Van'da 'Haber Yazım Kuralları' Semineri - Son Dakika
Yerel

Van'da 'Haber Yazım Kuralları' Semineri

Van\'da \'Haber Yazım Kuralları\' Semineri

Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürlüğü ile Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) işbirliğiyle yerel basın çalışanlarına yönelik ‘Haber Yazım Kuralları’ konulu seminer verildi.

24.03.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürlüğü ile Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) işbirliğiyle yerel basın çalışanlarına yönelik 'Haber Yazım Kuralları' konulu seminer verildi.

VGC'de 'Meslek İçi Eğitim Seminerleri' kapsamında düzenlenen programa konuşmacı olarak Anadolu Ajansı Baş Muhabiri Levent Harman katıldı. Seminerde, muhabirlerin haber yazımında dikkat etmesi gereken kurallara değinen Harman, "Yapılan haberler, herkesimin anlayabileceği şekilde sade ve anlaşılır olmalıdır. Gereksiz kelime veya cümlelerden kaçınılmalıdır. Bu nedenle haberlerde kullanılacak dil çok önemlidir" dedi.

Haber başlığından spota, rutin haberden özel haberlere kadar birçok konuya değinen Harman, gazetecilere önemli bilgilendirmede bulundu. Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Yahya Öylek, VGC Başkanı Fatih Sevinç ve yerel basın mensuplarının katıldığı seminer, soru cevap bölümüyle sona erdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da 'Haber Yazım Kuralları' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement