Vali Yardımcısı Özdemir Engelli Çocukları Yalnız Bırakmadı - Son Dakika
Yerel

Vali Yardımcısı Özdemir Engelli Çocukları Yalnız Bırakmadı

Vali Yardımcısı Özdemir Engelli Çocukları Yalnız Bırakmadı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen etkinlikte, engelli 6 çocuğa sünnet merasimi düzenlendi.

26.08.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen etkinlikte, engelli 6 çocuğa sünnet merasimi düzenlendi.

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi binasında düzenlenen etkinliğe Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Harun Akpınar, Cemil İlbaş, Şermin Zil, ASP Şube Müdürü Nurullah Taşçı, Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Murat Erdemir, Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Cemil Yeşilyurt, Nene Hatun Kız Yetiştirme Müdür Yardımcısı Nevim Öz, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat ve kurum çalışanları katıldı.

Sünnet merasimi engelli çocukların konvoy eşliliğinde Abdurrahman Gazi türbesini gezi programıyla başladı.

VALİ YARDIMCISI ÖZDEMİR, ÇOCUKLARLA TEK TEK İLGİLENDİ

Daha sonra Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi binasında düzenlenen etkinlikte Erzurum Vali Yardımcısı Özdemir, sünnet olan çocuklarla tek tek ilgilendi.

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde barınan engelli çocuk ve kadınlarla yakından ilgilenen Vali Yardımcısı Özdemir, kurum çalışanlarından engelliler hakkında bilgi aldı.

Özdemir, bu gibi etkinliklerdeki amacın engelli çocukların engelli olmayanlarla aynı haklara sahip olması gerektiği yönündeki farkındalığı göstermek olduğunu söyledi.

Engelli çocuk ve kadınların en iyi şartlarda yaşamaları için yapılan çalışmaları önemsediklerini belirten Özdemir "Bu gün burada kuruluşumuzda kalan 6 engelli çocuğumuzun sünnet düğününü gerçekleştirmek, onların heyecanına ortak olmak için buradayız. Amacımız engelli çocukların, diğer çocuklardan hiç bir farkının kalmamasını sağlamak. Engelli çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için her şeyi yapmaya hazırız. Her şeyden önce onların mutluluğu bizim için önemli "

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde barınan kadınlar ise Özdemir'i aralarında görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, "Allah devletimize zeval vermesin" dediler.

DEVLET KORUMASINDAKİ ENGELLİ, ÇOCUK VE KADINLARA EN İYİ HİZMET VERİLİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları ise engellilere yönelik önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin bu anlamda önemli bir eksiği giderdiğini söyledi.

Devlet korumasında olan engelliler ve çocuklara her türlü imkanın sunulduğunu belirten Abdulhakimoğulları, "Amacımız devlet korumasında bulunan engellilere ve çocuklarımıza ev ortamını aratmamak. Çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Devlet korumasındaki çocuklarımıza doğum günü, diş buğdayı, sünnet gibi etkinlikler düzenleyerek, onlara aile ortamını aratmamaya çalışıyoruz" dedi.

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat ise Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bu gibi etkinliklerin devam edeceğini belirterek, kurum çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Konuşmaların ardından düzenlenen sünnet yemeğiyle etkinlik sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yardımcısı Özdemir Engelli Çocukları Yalnız Bırakmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement