Vali Tutulmaz: Belediye Başkanı Nerede, Özerklik mi İlan Edecek? - Son Dakika
Güncel

Vali Tutulmaz: Belediye Başkanı Nerede, Özerklik mi İlan Edecek?

Siirt'teki 30 Ağustos törenlerinde Vali Mustafa Tutulmaz, HDP'li Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'a tepki gösterdi: Nerede o, bölgeyi mi kurtarıyor, özerklik mi ilan edecek?

30.08.2015 22:59  Güncelleme: 08:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'teki 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde gerginlik! Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, HDP'li Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın törenlere katılmamasını eleştirdi. Vali Tutulmaz, Başkan Yardımcısı Zekeriya Çığır'a Bakırhan'ın nerede olduğunu sordu, "Bölgeyi mi kurtarıyor, özerklik mi ilan edecekler?" sözleriyle tepki gösterdi.

SLOGANLAR EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER

Siirt'teki törenler askerlerin, 3. Komando Tugay Komutanlığı'ndan Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na kadar "Her şey Vatan için" ve "Vatan sana canım feda" sloganları eşliğinde yürüyüşüyle başladı.


"BELEDİYE BAŞKANI NEREDE, BÖLGEYİ Mİ KURTARIYOR?"

Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma törenine katılan Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ı temsilen katılan Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Çığır'a "Belediye Başkanı nerede?" diye sordu. Çığır'ın net bir cevap verememesi üzerine Tutulmaz, "Ne yapıyor, bölgeyi mi kurtarıyor, özerklik mi ilan edecekler?" diye sordu.

KOMUTAN, EMNİYET MÜDÜRÜ, SAVCI DA ORADAYDI

Tutulmaz ve Çığır'ın kısa süreli diyaloğunun ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Emniyet Müdürü Metin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Akçakale ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Daha sonra Vali Tutulmaz, makamında tebrikleri kabul etti. Hükümet konağı önünde devam eden törende Vali Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şimşek ve Belediye Başkan Vekili Çığır, vatandaşları selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajının okunduğu törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Kutlama, geçit töreni ile sona erdi.

Vali Tutulmaz: Belediye Başkanı Nerede, Özerklik mi İlan Edecek?
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Tutulmaz: Belediye Başkanı Nerede, Özerklik mi İlan Edecek? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (73)

  • hakikat: valiii efendi ol fazla ileri geri konusma aski halde gazetelerde manşet olursun lavuk 30 57 Yanıtla lan şero iboş bu ülkenin kuralları bu burası TÜRK: türkoglutürk 1 1
  • hdp..: Vali bozuntusu sen oraya atanmisin ama o belediye başkanı seçilmiş hadiini bill köpek. . 29 49 Yanıtla GERÇEKÇE: Hay diline sağlık. 8 8
  • Pülümür"de Kaçan Astsubayın Eşi: "vatan sana canım feda" sloganı inanın hiç inandırıcı değil, hem de hiç değil, can tatlıdır tatlı. 29 41 Yanıtla
  • anti pkk-ypg-pyd: Kürt değilim pkk dan nefret ederim ama ben olsam bede gitmem o törene şu atatürk takıntısından hala kurtulamadınız atatürk anıtına çiçek koydunuzda ne oldu kalkıp size teşekürmü etti? atatürk din olgusunu ortadan kaldırması ve kendi istedikleri rejimi insanlara dikta etmesi için, işgal devletlerinin bıraktığı bir kukladan başka bir şey değil 30 38 Yanıtla Türk oğlu Türk: Hadi ordan beyin özürlü senin yorumuna .... 7 5
  • hakikat: Vali hakli orda özerklik olacak onun isinede son verilecek korkudan oyle demis::) 16 45 Yanıtla
  • GERÇEKÇE: Belediye başkanı halkın seçtiği seçilmiş ve istenen bir şahsiyettir sen daha atanmış birisin sen kimsin ki belediye başkanından hesap sorasın ? Atanmışlar seçilmişlerin altındadır arkadaş ister kabul edin isterseniz kabullenmeyin.Zaten bu vali gibi patavatsızlar yüzünden bu kan dökülüyor olan da fakir fukaraya oluyor yazık! 15 45 Yanıtla 25: Sıktırgut hayin 4 8
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement