu Yok - Son Dakika
Güncel

Van Davutoğlu Hdp?nin Baraj Sorunu Var, Kürtlerin Böyle Bir Sorunu Yok

Van Davutoğlu Hdp?nin Baraj Sorunu Var, Kürtlerin Böyle Bir Sorunu Yok

Davutoğlu HDP'nin baraj sorunu var, Kürtlerin böyle bir sorunu yok BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Van mitinginde HDP'ye yüklendi.

29.05.2015 21:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Davutoğlu HDP'nin baraj sorunu var, Kürtlerin böyle bir sorunu yok

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Van mitinginde HDP'ye yüklendi. HDP'nin baraj sorunu var. Kürtlerin böyle bir sorunu yok diyen Davutoğlu, CHP ve HDP'nin baskıcı ve tek tip olduklarını belirterek, Biri beyaz Türk, diğeri beyaz Kürt'tür. Şimdi burada sadece Van'a değil, tüm halka sesleniyorum. Bazı çeteler muhtarları dolaşıyor. Şu köylerde şu oylar çıkmazsa biz size göstereceğiz. Ha CHP'nin tek partili baskıcı dönemi, ha şimdiki dönem. Ey Van bu baskılar karşısında dimdik duracak mıyız dedi. Öğlen saatlerinde eşi Sera Davutoğlu, Ak Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Van'a geldi. Başbakan Davutoğlu, Ferit Melen Havalimanı'nda, AK Parti Çorum Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Murat Yıldırım, AK Parti Van milletvekilleri, İl Başkanı, Tuşba ve Gevaş İlçe Belediye Başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, milletvekili adayları ve diğer partililer tarafından karşılandı. Cuma namazını Vali Mithatbey Mahallesi'nde bulanan Yukarı Norşin Camiinde kılan Davutoğlu, daha sonra bir otelde partisinin adayları ile birlikte yemek yedi. Davutoğlu daha sonra Beşyol mevkiinde partisinin mitingine katıldı. Kürtçe seçim şarkısıyla partilileri selamlayan Davutoğlu, Konya'ya giderken ne hissediyorsa Van'a gelince de onu hissetiğini söyledi.

SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN

Selamlama konuşmasından sonra Davutoğlu, Malatya mitingine değinerek muhteşem bir miting yaptıklarını ve 100 bin kişinin geldiğini söyledi. Miting dönüşünde bir kaza sonucu Öztürk Yıldırım'ın hayatını kaybettiğini belirterek kalabalıktan fatiha okumalarını istedi. Gençlerden sandıklara sahip çıkmalarını isteyen Davutoğlu, Millet bize emanet, sandık da size emanet. Emanete sahip çıkacak mıyız Tehditlere karşı ben Vanlıyım diyecek misiniz Biz yiğidiz size pabuç bırakmayacağız diyecek miyiz dedi.

TERÖRLE HANGİ DİLİ KULLANIRSANIZ YANLIŞTIR

Davutoğlu, Türkiye'de iki çeşit siyasetin olduğunu belirterek, Aslında Türkiye'de birleştiren, ayrım göstermeden herkesi insan olarak gören bir siyaset var. Bir de ayrıştıran, parçalayan siyaset var. Çanakkale'de, Sarıkamışta, Ezan-ı Muhammedi için birlikte yürüyen gençleri gördük. Orada sağına, soluna bakarak sen Kürt müsün diye sormadan birlikte yürüdüler. Ama daha sonra milleti parçalayan siyasetçiler çıktı. 27 Mayıs darbecileri, 12 Eylül de aynı şekilde sistemin dışına itilenler oldu. 28 Şubat'ta başörtülü bacılarımızı dışlamaya çalıştılar. Biz Ak Parti olarak bunlardan sonra geldik. Kim olursa olsun, bütün insanlar azizdir. Biz başörtü yasağını kaldırdık. Önümüzdeki dönem başörtülü bacılarımızla birlikte omuz omuza meclise gireceğiz. Yine bu ülkede anadilde konuşmak yasaktı, yayın yapılamaz, Türkü söylenemezdi. Bu yasakları da biz kaldırdık. OHAL vardı. Baskılar, yol kontrolleri vardı. Kim kaldırdı. Dağları, meraları bu aziz halka kim açtı. TRT 6, TRT kürdi ile 78 milyona, aziz milletimize dedik, aziz Türkçemiz gibi, aziz Kürtçemiz de bizim dilimizdir. Güzel Arpça ile ezanı dinliyorsanız, Kürtçe ile Fekiye Teyran'ı dinliyorsanız güzeldir. Terörle hangi dili kullanırsanız kullanın yanlış yoldasınız diye konuştu.

CHP VE HDP MİLLETİN DEĞERLERİNE YABANCIDIR

Davutoğlu, çözüm sürecinde karşılarında bir cephenin oluştuğunu, belirtirken CHP ve HDP'ni de milletin değerlerine yabancı olduklarını söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu Bu cephe millete yabancıdır. CHP milletin değerlerine ne kadar yabancı ise HDP de o kadar yabancıdır. CHP tek parti döneminde Allah Türkçe bilmez mi, ezan Türkçe okutalım demişti. Şimdi de birileri geliyor, HDP Allah Kürtçe bilmez mi diye soruyor. Biz Allah'ın 99 ismine ramolmuşuz. Sen Allah'ın kelamını bilmez misin. Bakarsınız, CHP İsrail ile 'neden dost değiliz' diye sorar, HDP Eş Başkanı 'Kudüs Yahudilerindir' der. Mescidi Aksa bizimdir, bizim kalacak. Bunu bilmezler. Bu tarih cahillerine, bir tarih dersi verecek misiniz İlk kıblemiz Mescisi Aksa bizimdir diyecek miyiz Onlara karşı savunacak mıyız Bir dönem 'Kabe Arabın olsun, Çankaya bize yeter' diyorlardı. Şimdi 'Taksim bizim kutsalımızdır' diyorlar. 24 Nisan yaklaşırken Papa açıklama yaptı. 'Kürtler, Türkler, Müslümanlar soykırım yaptı' dedi. Menderes soykırım yaptı. Burada sadece Türkler değil, Kürtler de soykırım yaptı dediler. Vanlılar 1'inci Dünya Savaşında düşmana direnen Van, siz bu iftiraya 'evet' diyecek misinz Dedelerimize olan borcumuzu ödeyerek ders verecek misiniz Bir tarafta ordusuyla Küdüs'e yürüyen Selahaddin-i Eyyübi, diğer tarafta Haçlı diliyle konuşan bir eşbaşkan. Kürde yabancı MHP'yi başbakan yapar mısınız İslamiyet, Kürtleri geri bırakmıştır, Başörtüsüyle açıkça alay eden ifadeler kullananları seçecek misiniz Bunlar bizim için iffet, namus olan değerlerdir. Bilmezler. HDP Diyaneti kaldıralım dedi, CHP aynı dili kullandı. İHL'yi kapatacağız dediler, HDP 'evet, evet biz de yapacağız' dedi. 12 Eylül döneminde CHP'nin tek partili düzeni vardı. Şimdi aynı düzenle milleti imanından koprmak istiyorlar. Ey Van Selahaddin-i Eyübi'nin Haçlılar karşısındaki gibi küresel emperyalistler karşısında dimdik duracak mıyız Biz biriz diyecekmiyiz

BU SANDIK BİZİM DİYECEK MİYİZ

CHP ve HDP'yi baskıcı ve tek tipçi olmakla suçlayan Davutoğlu, Biri beyaz Türk, diğeri beyaz Kürt'tür. Şimdi burada sadece Van'a değil, tüm halka sesleniyorum. Bazı çeteler muhtarları dolaşıyor. Şu köylerde şu oylar çıkmazsa, biz size göstereceğiz. Ha CHP'nin tek partili baskıcı dönemi, ha şimdiki dönem Ey Van, bu baskılar karşısında dimdik duracak mıyız Bu ülke, bu sandık bizim diyecek miyiz dedi.

AYDINLARA ELEŞTİRİ

Aydınları da eleştiren Davutoğlu, Kadınlarımıza sahip çıktıklarını idda eden kadın örgütlerine, demokrasi için deklerasyonda bulunan aydınlara sesleniyorum; buradan meydan okuyorum. Demirtaş'a da onu destekleyen aydınlara da sesleneiyorum. Siirt'ten Tunceli'ye giderken gelen haberlerde 3 kız kardeşimiz bazı keşilerin saldırısına uğradı. Hani kadına karşı şiddeti, 'feodal' diye tenkit edenler şimdi cevap versinler. Bunlar HDP binasından çıktı. Bizim kardeşlerimize saldırdılar. Hemen gerekli talimatları vedik. Adana ve Mersin'deki saldırılardan hemen sonra kınama yaptık. Şimdiye kadar HDP'den bu olayla ilgili her hangi bir kınama gelmedi. Özgürlük, demokrasi dersen burada. Bir tek AK Partili şu ana kadar kimseye saldırmadı. Eğer bundan sonra saldıran olursa, hesabını da sorarız. Bu gençler Sarıkamış şehitlerinden cesaret almışlar. 5 gencimiz Siirt'ten dağa kaldırıldı. Aileleri şu mesajı göndermiş 'ya bizi desteklersiniz, ya bu gençleri bir daha göremezsiniz.' Van bunların karşısında net cevap verecek mi Demitaş ve aydınlar buna cevap versin. Muhtarlara ve değişik yerlerde kardeşlerimize baskılar oluyor. Gözleri ile muhabbet mesajı gönderen ve ellerini kaldırıp protesto eden kardeşlerimize de söylüyorum. Bu ülkede kim terörü bir daha gündeme getirirse karşısında duracağız diye konuştu.

NEW YORK TİMES'A ELEŞTİRİ

Yaptığı konuşmada New York Times'ı da eleştiren Davutoğlu, bu gazeteyi HDP ve CHP'ye destek vermekle suçladı. Davutoğlu, bu gazedenin daha önce CHP'ye destek istediğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü Bunların derdi, Türkiye'yi zayıflatmaktı. 12 yıldır derlenip toparlanan, ayağa kalkan yükselen bir güç olan Türkiye'nin zayıflatılmasına izin verir misiniz Dev artık ayağa kalktı. Buna diz çöktürebilirler mi 7 Haziran'da bir ders verecek miyiz Bunların üçüncü özelliği ideolojidir. CHP eskiden 'hizmeti bırak, ideolojiyi bak' derdi. HDP o sırada yoktu. Onların derdi, baskıyla tektipçi bir yönetim anlayışı geliştirmekti. Ama onların derdi hizmet değil, Türkiye'de otoriter baskıcı bir yönetim sergilemektir. HDP buraya geldiğinde ne vaat ediyor. 7 Haziran'da barajı aşamazlarsa terörü vaat ediyor. Küçük alanda paslaşıyorlar. Bunlar milletin yüzde 10'una talip, biz milletin yüzde 100'üne talibiz. Hiçbiri parti birinci olmazsak bırakırız demedi. Biz birinci parti olmazsak görevi başka bir arkadaşımıza bırakırız. Ben milletime güveniyorum. Sadec siz değil terör baskısı altında olan vatandaşlarımız, çıksınlar görüşlerini açık açık paylaşsınlar. Artık 90'lı yılların Türkiye'sinde değiliz. Nasıl o dönemde bu kardeşlerimiz susmadıysa bugün de bu baskılara boyun eğmeyecektir. 7 Haziran'da 6-7 Ekim olayları, Gezi Parkı olaylarını yaşayan bu millet, bu meydanları, hiç bir vandala ve teröriste terk etmez. Kimseden korkmayın, gereken tedbir alınır. Gidin kime oy verirseniz, verin ama sandığa gidin.

KÜRTLERİN DEĞİL, HDP'NİN BARAJ SORUNU VAR

Davutoğlu, Kürtlerin değil, HDP'nin baraj sorunu olduğunu da belirterek, Dertleri millete hitap etmek değil, kendi mahallelerinde egemenlik kurmaktır. Biz nakış gibi Türkiye'yi geziyoruz. 30 küsür ilde miletvekilleri yok. Bütün milleti savunan parti kim Van'a da, Hakkari'ye de İzmir'e de aynı şekilde sahip çıkan kim Türkiye demokrasisine sahip çıkan kim Bu MHP, HDP ve CHP üçgenine karşı ders verecek misiniz Onlar Kürtleri temsil edebili mi Kürtleri Türkleri temsil eden, Çanakkale'yi temsil edendir. Yeni bir Ortadoğu'da yep yeni bir barış düzeni isteyen AK Parti'dir. HDP'nin baraj sorunu var. Kürtlerin böyle bir sorunu yok. AK Parti, Kürtletin de Alevilerin de Sünnilerin de partisidir. Ak Parti Kudüs'ün, Semerkand'ın, bütün mazlumların dünyada adalet, özgürlük, demokrasi partisidir. Suriye'de Kobani'de Bayır bucaktaki Türkmenlerin partisi de Ak Partidir. Yaşasın Kürt, Türk Arap kardeşliği dedi.

MİTİNG SIRASINDA GERGİNLİK

Davutoğlu'nun konuşması sırasında kalabalığın arka tarafında bulunan bir grup tarafından protesto gösterisi yapıldı. Grubun 'Yuh' çekmesi üzerine polis yaklaşık 50 kişilik gruba müdahalede bulundu. Gözyaşartıcı gaz kullanılmasından sonra bu grup arasında bulunan 8 kişi de gözaltına alındı. Miting sonrası da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir grup slogan atmaya başlayınca polisle, protestocular arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Davutoğlu Hdp?nin Baraj Sorunu Var, Kürtlerin Böyle Bir Sorunu Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İskenderun'da Kaçak Sigara Operasyonu: 1250 Paket Sigara ve 15 Elektronik Sigara Ele Geçirildi
    16:19 İskenderun'da Kaçak Sigara Operasyonu: 1250 Paket Sigara ve 15 Elektronik Sigara Ele Geçirildi

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde yapılan operasyonda, bir iş yerinde 1250 paket kaçak sigara ve 15 elektronik sigara ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi
    16:17 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ikinci maçında ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı 91-64 yenerek seride 2-0 öne geçti ve finale yükseldi.

  • AK Parti Eskişehir İl Başkanı: Teşkilatımız Seçime Hazır
    16:17 AK Parti Eskişehir İl Başkanı: Teşkilatımız Seçime Hazır

    AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, partisinin teşkilatının seçime hazır olduğunu açıkladı. Albayrak, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 5 bin 700 teşkilat mensubunu görevlendirdiklerini belirtti. Seçimlerde problemsiz ve şaibeye mahal vermeden sonuçları takip edeceklerini ve gerektiğinde itirazda bulunacaklarını söyledi. Albayrak, belediye başkan adaylarıyla birlikte aylardır sahada çalıştıklarını ve Eskişehir'in gerçek belediyecilikle buluşmasına bir adım kaldığını ifade etti.

  • Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza
    16:15 Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza

    Rekabet Kurulu, Kocaeli'de faaliyet gösteren bazı okulların eğitim ve yemek ücretlerini birlikte belirlemek, öğretmen maaşlarını birlikte tespit etmek ve birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza verdi. My Kolej ve Nesibe Aydın okulları uzlaşma başvurularını kabul ederken, diğer okullarla uzlaşma süreçleri devam ediyor.

  • Bilecik'te firari hükümlü yakalandı ve cezaevine konuldu
    16:15 Bilecik'te firari hükümlü yakalandı ve cezaevine konuldu

    Bilecik'te kesinleşmiş 2 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Emniyetteki ve adliyedeki işlemleri tamamlanan hükümlü, cezaevine teslim edildi.

  • Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi
    16:15 Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi

    Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, internet üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla ortak çalışma başlattı. İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından verilen cuma namazı öncesi yapılan vaazda, siber dolandırıcılık konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, polisler de cami avlusunda vatandaşlara dolandırıcılığa karşı alınabilecek önlemleri içeren broşürler dağıttı.

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.


Advertisement